Målrik førjulsmoro i DNB Arena

Oilers kontrollerte fra første dropp i kveldens match mot Kongsvinger og gav seg ikke før det stod 10-0. I motsetning til forrige gang lagene møttes i DNB Arena fikk hjemmelaget denne gangen tidlig overtaket på gjestenes keeper og det hele ble aldri særlig spennende.

Rekkene var igjen byttet om foran kveldens kamp men med unntak av førsterekka leverte alle rekkene og den nykomponerte rekka med Soares, Kissel og CDA var de første som fikk nettkjenning. CDA sender Soares alene gjennom med en flott pasning og Josh Soares gjør ingen feil alene med forrige kamp store beholdning, gjestenes keeper Furseth.

Skuddet fra Soares er bra nok det, men Furseth hadde trolig reddet det i første kampen! Dermed fikk hjemmelaget hull på byllen allerede etter vel tre minutters spill – mot 45 minutters kamp forrige kamp. Hjemmelaget hadde på dette tidspunkt allerede vist at de hadde skumle planer. Før minuttet var spilt hadde man allerede skutt 3 skudd og det ble etter hvert mange i denne perioden.

Etter 1-0 målet går Oilers rett fra dropp i angrep. Terrieren Magnus Hoff tvinger en Kongsvinger-back til å legge pucken bak eget mål, men der har Tommy Kristiansen lurt seg inn og får pucken før han raskt sender den fram til VanGuilder som med en flott dragning og skudd i en å samme bevegelse setter pucken i mål til 2-0!

Dette roet nervene til hjemmelaget, men ikke intensiteten. Det var tydelig at her skulle man gi jernet uansett hva stillingen var og vel to minutter senere kommer neste mål. Soares tar pucken med seg inn i gjestenes sone, og mens de rødkledde konsentrerer seg om å holde Kissel unna, så får CDA all den tid han trenger når han mottar pucken i slottet. Han setter pucken akkurat samme sted som Soares gjorde på det første målet, og igjen kan man friste oss til å tro at Furseth hadde tatt dette på en god dag. Dermed 3-0 og mer jubel.

Fra nå av var det bare ett lag på isen. Oilers malte på, og gjestene virket å være slitne allerede etter ti minutters spill. Istedenfor å forsøke seg framover, gikk de å byttet så raskt de fikk pucken ut av egen sone.  Gjestenes Thorstensen hadde flere ganger mer enn nok med i hele tatt klare å stå på bena og det hele ble litt komisk. Men gjestene gav aldri opp og 15.13 av kampen fikk de også sitt første skudd på mål!

Idet vi nærmer oss to minutter igjen av perioden har Oilers fått dropp til høyre utenfor Furseth.  Det som kommer nå har vi sett mange ganger før. VanGuilder vinner droppen ut til Rokseth. Han fyrer av, og foran mål står Tommy Kristiansen og vil bli truffet. Og det blir han, og hvertfall nok til at han styrer pucken elegant inn i mål. Dermed vinner Oilers åpningsperioden med 4-0. Skuddene vinnes med 21-1, og det forteller vel det meste.

Midtperioden starter som førsteperioden. Oilers scorer tidlig. Macaulay ser at gjestene har glemt ut Soares foran mål. Han skyter en puck som Soares elegant styrer opp i nettaket bak Furseth og vi har 5-0!. Fra nå av går vi inn i en litt mer rotete periode av kampen. Oilers har sine sjanser men har nå begynt å slippe gjestene til med noen skudd. Faktisk er vi midtveis i perioden likt i antall skudd med seks hver.

Etter nesten tolv minutter av perioden kommer kveldens sjette scoring. Kissel har pucken i rundvant og ser opp foran mål der CDAs oppasser er heller skral i sin jobb. CDA står alene og har ingen problemer med å ekspedere Kissels flotte pasning imål. Dette skulle vise seg å bli Kissels eneste poeng i kveld!

Etter dette overtar Oilers fullstendig igjen. Når hårfagre Løken på gjestene på drar seg en tominutter for hekting blir det hett rundt ørene på Furseth. Oilers får registrert fem skudd på tre sekunder og det er ganske utrolig at det ikke scores. Gjestene rir det hele av men Oilers fortsetter å kjøre og Søberg er nære på med et skudd noen minutter før pause.

Sekunder etter at han har skudd blir han skubbet inn i keeper Furseth. Denne liker dette dårlig og slår hjelmen av Søberg. Også denne liker dette dårlig og gir keeperen et puff så han faller. Da tennes det til blant de røde og to mann ryker umiddelbart på Søberg som også får litt assistanse etter hvert.  Det hele roer seg ned med to minutter på Søberg og to minutter på keeper Furseth.

Dommerne gjorde her en grei vurdering, og like før var det også litt gruff da Simen Talge kom i klammeri med en Kongsvingerspiller bak keeper Furseths mål. Dommerne bedømte dette til at de var like gode, og da vi satt og håpet på max to minutter på hver, men fryktet fire valgte dommerne å ikke gi noen ting, noe som høstet applaus på tribunen!

Det som reddet kamphanene var trolig at det ikke var noen slag, de kun holdt hardt rundt hverandre og høyst sannsynlig forklarte høylytt hva den andre gjorde galt!

Mot Lillehammer i forrige kamp scoret Kissel et meget viktig mål 15 sekunder før andre pause. Også i kveld kom det mål rett før andre pause. Denne gang bare tre sekunder før pause, og på langt nær så viktig. Men 7-0 ble det og når Hoff og Van Guilder hadde forsøkt seg dukket plutselig Mostue frem rett foran mål og hadde en lett jobb med å sette pucken i mål. Dermed gikk vi til andre pause med 7-0 til hjemmelaget og 44-10 i skudd.

Spenningen foran tredje periode var vel egentlig om det kunne bli tosifra, og om gjestene kunne få en redusering. I denne perioden var det også noen andre spillere som skulle tre fram.

Også i denne perioden får vi et tidlig mål. På pasning fra Talge og VanGuilder setter Henrik Medhus fart inn i gjestenes sone, han skjærer inn og blir også tatt, slik at idet han får skutt har dommeren hevet armen, men han kan raskt peke den mot målet, for pucken går inn etter en ikke altfor god inngripen av Furseth. 8-0.

Også i denne perioden får gjestene skyte noe mer men skuddene er sjelden av den farlige sorten. Hjemmelaget er giftigere og når Dennis Sveum blir med frem i et angrep er han bare en holding fra Skråmo i fra å score. Dermed overtall til hjemmelaget, noe som ikke har fungert veldig bra i kveld.

Verken i dette overtallet eller når Magnus Hoff blir tatt alene gjennom og gjestene får en utvisning, er det mål å hente. Pucken går fra mann til mann og det er nære på men i dag vil det ikke bli overtallsmål.

Spencer Humphries sto for en av Oilers' scoringer og fikk bestemannspris av den lokale kampjuryen da gutta hentet tre poeng med hjem fra Kongshallen torsdag kveld. (foto: Oddmund Sola)

Faktisk er gjestene farlig frampå i deres undertall, men det blir ikke mål. Istedenfor er det Oilers som øker, når man endelig er fem mot fem igjen.  Henrik Medhus lukter at det kan bli farlig og plasserer seg helt alene nær gjestenes keeper når det duelleres rundt blålinjen.

Debutant Jørgen Kvål vinner pucken langs vantet ut til Falk-Larssen som ser at Medhus står helt alene. Medhus får all den tid han trenger og finter først skudd før han bare fint slipper pucken mellom bena til Furseth. Dermed 9-0 og plutselig veldig lyst på tosifra.

Og mål nr ti kommer. Med fem minutter igjen å spille er det igjen kaos foran Furseth. Til slutt er det Van Guilder som på to skudd scorer på sin egen retur og dermed fastsetter sluttresultatet til 10-0! Å vinne 10-0 gir alltid selvtillitt. Og de som har levert mange poeng er også fornøyde. Oilers hadde mange andre sjanser men når vi husker 3-0 for noen måneder siden så kan man ikke klage på 10 mål på 61 skudd.

Rekkene jobbet godt hele kampen igjennom. Rekka med Søberg, Salsten og Forsberg scoret ikke som den eneste. Soares,Kissel og CDA hadde mange poeng. Det samme hadde Hoff, Van Guilder og Kristiansen. Og i siste periode meldte også fjerderekka seg på. Ruben Smith var tilbake i mål og holdt nullen.

Å bare få 18 skudd mot seg kan nok være en prøvelse.  Debutant Jørgen Kvål virker til å være en rask spiller og fikk også med seg en assist i debutkampen. At Dan Kissel har 1 poeng når laget scorer 10 mål kan fort være en styrke. Viktig at flere spillere melder seg på i poengkampen.

Kongsvinger skal ha for at de aldri slutter å forsøke. Til tross for at målene rant inn spiller de disiplinert og på stillingen 9-0 har de en farlig sjanse som gjør at lagkameratene på benken slår med køllene i vantet som en oppmuntring til vedkommende som nesten scoret.

Det er bra med god lagmoral. Man skal også huske på at de slo Frisk 5-2 nylig og kun var en tominutter fra å vinne borte mot Lillehammer i forrige uke! Men Oilers gikk aldri i noen undervurderingsfelle og da har ikke Kongsvinger noen sjanse i DNB Arena.

Med to minutter igjen av åpningsperioden er Henrik Solberg offensivt med fremover. Rekka med Soares,Kissel og CDA har hatt flere gode forsøk når neste bølge kommer nå. CDA ser muligens ikke at det er Henrik Solberg som han nydelig spiller fri. Eventuelt har han ikke lest poengbørsen. For der står det 0 mål på Solberg denne sesongen. Men til hans forsvar er han den i Norge som er høyest på poengbørsen, uten å ha scoret mål! (13 assister hjelper på).

Skuddet er «så som så» og Furseth redder lett. På veg ut av isen er det flere som ler litt av Henrik, han selv inkludert. Til og med trener Gulbrandsen smiler. Tydelig at det er flere enn Henrik som venter på hans første mål.  Men det ble hvertfall mål på påfølgende dropp!

*** Henrik Medhus

Medhus fikk bestemannspremien og var nær hattrick i kveld. Jobber og sliter i fjerderekka hver eneste kamp – ofte med nye urutinerte medspillere og er blant dem som virkelig er med å gjøre motstanderen trøtte i sluttfasen av kampene.

** Mark Van Guilder

Også Mark er bare en feberredning av Furseth unna hattrick i dag. Liker seg godt med arbeidshestene Hoff og Kristiansen rundt seg. Skyter 9 skudd og ender med +4. Nærmer seg gullhjelmen igjen.

* Josh Soares

Også Josh med to mål i kveld, samt to assist.  6 skudd og +4 i kveld.  Har som regel god oversikt og vinner de viktige droppene.