Frisk fester grepet

Et gammelt jungelord fra Nord-Amerika er at i sluttspill så er du ikke i trøbbel før du taper på hjemmebane. Der er Oilers nå. Før måtte vi holde serven på hjemmebane, og snike en av kampene i Askerhallen. Nå ser det adskillig tøffere ut. Vi må vinne de resterende tre kampene, to av dem borte. Men det har vært gjort før, og det er ikke over før den feite dama osv…

Det begynte ikke all verden. Ingen av lagene så ut til å ha noe form for desperasjon i spillet sitt og første periode ble en ganske tam affære. Frisk med banespillet og sjansene, men en liten fordel Oilers i skuddstatistikken. Den rolige starten passet nok gjestene som hånd i hanske. Oilers hadde alt å vinne på å komme hardt ut og få publikum med i kampen.

Etter kvartfinale #4 i DNB Arena onsdag kveld står det nå 3-1 fordel Frisk Asker i årets kvartfinaleserie. Foto: Oddmund Sola

Men når det ikke skjedde så får Frisk som de vil og tar over andre periode. Og med snaut halvspilt periode får de utelling. Med Rapuzzi i utvisningsboksen setter T.J. Foster inn 0-1 på første stolpe fra kort hold og motbakken blir ekstra lang og tung for Oilers.

Dermed har gjestene ledelsen med 0-1 foran siste periode, en periode som på mange måter er en være eller ikke være for Oilers’ sesong.

Og det begynner ikke godt ut. Med Trettenes og Nilsson i hver sin utvisningsboks og fire mot fire på isen er det Frisk som legger press på Oilers. Og det ender met et skudd fra blå fra Nick Pageau som suser forbi Holm i Oilerssmålet. Vanskelig å se hvor dekket Holm var eller om den får en touch på veien, men i mål går den og Oilers har et enda dypere hull å grave seg ut av.

Oilers er nødt for å komme med en skikkelig sluttspurt og håpet tennes når Dennis Sveum med en nydelig liten soloprestasjon kommer seg i skuddposisjon og klistrer pucken opp under tverrliggeren. 1-2! 8 minutter igjen! Game on

Men tross et solid trykk og et hjemmepublikum som endelig får se skikkelig playoffhockey fra hjemmelaget så står Frisk i mot. De siste to minuttene spiller Oilers uten keeper, men med bare sekunder igjen klarer Frisk å klarere hele veien ned og i mål og kampen er over. Tre strake må vinnes for Oilers nå. Vanskelig, men ikke umulig. En kamp av gangen. Neste er på fredag, i Asker.

Kveldens oilersstjerner:

*** Dennis Sveum – Scorer målet som gir håp. Spilte med hjertet utpå drakten.

** Mathias Trettenes – Assisterer på målet. Har blitt en mer fysisk spiller i utlandet, noe han brukte godt i dag.

* Kristian Forsberg – Går alltid i krigen for laget sitt.

Tekst: Tobias Eiken