Oilers – Frisk Asker 4-2

Kamper det forventes man skal vinne er sjelden lette, men Oilers var igjen påskrudd og hadde god kontroll på kveldens gjester fra Asker. Mats Mostue ble kåret til dagens Oilersspiller etter noe så uvanlig som to mål fra den kanten.

Åpningsperioden var Oilers` fra start til slutt. Først presenterte dommerne seg allerede etter 32 sekunder idet Frisks hardhaus Ødegaard fikk to minutter for en billig slashing. Dermed overtall for hjemmelaget med en gang. Hjemmelaget bor for det meste i gjestenes sone men de store sjansene uteblir og bortelaget avklarer.

Men allerede minuttet etter at gjestene er fulltallige tar Oilers ledelsen. Rekken med Djupvik,Hoff og Søberg var bra i dag og Søberg lager som vanlig mye trøbbel med sin fart. Han tar pucken med seg rundt målet og slipper pucken ut i slottet. Der kommer Djupvik Løvlie og skyter via både keeper Dahlberg og Mats Mostue –  og i mål!

Av ukjente grunner velger dommerne å se på video men de finner ingen uregelmentert og hjemmelaget leder 1-0.

Hjemmelaget kjører videre og Frisk som på papiret har et godt lag har mer enn nok med å forsvare seg. Etter nær åtte minutters spill får Frisk nok en utvisning når veteran Bastiansen er uheldig og plasserer kølla si i ansiktet på Burlon. Men i dette overtallet er det mye slurv hos hjemmelaget og det blir ingen skudd på mål. Faktisk er det bortelaget som får et skudd registrert idet Christiansen får sjansen alene med Holm.  Oilers spiller nesten bedre når man er like mange spillere på isen og flere avslutninger er av den pene sorten med skudd for styring men Dahlberg er med og til tross for 12-5 i skudd så leder Oilers bare med 1-0 når første periode er over.  Lucia hadde et stolpetreff og flere av Oilers sine skudd var nære på!

Midtperioden fortsatte som den første åpnet med et markant Oilers-overtak og som så ofte før når man sitter å venter på 2-0, så utligner det andre laget. Gjestenes Thompson tar en fin dragning på Rokseth som blir utspilt og plutselig har han fri bane mot Holm. Han setter da pucken høyt opp i nettaket og 1-1. Fint mål og det kom ganske så ut av ingenting og var gjestenes første avslutning på mål i midtperioden og det når vi var halvveis!

Hva nå ? Et Frisk-lag med problemer å få ut sitt potensiale kan fort vokse på å score mål. Og like etterpå er de nære på å ta ledelsen men hjemmelaget avklarer i siste liten. Nå følger noen minutter der bortelaget føler de er på veg inn i kampen men hjemmelaget har helt klart planer om å beholde initiativet og etter hvert er det Oilers som igjen legger press på de sortkledde fra Asker.  Og hjemmelaget får nå noen gode sjanser men det virker ikke som forwardene skal score i dag for det en back som gjøre det, og igjen er det Mostue.

Oilers overtar pucken i midtsonen og bortelaget må raskt hjemover. Morley med pucken har de kontroll på, og Lucia på veg inn i sonen har de også kontroll på men på motsatt dukker Mats Mostue opp i god speed. Gjestenes gullhjelm forsøker forgjeves å hindre puckbanen men klarer ikke hindre Morleys flotte pasning å nå frem til Mostue. Mostue gjør det som har manglet i hele dag, han scorer på en opplagt sjanse og dermed leder hjemmelaget 2-1.  En viktig scoring for hjemmelaget som kjører videre med drøye fem minutter igjen av perioden.  Akkurat da passer det svært dårlig at Burlon pådrar seg en tominutter for slashing med halvannet minutt igjen å spille av perioden. Dermed Frisks første overtall og det er av den effektive sorten. Gjestene holder pucken i Oilers sone og lar pucken gå fra mann til mann. Til slutt går pucken via litt flipperspill ut til Endre Medby som fyrer av, og med stor trafikk foran mål så ser Henrik Holm ingenting, og pucken sniker seg inn ved bortre stolpe, 2-2!

Målet kom ett minutt før siste pause og er potensielt et mål som kan ny energi og tenning for et lag. Kanskje det var litt overtenning, men uansett så ryker Bovim på en billig tripping idet Djupvik Løvlie går ned. To minutters utvisning og han blir sittende til pausen.  Skuddene i denne perioden var 11-8

Dette betyr at Oilers vil starte tredjeperiode i overtall og det gjør de på ypperste vis. Etter å ha etablert seg i Frisks sone er det David Morley som nydelig vinner Vigier på motsatt. Vigier tar seg faktisk tid til å stanse pucken, men skuddet som kommer er godt plassert og keeper Dahlberg rekker ikke over. Et typisk fjorårsmål fra den tidligere Lillehammer-rekka, hvor Morley setter opp Vigier.  Dermed leder Oilers 3-2 og vi har fått et powerplay-mål.

Like etter får gjestene overtall. Burlon forstår lite når han må ut i to minutter for en tripping like ved eget mål. Heldigvis er Oilers på hugget nå og viser gode box-playtakter. Frisks 2 skudd i overtallet rister man av seg og snart er man  «alle mann alle».  Hvis man kan kalle det en sluttspurt så er det dette Frisk forsøker på nå. Men hjemmelaget spiller tålmodig og med lav risiko og pucken lempes ut av farlig område. Dog med noen unntak og det er liten tvil om at Burlon har potensiale til å gi valium-utsalgene i regionen gode tider fremover, hvis han fortsetter som han gjorde et par ganger i dag. Men heldigvis ble det ikke utslagsgivende og når McMonagle kjører kølla i ansiktet på Lagace kan man puste ut noen minutter til. Oilers kjører nå på og både Lane, Vigier, Sveum og Joi Johannesen setter Dahlberg på prøve i dette overtallet.

Med litt over to minutter igjen av kampen kommer en avgjørende situasjon. Frøshaug legger Lagace i bakken, men nærmeste dommer rister på hodet. Men dommeren lengst unna har sett noe annet og hever armen for utvisning. Dermed må bortelaget istedenfor å tenke på å ta ut keeper de siste minuttene belage seg på undertall og da blir jobben betydelig vanskeligere.

Og jobben blir enda vanskeligere når gjestenes Christiansen helt upresset fra egen sone lemper pucken over vantet. Det betyr utvisning og da er man plutselig 3 mot 5 sett med gjestenes øyne. Christiansen er meget uenig og man ser på kroppsspråket at han er sint. Når han i tillegg gir dommeren en siste hilsen før han dundrer døra i utvisningsboksen igjen så bare må det bli en 10minutter i tillegg.

Oilers kunne vel ikke rote dette bort, men litt over minuttet igjen å spille og fem mot tre skal man ha full kontroll. Og ja da, man har full kontroll. Etter litt frem og tilbake i Frisks sone er det Lucia som tar ansvar. Han skjærer inn foran Dahlberg som må gi en retur. Og der står Morley å venter og kan ikke annet enn å sette pucken i det tomme buret, og 4-2!

Kampen avsluttes med en situasjon dommerne kunne vært foruten. At gjestenes Thompson med kølla oppi ansiktet på Lagace får gå fri er kveldens gåte. Når det er sagt så er det ikke første gang Lagace blir offer for slike handlinger og han er tydelig irritert når han oppsøker Thompson og konfronterer ham med nevnte situasjon.  At Lagace får utvisning i denne situasjonen er helt greit, men hvorfor Thompson får er mer uklart. Lagace får 2+2 og når gjestene da i et siste desperat forsøk tar ut keeper så ender de opp med å spille 5 mot 4 de siste 46 sekundene. De siste sekundene av kampen foregår i Oilers sone, men hjemmelaget jobber godt rundt keeper Holm og idet fløyta går for siste gang lempes pucken ut i midtsonen.

Gjestenes keeper Dahlberg kåres til deres beste spiller mens Mostue får bestemannspremien hos Oilers.

Frisk har gode spillere på papiret men mangler mye som lag. De spilte litt som Oilers i fjor, og manglet mye på å utgjøre en trussel for hjemmelaget. Det virker ikke som utenlandsimportene er av vanlig Asker-klasse og da blir det vanskelig.

For Oilers er det lysere. Nok en seier mot en motstander man tradisjonelt sliter mot. Selv om målene uteble så var det mye bra spill i dagens kamp. Flere av rekkene er virkelig iferd med å sette seg. Og selv om mye er bra nå sitter man med følelsen av at det kan bli enda bedre.

Kjekt også å se at unggutter som Klofutar og Myreng Kjellesvik får spilletid.

Den flotte pasningen fra Morley i forkant av 3-2-scoringen. Det logiske er kanskje å forsøke skudd selv der, men Morley trer pucken flott mellom flere køller og rett på køllebladet til Vigier som etter å ha trukket pusten fyrer avgårde et skudd Dahlberg bare hører susen av.

***  12 Mostue

Mostue har ikke bidratt mye i poengproduksjonen i år, men slo til med to mål når man trengte det som mest. Med sitt knallharde skudd er det synd han ikke skyter oftere.

** 13 Morley

Med mål og 2 assist ser vi mye Morley i dag. To flotte assister krones med ett nydelig overtallsmål på slutten. Viktig at Morley og Vigier leverer jevnt og trutt. Morley overtar gullhjelmen i neste kamp

* 10 Lagacè

Ikke poeng i dag men du verden for en innsats han legger ned. Blir tatt hardt hele tiden men står opp, og gjør andre gode. Viktig spiller fremover.

"Eg kan tella te fem! Ein, to, tri, fir, fem" Vi tar vår femte strake seier i DNB Arena mot Frisk Asker. Foto: Oddmund Sola