For en triller!

For ikke mange uker siden brøt Vålerenga Oilers seiersrekke etter scoring i siste sekund. I kveld ble det takk for sist fra hjemmelaget.

Som i alle kamper lagene mellom denne sesongen ble det tett og  jevnt. Tøffe dueller, etterslenger og temperament preget første perioden. Og ved flertallet av avblåsningene så oppsto det småknuffing. Den første gangen spillerene gikk for langt skulle få stor betydeing for kampforløpet.

Lagace og Espeland endte i clinch og ble begge sendt i boksen. Og når gjestenes superrekke for første gang fikk gå på isen uten Lagace på andre siden så smalt det. Oilers blir brutt på offensiv blå og en kjapp pasning opp på Lindström finne norsk-svensken alene med Holm. En dragning til backhand og opp i nettet og Vålerenga har fått kampen inn i sitt spor. Ledelsen beholder de perioden ut tross to powerplays for Oilers.

Det måtte straffeslag til i oppgjøret mot Vålerenga. Markus Søberg setter pucken bak storebror Steffen og vi vinner 3-2. Foto: Oddmund Sola

Andre periode er det VIF som har overtaket. Oilers får tidlig powerplay, men igjen sliter man med å skape klare målsjanser med en mann mer på isen. Men så, snaut midtveis i perioden, så byr Vålerenga Oilers inn i kampen igjen. Steffen Søberg VIFs normalt veldig sikre sisteskanse, spiller, under lett press av broder Markus, en altfor løs pucken inn bak nettet. Markus når den først og spiller den inn foran mål der først Lucia og deretter Vigier prøver å kjefte pucken over målstreken. Sistnevnte lykkes og Oilers utlikner til 1-1 i det som var gjestenes periode.

Vålerenga hadde så langt, tross uavgjort på måltavla, vunnet begge de to første periodene på poeng. Den tredje ble Oilers’ sin, og det var bare knock-out punchen som manglet. Og en av grunnene til at den aldri kom var forskjellen på lagene i special teams. Når Vålerenga fikk powerplay midtveis i tredje skapes det sjanse etter sjanse i halvannet minutt før Espeland sender et skudd fra blå forbi en dekket Holm.

Oilers kom likevel tilbake. Og når Oilers etter langt press får powerplay med litt over to minutter igjen lykkes de endelig. Selv om Bjorkstrand venter fryktelig lenge med å vinke på Holm så smeller det nesten umiddelbart etter at man blir 6 mot 4. Ulriksens skudd fra blå blir stoppet, men Lagace er på plass og feier pucken i mål fra kort hold.

I sudden får Oilers nesten fire minutter i overtall, men et stolpeskudd fra Lagace til tross så skaper man lite og det må straffer til for å skille lagene. Som ved de siste sånna anledninger lar Holm Wikstøl for ta over i mål. Og Wikstøl som hadde reddet 14 av 14 i straffekonkuranser før denne kampen fornekter seg ikke. Han redder 8 av Vålerengas 9 forsøk, bare Lindström finner vei forbi ham. Lagace utligner for Oilers og på hjemmelagets niende forsøk er det duket for en brødreduell. Steffen Søberg mot Markus Søberg. Markus setter stor fart, kjører en liten dragning får å åpne leggskinnene til storebror og smetter pucken mellom. 3-2 Oilers og gullhåpet lever!

Dagens oilersstjerner:

*** Jacob Lagacé – Hadde i oppdrag å stoppe Vålerengas superrekke og lyktes. Og utlikner selv rett før slutt.
** Henrik Holm/Jonas Wikstøl – Holder Oilers inne i kampen i andre perioden./Redder 8 av 9 straffer og sikrer oss ekstrapoenget.
* Markus Søberg – Jobber frem feilen som fører til 1-1 og avgjør på straffer mot storebror.

Tekst: Tobias Eiken