Overtidstap mot Sparta

Som forrige gang disse lagene møttes i Dnb Arena ble det også i kveldens kamp uhyre spennende. Til slutt var det de blåkledde fra Sarpsborg som kunne innkassere ekstrapoenget etter straffekonk.  Tapet til tross, Oilers topper nå Get-ligaen – hvertfall til de andre lagene spiller sine kamper.

Med mange tilreisende fra Sarpsborg var man garantert lyd i Dnb, og heldigvis var også hjemmelagets fans lydhøre slik at stemningen var på plass ved første dropp. Hjemmelaget som har vist en gryende form i det siste gikk ut i hundre og bortelaget hadde mer enn nok med å forsvare seg de første minuttene.

Som i kampen mot Lillehammer forrige lørdag var det også i dag Lars Christian Rødne som scoret først. Denne gang 23 sekunder senere enn mot Lillehammer. Rødne tar med seg pucken i stor fart fra egen sone, legger den over til Simen Talge som inn i gjestenes sone brøyter seg frem og når Sparta sover på egen blålinje kan Rødne motta pucken rimelig alene foran Spartakeeper Ward.  Det såg ut som Rødne forsøkte en dragning eller noe, men det mislyktes fullstendig for pucken bare gled fint mellom bena på keeper og inn i mål. Om det var bom eller brilliant betyr null og niks. Det var mål og hjemmelaget ledet 1-0! Kort tid etter ledermålet kommer kveldens første utvisning. Patrick Ulriksen ryker ut med en krysstakling og bortelaget får overtall.  De får til noen farligheter men hjemmelaget er på jobb og feier unna.

Kort tid etter at Oilers er fulltallige er det Sparta som får utvisning. Kopperud utfører en hekting og må hvile. Oilers sitt overtall er mer spillende nå enn tidligere og det blir noen avslutninger også, og i en av disse er det at bortelagets Østby er høyt oppe med kølla i farlig område. Dermed får Oilers sjansen i 5mot3 i nesten ett minutt. Igjen presser man, men det skal være litt pent og derfor kommer det en Spartakølle i veien i siste liten. Og bortelaget avverger og får fornyet energi av dette. Men det er hjemmelaget som kjører kampen. Rekkene virker å bli mer å mer samkjørte og det er små marginer som gjør at hjemmelaget ikke øker sin ledelse. Istedenfor er det bortelaget som utligner. Selv om hjemmelaget dominerer er det på ingen måte ufarlig når gjestene kommer. Det virker som hjemmelaget har fire spillere rundt gjestenes Allen, men pucken glir rolig gjennom alle køller og ingen klarer å hindre Allen å sette sin kølle på pucken, 1-1.

Utligningen kom på et tidspunkt der hjemmelaget virkelig kjørte kampen så dette var en kalddusj, men heldigvis ristet hjemmelaget fort av seg skuffelsen og kjørte videre.

Helt på tampen av perioden fikk Sparta nok en utvisning slik at hjemmelaget avsluttet i overtall og gikk til pause med 13-6 i skudd.

Midtperioden gav mer temperatur ettersom hjemmepublikummet var sterke uenige i mange dommeravgjørelser. Oilers fikk 3 utvisninger på rekke og rad.  Vigier satte på en rar møte kølla fast i en Spartaspiller, men gjorde ingen bevegelser for å frigjøre den. Det ble hekting av dommeren.  Bortelagets powerplay ble ikke all verden men noen minutter senere fikk de en ny sjanse da Lagace ryker på en tripping. Hovedpersonen selv er veldig uenig med dommer og mener Spartaspilleren hopper over, og faller. Men det hjelper sjelden å argumentere mot dommerne og ei heller nå. Nytt undertall for Oilers og igjen klarer man holde målgården ren. Henrik Holm er så avgjort på jobb og tar det som kommer – med god hjelp av de foran seg.

Den utvisningen som gir mest misnøye er den Stephan Vigier får etter halvspilt kamp.  Etter en dropp blir Vigier «hengende» sammen med Knold, og det blir litt intern knuffing. Dommeren står 20 meter unna men klarer likevel å se at det kun er Vigier som gjør noe ulovlig. Vigier forstår ingenting, og TV-bildene viser at Vigier har god grunn til dette. Dermed det tredje undertallet på kort tid for hjemmelaget og nå scorer Sparta. Bare 7 sekunder etter Vigier har satt seg kan han reise seg igjen. Etter litt gruff foran Henrik Holm er det selvsagt Tommy Kristiansen som får skjøvet pucken over mållinjen. Kveldens største pipekonsert er et faktum og det er Tommy som får den. Ikke Tommy Kristiansen, men dommer Tommy Søstumoen som med sin tvilsomme avgjørelse har gjort deg upopulær.

Hjemmelaget lar seg derimot ikke stresse av dette og fortsetter å være det førende laget i spill. Og med hard forchecking og susende taklinger gir det resultater. Vel fire minutter før neste pause utligner hjemmelaget, og målet er av den flotte sorten. Mario Lucia presser Spartabacken Zink heftig på Oilers`blålinje og lykkes med å frariste Zink pucken. Lucia har dermed over halve banen alene og får god tid til å bestemme seg for en nydelig finte, ikke ulik den han hadde mot Storhamar i åpningskampen på Hamar. Nydelig mellom bena på keeper og 2-2!

Også i denne perioden får bortelaget en utvisning på tampen, slik at de avslutter perioden med en spiller mindre. Skuddene i denne perioden er 13-13 noe som må kunne sies å være publikumsvennlig.

Tredje periode og alt kan fremdeles skje! Oilers åpner da også denne perioden i overtall men får ikke noe ut av det, og gjestenes Grønberg er snart på isen igjen.  Nå er kampen åpen og det bølger frem og tilbake, ofte nesten i litt for høyt tempo for enkelte.  Men Oilers virker å ha mest krefter igjen har momentum i kampen. Gjestene bare lemper ut og satser på å kontre. Dette gir gode sjanser begge veier og begge keepere må i aksjon. Etter en Spartakontring er det dropp i Oilers sone, og  på Lanes fremspill er plutselig Lagace og Forsberg alene med en Spartaback. Spartabacken må stole på at keeper gjør sin del av jobben og satser på å hindre puckbanen til Forsberg. Dermed kan Lagace bevise hvorfor akkurat han har gullhjelmen og mellom bena på keeper går pucken og 3-2! Kunne dette holde ?

Sparta kjører nå på,men hjemmelaget svarer bra. Men så skjer det som også har skjedd noen ganger i år. Mario Lucia tar en tripping og gjestene får overtall, med litt over fire minutter igjen å spille. I tillegg får gjestene en timeout av dommerne de ikke har bedt om. Det ble litt hektisk for dommerne nå, og linjedommeren på dropp klarer å droppe pucken feil, slik at han nok hadde blitt bortvist om han var spiller.
Nå har bortelaget fått teften av poeng, og kjører virkelig på. Oilers har mer enn nok med å holde pucken ute i midtsonen og gjestene er høyt og lavt, godt støttet av de blåkledde bak Henrik Holm som teller nærmere 50 stk!

Oilers rir det hele av. Vi er fem mot fem igjen og nå går Spartakeeperen av isen. Kunne man da håpe på en scoring i tomt bur ? Man kunne det men det skjedde ikke. Istedenfor er det faktisk Sparta som lykkes. Med dropp i offensiv sone kjører man på og pucken hopper og spretter over Henrik Holm men lander utenfor mål. Her har Lagace full kontroll, men med seks motstandere i nærheten får han aldri mer kontroll enn å lempe pucken ut i rundvant. Her er gjestenes Zink påpasselig fremme, og han legger bare pucken på mål, nesten fra bak mållinjen. Men pucken blir farlig den og om det er via ryggen på Holm er usikkert, men «plutselig» ligger den i mål!!.  Dermed 3-3 og dette er nesten reprise på forrige gang Sparta gjestet Dnb.  Her er ingenting avgjort før det er slutt og jammen er Sparta farlig frempå enda engang før sirenen lyder, men Henrik Holm er med.

Dermed blir det 3-3 og sudden death.

Man kan si mye om sudden death, men kjedelig er det hvertfall ikke. Oilers kunne avgjort det hele allerede etter få sekunder men Morleys flotte pasning til Vigier ender med en avslutning like utenfor. Sekunder senere er det Sparta som fyrer av et skudd, og slik bølger det frem og tilbake. En god sjanse avløses som regel av sjanse i andre enden. Før minuttet er spilt har det vært flere sjanser til begge lag. Tommy Kristiansen spiller pucken fint inn i sonen til Roest men Henrik Holm er med å redder. Holm nærmest slipper pucken vekk fra farlig område, men der har Tommy dukket opp men avslutningen hans går utenfor. Sekunder senere er det Lane som får sjansen alene mot keeper men hans finte over på backhand går ikke Ward på og pucken går via stolpen og ut. I neste bølge kommer Allen full fart men skuddet går utenfor, noe som resulterer i kontring andre veien. Søberg er veldig nær å sette den men igjen er Ward med på notene. Nå kan Sparta kontre men det er nesten utrolig at en så rutinert back som Henriksen på Sparta kan slå en så dårlig pasning som han gjør opp mot en lagkammerat som står helt alene i midtsonen.I neste vending får  David Morley  et slag over fingrene som ser ut til å gjøre veldig vondt, så han forsvinner i garderoben.

Med 01.23 igjen av sudden får Oilers overtall. Tommy Kristiansen har ventet til det nesten var for sent å få utvisning men nå er han på plass, og denne utvisningen kan vise seg å være matchvinnende. Mye tyder på at Lagace kunne scoret på Vigiers pasning men Tommy tar jobben og hindrer Lagace på en slik måte at det blir interference.

Dermed får Oilers sjansen i spill 4 mot 3 i over minuttet. Og sjansene er der, men det siste lille mangler. Når Lucia gjør en kjempejobb og tar pucken med seg inn i sonen så er det en Spartakølle pucken treffer når han skal legge pucken inn.

Dermed klarer Sparta å gjøre jobben og hjemmelaget klarer ikke utnytte overtallet. 3-3 og straffer.

Man skal ha veldig dårlig husk for å påstå at Oilers har gjort det bra i straffekonker så langt i sesongen. Og når unggutten Rødne bare nesten scorer på sin mulighet på straffe 1 er man tilbake til det gamle når Quenneville scorer på Spartas første.

Deretter bommer både Lagace og Grønberg før Lucia får sin sjanse. Han har selvtillitten i orden og slipper elegant pucken under Ward i det han «passerer» keeperen. Dessverre skulle det bli Oilers eneste scoring og når svenske Eriksson scorer så må Vigier sette sin straffe for å holde på spenningen. Det gjør han ikke og etter at dommerne har tenkt litt så finner de ut at Sparta vant kampen!

Sparta var selvsagt godt fornøyd og Tommy Kristiansen var ikke en dårligere vinner enn at han gav vekk sin kølle til en forfjamset unggutt fra utvisningsboksen. De tilreisende fra Sarpsborg fikk dermed en kjekk tur hjem, mens slukørede hjemmefans måtte konstatere at kampen som deres lag førte store deler av, endte med tap og et trøstepoeng.  Det positive må være at rekkene spiller stadig bedre sammen, og spillerne kjenner hverandre bedre og bedre. Effektiviteten fra sist kamp var ikke like fremtredende og må bedres for å vinne kamper som dette.

Det flotte 2-2målet til Lucia husker man. Fra egen blålinje fosser han frem og stor og sterk som han er, er det ingen som kan stoppe ham. Noen kjappe håndbevegelser med kølla og keeper gjør sitt valg. Dermed blir det en ørliten åpning mellom bena og der settes pucken.

*** 38 HOLM

Uheldig igjen på sistemålet men står ellers en god kamp og har flere matchavgjørende redninger.

** 62 LUCIA

Scorer to nydelige mål i dag og fyrer av 6 skudd. Finner seg mer og mer til rette i laget.