Klar tale!

Med 7 strake seiere burde jo optimismen være høy foran Oilers hjemmekamp mot Storhamar, men skadefraværende til viktige Lagace og Sveum bidro til litt anspenthet.

Og de første minuttene bidro til å øke den følelsen. Gjestene la et voldsomt press på Oilers og var knapt ute av Oilers sone de første par minuttene. Men Oilers forsvarte seg godt og kom etterhvert bedre inn i kampen. Og når kampens første utvisning rammer Storhamar benytter Oilers like godt anledningen til å ta ledelsen.

For en festkveld i DNB Arena! Vår 8 strake seier - og vi vinner 7 - 3 mot tabelltoer Storhamar. Foto: Oddmund Sola

Johannessen og Rokseth veksler pasninger på blå før sistnevnte hamrer til og treffer nettmaskene på direkten. Bortsett fra åpningsminuttene var perioden jevnspilt, men Oilers kan altså ta med seg ledelsen inn i garderoben.

Andre perioden blir definitivt ikke jevn. Oilers spiller sin periode for sesongen (og antagelig forrige sesong og) og plusser på fire mål. Morley finne først Lucia på bakre stolpe, og han venter Östlund over før han setter pucken tilbake i hjørnet keeper kom fra. To minutter senere finne Morley Vigier på samme plassen og Vigier hamrer den opp i nærmeste kryss. Noen minutter senere er det denne gang Morley som får sette pucken i mål, fint fremspilt av Vigier.

Tre av fire mål så langt kommer fra Oilers første powerplayoppstilling, med tre minutter igjen av den andre perioden får den andre oppstillingen sjansen. Søberg tar seg inn i sonen, legger ut på blå til Johannessen som hamrer pucken på mål, og Djupvik får en lett jobb med å legge returen i åpent mål. 5-0 og Oilers går til pause til trampeklapp.

En forsvarstabbe i åpningen av tredje gir Lucia fri vei mot mål og han gjør ingen feil og scorer Oilers sjette. Snaut halvveis i perioden setter Svensson inn det som så ut til å bli Storhamars trøstemål. Men bare 20 sekunder senere er seksmålsdifferensen gjenopprettet. Hoff spiller Djupvik fri, og han runder keeper og setter pucken opp i nettaket. Etter noen minutter og en gjenomgang på video blir dommerene og enige i at det var det Djupvik gjorde og dermed 7-1.

Oilers dovner noe hen mot slutten og gjestene får redusere to ganger på 16 sekunder, men der er aldri noen tvil om hvor poengene havner. Oilers spiller sin beste kamp under Bjorkstrand, og med forbehold om at noen lag har kamper til gode, og åpner en firepoengs luke på toppen av tabellen.

Kampens tre beste

*** David Morley – Til tross for at han bare spiller halve kampen, mannen bak 2. 3. og 4. målet til Oilers. Skulle skaden hans være alvorlig blir det et stort tap for Oilers.

** Mario Lucia – To pene scoringer. Publikum i Stavanger har ventet litt på at han skal slå ut i full blomst. Dette var et stort skritt i riktig retning.

* Stephan Vigier – Sistemann i rekken. Tre poeng og sentral i det meget gode powerplayet.

Tekst: Tobias Eiken