Oilers – Ringerike 4-0

Med respekt å melde, var det aldri farlig i kveldens kamp mellom Oilers og Ringerike. Til det var bortelaget rett og slett for svakt. Et hjemmelag på økonomifart  hadde mer enn god kontroll ifra det øyeblikket de tok ledelsen.

Åpningsperioden gav hjemmelaget powerplay allerede før minuttet var spilt, men det virket ikke som laget var helt klar for dette. Overtallsspillet skulle heller ikke vare i to minutter for vel halvveis inn i det siste minuttet går Kristian Forsberg noe høyt inn i en takling ved vantet og dermed to minutter for albuetakling på ham. Om Oilers` overtall var tamt så var ikke gjestenes noe særlig bedre så hjemmelaget red det hele enkelt av.

De første fem minuttene var i hele tatt mye tut og kjør og bare 1-1 i skudd.

Etter hvert skrudde hjemmelaget opp tempoet ett hakk og dermed ble det hvertfall ikke jevnt på skuddstatistikken lenger. Først får Vigier stå helt alene i slottet og kan egentlig sette pucken hvor han vil, men pucken settes i magen på keeper og da blir det ikke mål. Like etterpå er Oilers igjen i gjestenes sone og Burlon tester keeper ved et par anledninger. Så er det dropp i gjestenes sone og Medhus er klar på droppunktet. Han vinner droppen rett ut til Mostue som lader børsa og pang, 1-0! Det såg ikke ut til å være altfor mye trafikk foran keeper i det tilfelle, men uansett så har hjemmelaget tatt en tidlig ledelse, noe som er viktig i slike kamper.

Tirsdagens kamp mot Ringerike Panthers endte til slutt 4-0 i DNB Arena! Foto: Oddmund Sola

Like etterpå pådrar bortelaget seg nok en utvisning idet Moen på en litt klønete måter forsøker å stanse Djupvik Løvlie. Men dette overtallet består for det meste av å hente pucken i egen sone og farlig blir det først når Joi Johannesen ikke finner alternativer når han tar pucken med seg inn i sonen og plutselig er på skuddhold, men pucken sitter i keepers snapphanske. Like etterpå er Vigier veldig nær på en Burlon-retur men keeper er med. Bortelaget rir det hele av men nå trykket Oilers på og drar stadig ifra på antall skudd, men vi ser allerede nå konturene av at gjestenes keeper har en god dag – noe vi ofte ser i Dnb Arena.

Etter fjorten minutter oppstår en situasjon der Lagace trykker gjestenes Petterson hardt mot vantet. For hardt mener dommerne som også observerer at Petterson blir liggende.  Dermed får gullhjelminnehaver Lagace også i denne kampen et lengre opphold i fryseboksen, 2+10 min.

Bortelagets overtall er ikke mye bedre enn tidligere i perioden og Oilers har ingen problemer med å ri det hele av.  Noen få strakser senere får vi kveldens øyeblikk.

Magnus Hoff mottar pucken dypt inne i egen sone, tar pucken fint med seg ut i midtsonen. Begynner å lete etter alternativer men presset er ikke veldig hardt så han bestemmer seg for å ta pucken med inn i gjestenes sone. Talge og Medhus prøver å posisjonere seg samtidig som gjestenes back presser Magnus litt vekk fra mål. Det ser ut som han må ta en runde bak mål, eller snu opp i rundvant men han gjør ingen av delene. Selv om han har passert streken som markerer mållinjen så finner han ut han skal skyte, og jammen er det en liten åpning helt oppe mellom keepers hode og krysset. Pucken passerer den lille åpningen og går opp i nettaket og Oilers leder 2-0. Ett flott mål av typen man helst ser når man orker å se på TV fra NHL nattestid…..

Dermed går hjemmelaget til første pause med en betryggende 2-0-ledelse og evnt nervøse sjeler kunne slappe av. Skuddene 17-7 var vel greit nok og viser maktfordelingen mellom lagene.

Midtperioden åpner på verst tenkelige måte – for bortelaget. Allerede etter halvminuttet øker Oilers sin ledelse. Bortelaget klarer ikke å få pucken ut av sonen og rekka med Morley-Vigier og Lucia trykker hardt på. Til slutt er det Lucia som via noen skuddfinter gjør skuddbanen ledig og har all den tid han trenger for å sette pucken til side for keeper. Etter dette virker det som om Oilers begynner å tenke på det travle programmet de har fremover, for selv om innsatsen er tilstede så er konsentrasjonen litt mer opp og ned. Skuddtrening er det nok av men selv om gjestenes keeper har en god dag, så er det liten tvil om at mange av skuddene han får på seg er av typen enkle. Veldig underholdende var ikke denne delen av kampen. Hjemmelaget hadde satt på cruisekontrollen og bortelaget evnet ikke å straffe dem.

Dog underholdning skulle det bli på slutten av perioden. Med to minutter igjen av perioden tar det helt av.  Først er det gjestenes Ryttar som relativt umotivert krysstakler Magnus Hoff foran egen keeper. Dommer hever armen for avventende utvisning. Like etter får vi se en episode vi ikke vil se. Gjestenes Joachim Engesveen takler direkte mot hodet til Burlon på en måte som tidligere i år har gitt flere kamper på tribunen. Hardhausen Burlon er raskt oppe igjen og observerer at lagkamerat Lagace står opp for ham i form av å ta seg av nevnte Engesveen.  Plutselig er de fleste spillerne på isen involvert.

Engesveen fikk direkte matchstraff (25 min) noe som i seg selv gir karantene, så får de riktige instanser vurdere om det blir flere kamper. Lagace fikk også to minutter for krysstakling mens Ryttar som var på avventende også fikk sin utvisning. Dermed ble det overtall til Oilers i fem minutter. Gjestene mente dette var en altfor hard straff og virker noe gretne idet lagene går mot dropp.  Og joda, bare halvminuttet ut i overtallet klarer rutinerte Langdalen å slashe på seg kanskje kveldens klareste utvisning når han slår kølla ut av hendene på Lucia.

Dermed skal Oilers spille 5 mot 3 i inntil to minutter. Til tross for to mann mer på isen så har Oilers ikke akkurat rundspilt sine motstandere i denne formasjonen tidligere i år. Akkurat det skulle man raskt gjøre til skamme i dette overtallet for pucken går rett fra Vigier på dropp og ut til Burlon. Med to mann mer på isen er presset bare sånn passe og når Brendan ser muligheten så klinker han til, og det rett i krysset!.  Dermed 4-0 og jubel i Dnb Arena.

Oilers fortsetter i overtall og er nære på å øke sin ledelse men det blir ikke flere mål og lagene går til siste pause med stillingen 4-0 til hjemmelaget etter 22-6 i skudd i denne perioden og velvoksne 39-13 i skudd etter to perioder.

Tredje periode ble en transportetappe for begge lag. Ringerike skal ha for at de ikke gav opp og heller ikke valgte å bli stygge. Hjemmelaget virket å kontrollere det hele. Rekkene ble litt endret innimellom og keeper Wikstøl som hadde stått prikkfritt fikk noen flere skudd på seg men klarte å holde nullen. Periodens eneste utvisning fikk gjestenes Moen for en hekting etter 56.16. Overtallet her endte med et eneste Vigier-skudd og dett var dett.

Noen kritiske røster vil sikkert påstå at det spillet som ble vist i dag vil være altfor dårlig mot kommende motstandere, og det stemmer nok, men evnen til å ta ut det som trengs kan også være god å ha. Så får man håpe at det var akkurat det som ble gjort i dag. Etter Henrik Holms matchstraff i helgens kamp mot Stjernen fikk Wikstøl en sjelden sjanse i mål og svarte med å holde nullen å bli kåret til dagens Oilers. Ikke fordi han var outstanding men å holde nullen er alltid bra samt at det var ingen foran ham som var veldig gode i dag, bare gode nok.

Gjestene Ringerike var lenge et frisk pust i årets Getliga, og for så vidt også i kveldens kamp, men allerede midtveis i åpningsperioden ble det klart at dette ville hjemmelaget kontrollere fullt og helt. Keeper Fayen-Vestavik fikk god hjelp av Oilersspillerne til å bli dagens Ringeriking.

Oilers gjorde jobben mot et lag som både har slått VIF og holdt Storhamar til sudden death så det er selvsagt en arbeidsinnsats som skal gjøres også i slike kamper som folk forventer seier i.

*** 48 Wikstøl

Shootout er kjekt å ha med seg for unggutten som måtte steppe inn når Holm fikk sin matchstraff i helgen. Viste i dagens kamp at Oilers har to gode keepere. Savnet trolig Holms rettledning når han skulle ta imot Roughnecks hyllest etter kampen men også det gikk bra.

** 19 Hoff

Jobber som vanlig godt og kompenserer sin størrelse med hardt arbeid. I dag kroner han jobben med et kremmerhus av en scoring som fort kan komme på «Topp 10»-listen i år – hvertfall internt i Oilers!

* 4 Johannesen

God kontroll bak, og uvanlig offensiv i åpningsperioden. Manglet bare målet da. Lar seg sjelden stresse og er blitt mye gladere i å skyte i år. Skudd gir mål!