Målfest i DNB Arena

Et hjemmelag som har hatt store problemer med å score mål i årets sesong scoret hele 8 mål i kveldens kamp mot Lørenskog. Etter at hjemmelaget hadde utlignet Lørenskogs tidlige ledelse kikket de seg aldri tilbake og Philippe Cornet ble kveldens mann med 3 mål.

Hjemmelaget tok tak i kampen fra første dropp og skapte snart farligheter foran gjestenes keeper. Likevel var det ikke uvanlig at gjestene scoret først. På sitt første skudd på mål styrer Hagel pucken i mål etter 02.54. Selv om det virker unødvendig så har nå Oilers laget seg den holdningen at de ikke lar seg vippe av pinnen av et tidlig baklengs. Det er selvsagt viktig å kvittere fort og i motsetning til i forrige hjemmekamp mot Storhamar så kom utligningen ganske raskt. Soares vinner en dropp ut til Rokseth. Han viderefører pucken til en skuddklar Mostue som fra blålinjen klemmer til og pucken suser inn i mål bak en dekket Svendsen i LIK-målet. Mostue tar frem sitt harde skudd altfor sjelden så dette var bra. Bra var det også med trafikk foran mål.

Dette var vitamininnsprøytningen hjemmelaget trengte for å virkelig gi gass. Fra nå av  var det fire rekker med full tenning og selv om bortelaget hang godt med så var det hjemmelaget som hadde mesteparten av spillet. Tidligere i sesongen har ikke det betydd så mye men i kveld var det annerledes. 2-1 kommer etter halvspilt periode når det oppstår stor trafikk foran gjestenes keeper. Igjen er det førsterekka med Soares, Cornet og Rapuzzi som herjer og til slutt er det Cornet som får dyttet pucken over målstreken, 2-1. Innimellom her hadde også hvert lag hatt hver sin utvisning. Først fikk Henrik Medhus en tominutter for interference og minuttet inni den pådrar like godt veteran Mats Trygg seg en tominutter for hekting. Ingen stor powerplay ble vist i det ene minuttet begge lag var en mer på isen.

Etter 15.10 øker så hjemmelaget sin ledelse. Etter vedvarende press er det igjen førsterekka som lykkes. Ikke så ulikt det andre målet så er det folksomt foran gjestenes keeper og til slutt er pucken rett foran Cornet som enkelt setter sin andre for dagen.

Med 13-5 i skudd går lagene til pause med et hjemmelag som har vært veldig effektive.

Midtperioden ble litt mer rotete. Bortelaget hadde nok hatt en god pep-talk i pausen for det var mer guts i de rødkledde nå. Men når hjemmelaget også har tatt på arbeidshanskene så kommer de ikke så langt. Men de får sine sjanser. Allerede før minuttet er gått må Soares skyte pucken over vantet i egen sone og det gir to minutter utvisning.

Dette powerplayet til Lørenskog viser kanskje litt hvorfor laget ligger hvor de ligger i Get-ligaen. Uvanlig mange pasninger var på feil side av mottaker. Dermed måtte den stanse pucken, legge den over på rette siden for å så å sende en dårlig puck til neste mann. På den måten blir det hvertfall ingen overraskende skudd. Hjemmelaget som i det siste virkelig har fått orden på sitt undertallsspill hjalp godt til men det var rart å se hvor vanskelig det var å få skikkelige pasninger for Lørenskog-spillerne. Snart er Soares utpå og hjemmelaget har ridd det hele av.

Første halvdel av perioden er bortelagets. Dette til tross så er ikke alle skuddene Holm får på seg farlige.

Midtveis i perioden blåser linjedommerne icing på en puck som «alle» ser er via en spiller og dermed ikke skal være icing. Flere Lørenskogspillere lar seg hisse opp av situasjonen, selv om dommerne innrømmer sin feil og droppen blir tatt i midtsirkelen. Lørenskogbenken reagerer også like etterpå når Kokkala etter deres mening burde pådratt seg en utvisning men dommerne lar den gå. Like etterpå er Magnus Hoff også nær en utvisning, men igjen viser dommerne ingen tegn til å gripe inn. Det gjør de derimot halvminuttet senere. Grønstad er oppe i ansiktet på Johannes Johannesen og dermed har vi en avventende utvisning på gang. Oilers`keeper Holm forlater buret og Josh Soares kommer inn. Oilers stormer inn i Lørenskogs sone og selv om det flere ganger ser ut til at gjestene skal få hånd om pucken så klarer hjemmelaget å la pucken gå seg imellom. Og der Lørenskogs spillere måtte stoppe pucken pga dårlige pass ser vi det motsatte når Oilers øker sin ledelse. Magnus Hoff legger pucken fint ut til Johannesen. Johannesen legger så pucken over til Gedig som med sin venstrefatning må slippe pucken forbi seg slik at han i mottaket av pucken bare kan konsentrere seg om å sikte på mål.

Dermed unngår man det ene sekundet som kan være nok til at motstanderen får re-organisert seg. Med en ekstra utespiller blir det også ekstra trafikk foran mål, og Djupvik har inntatt plassen rett foran keeper Svendsen som dermed bare hører susen av Gedigs skudd. 4-1!

Dermed unngikk gjestene utvisning og det likte ikke Trukhno særlig godt så han pådrar seg like godt en tripping bak eget mål vel halvminuttet etter Oilers har øket sin ledelse. Skulle vi da endelig få se et skikkelig powerplay av hjemmelaget ? Nei langt ifra. Hva som foregikk i hodene på spillerne nå er ikke lett å analysere. Trodde de at dette skulle bli lett? Fakta er hvertfall at overtallet var bare tull og tøys og like mye spill i egen sone som i gjestenes. Og det hele kulminerte når Humphries som for øvrig var uvenn med pucken flere ganger i kveld måtte ta en slashing etter å ha forært pucken til en motstander like foran Henrik Holm. Da var overtallet minuttet gammelt og vi fikk som i første periode kun spille overtall i ett minutt. At gjestene i sitt overtallsminutt etter at Trukhno kom utpå ikke var noe særlig bedre, hører også med til historien.

Etter 16.23 av perioden ryker også Børresen på en slashing. Igjen får vi se litt av gjestenes utfordringer. Det er mye nesten men pucken spretter ikke gjestenes vei i dette overtallet heller. Med 8-13 i skudd kan man godt si at gjestene dominerte men uansett så er det målene som teller og kun hjemmelaget klarte å score i denne perioden.

Tredje periode var ikke minuttet gammel før jubelen igjen kunne høres i Dnb Arena. Førsterekka er på isen og får plutselig all verdens plass. Lørenskog har åpnet offensivt i første bytt og når den ene backen skal spille pucken frem så benytter den andre backen anledningen til å bytte. De tre andre på laget har allerede satt fart i midtsonen klar til å angripe igjen. Problemet er bare det at den eneste gjenværende på Lørenskogs banehalvdel, Schiestel, spiller pucken rett i Soares. I dette tilfelle viser Soares sin ro. Han venter til Rapuzzi kommer ut av gjestenes sone og spiller pucken akkurat tidsnok til at en Cornet i full fart fremover kan motta pucken på rett side av blålinjen. Rapuzzi har også snudd opp på blålinjen og de to kommer alene med Svendsen. Cornet velger å gjøre det hele selv. Med en venstre/høyre-finte åpner Svendsen bena slik at Cornet enkelt kan backhande pucken mellom bena og i mål. Lørenskogs spillere kommer halsende etter men har ingen mulighet til å hjelpe en stakkars fortvilt keeper Svendsen.  Dermed har Cornet scoret tre mål og capsene kastes på isen. Førsterekka har igjen levert!

Med 5-1 er kampen kjørt. Ikke det at innsatsen blir noe mindre av den grunn men realitetene er iferd med å innhente spillerne. Og for gjestene skulle det bli verre – mye verre.

Oppskriften med trafikk foran mål, og skudd fra blålinjen har vært en suksess i kveld og mer skulle det komme. Etter seks minutter av perioden er fjerderekka på isen. Denne gang er det Mostue som spiller opp Rokseth, og pasningen er farlig. Den er centimetre fra å bli plukket opp av P.Vaakanainen. Men Rokseth har allerede bestemt seg og hadde nok skutt uansett om pucken kom frem, og det hele blir et flott skudd som Børresen styrer opp i nettaket. Igjen bra med trafikk foran mål, og for gjestenes del ble det ikke enklere av at Negrein hadde mistet kølla si like før.

Som belønning for målet får fjerderekka fortsette å spille. Og når Lørenskog spiller en livsfarlig puck i egen sone lar de seg ikke be to ganger. Fra Børresen går pucken til Henriksen. Han ser at Medhus har uvanlig god plass i slottet. Nok en gang har løperne til Lørenskog tenkt angrep  og hjemmelaget kommer i en overtallssituasjon. Fra Henriksen legges pucken rett på køllebladet til Medhus som klinker pucken i mål. Da var det gått 14 sekunder siden forrige mål, 7-1!

Nok en gang går det bare sekunder før det blir ny scoring. Denne gang er det gjestenes tur å score. Hagel står akkurat der han skal når returen fra Holm kommer og dermed blir Hagel tomålsscorer, 7-2! Å si at dette ble en vitamininnsprøytning for bortelaget er å ta hardt i. Selv om de ikke gav opp så virket ikke troen veldig sterk. Og når vi har passert halve perioden så øker like godt hjemmelaget til 8-2. Denne gang er det Salsten og Lorentzen som kombinerer fint før Salsten legger pucken ut til Humphries. Med Djupvik plassert rett foran keeper blir det dårlig sikt for denne, og pucken fra Spencer går rett i mål!

Vel åtte minutter før periodens slutt får Mats Trygg sin andre utvisning for kvelden. Han regelrett drar Rapuzzi over ende, og selv om dommeren som står to meter ifra situasjonen ikke ser det så ser den andre hoveddommeren det. To minutter på Trygg som viser sin irritasjon med å skyte pucken hardt i vantet på motsatt side. En relativt uvanlig reaksjon fra sindige Trygg. Kanskje det var nettopp derfor dommerne lot nåde gå for rett. De aller fleste ville nok fått seg en 10-minutter for den hendelsen.

Overtallet til Oilers nå var for så vidt greit nok men på 8-2 kan man ta den ekstra dragningen som er veldig fin når man får det til, men lite effektiv når man ikke får det til. Uansett, ingen mål i overtall. Og på tampen får vi trent litt på undertallsspill også.

Først får Mats Mostue to minutter for å skyte pucken over vantet fra egen sone. Og når Rokseth også får en utvisning halvannet minutt senere så blir det noen sekunder med 3 mot 5 mot slutten av kampen. Oilers har beholdt tenningen mens gjestene har gitt opp og mål blir det hvertfall ikke. Med 7-9 i skudd så vitner det om en kontrollert periode fra hjemmelaget.

For gjestene er det mye å arbeide med. Lørenskog har i mange år hatt gode spillere men slitt med å fungere som et lag. Nå er mange av de norske stjernene borte men de er i stor grad erstattet av utlendinger og mer ukjente nordmenn. Utlendingene viser litt igjen men ikke nok til at laget hevder seg. Og de samme utlendingene er ofte på isen ved baklengs. Bakerst sliter keeper Joachim Svendsen som ikke fikk all verdens hjelp men bidro heller ikke med veldig mange matchavgjørende redninger. 8 mål på 28 skudd gir en redningsprosent på 71,4, noe som sjelden gir seier.

For hjemmelaget var det bedre. Uansett hva som blir skrevet og sagt så er det målene som teller, og når hjemmelaget leverer åtte mål så er man fornøyd. Førsterekka med Soares, Rapuzzi og Cornet ser ut til å bli farlig. De tre utfyller hverandre godt og leser hverandre bra. I fjor såg vi viktigheten av en førsterekke som leverer mål. I dag var det flere rekker som meldte seg på og det er minst like viktig. At det er folk som tar jobben foran keeper er også viktig. Det har tidligere vært litt for enkelt for keeper å plukke de udekkede skuddene fra backene. I dag var det god trafikk og mange skudd gikk inn.  At Oilers også pådro seg dobbelt så mange utvisninger som bortelaget kan kanskje virke rart, men det er uansett også noe vi kjenner til fra tidligere sesonger.

Kveldens øyeblikk

Det var flere øyeblikk i kveld. Et av dem var når vi for første gang i år kunne høre fra tribunen: «STAVANGER OILERS; ME GJØR SOM ME VIL»

Philippe Cornet (til venstre) satte tre pucker bak Joachim Svendsen og bidro sterkt til det som etter hvert ble målrik aften i DNB Arena. (foto: Oddmund Sola)

Kveldens stjerner

*** 51 CORNET

Scorer 3 mål og sørger for capser på isen, noe som er særdeles sjeldent denne sesongen. Ingen tvil om at Cornet blir viktig fremover

** 55  SOARES

Ikke som i glansdagene men smart og rolig under press, og har assist på tre av målene i dag. Virker å være på gang.

* 91 BØRRESEN

Har slitt litt i Oilers men jobber godt i fjerderekka og får i dag betalt i form av mål og assist – og utvisning!