Overtidstriller og tabelltopp

Oilers fortsetter å vinne kamper og i kveld ble Sparta slått 3-2 etter forlenging. Begge lag vil trolig påstå de kunne avgjort dette i ordinær tid og spesielt hjemmelaget hadde sine sjanser i kveld

Det ble en forrykende åpning av kampen mot Sparta. På sitt første bytt klarte rekka med Forsberg,Søberg og Lane å legge skikkelig press på Sparta som ikke klarte å få kontroll på pucken i egen sone. Etter et Forsbergskudd tar Søberg vare på pucken bak mål og venter til Lane har funnet sin plass ute i slottet, og på Søbergs flotte pasning setter Lane kveldens første puck kontakt i krysset og 1-0 etter 01.07! Og minuttet senere smeller det igjen. Sparta legger godt press i hjemmelagets sone og når Morley ikke klarer å få pucken ut av sonen ender det med at lagkammerat Vigier ikke ser noen annen mulighet enn å hekte Quenneville nærmest inn i mål, istedenfor for at denne ville klart å skyte pucken i mål. Dommeren er ikke i tvil, dette er straffe og den er nok en av de klareste straffene vi har sett på en stund. Quenneville tar ansvar fra midtstreken og når han kommer mot Holm så tar en en liten finte og så ligger pucken i mål, 1-1.

Friskt i minne de tidligere oppgjørene mellom disse lagene i  høst så vil vi hvertfall unngå straffer etter sudden death – det var det bred enighet om på tribunen etter denne scoringen.

Tabelltopp og god adventstemning i DNB Arena i kveld. Vi slår Sparta 3 - 2 i sudden. Foto: Oddmund Sola

Og det virket det som om hjemmelagets spillere også tenkte for de kjørte på med høyt tempo og småstressa Spartaspillere hadde mer enn nok med å slå til icing.  En utvisning på svenske Eriksson ble ikke omsatt i mål men sjansene er der og hjemmelaget er iferd med å feste et grep om kampen idet vi rundet halvspilt periode.

Litt temperatur blir det når Spartas utlending Zink og Oilers nr 62, Lucia småkrangler litt gjennom et bytt. Men i motsetning til i torsdagens kamp mot Frisk hvor dommerne ventet til en situasjon hadde eskalert så valgte kveldens dommere å ta en utvisning på begge to før de riktig kom i gang. Like greit det og to minutters hvile for begge to.

I spill fire mot fire åpner det seg litt mer opp men det blir med noen småfarlige skudd fra begge lag.

Etter 16.58 får gjestenes Eriksson nok en utvisning, denne gang for hektning mot en fremadstormende Ulriksen som for øvrig var tilbake på isen etter skaden han fikk mot VIF.

Dermed nytt overtall for hjemmelaget og rekka med Forsberg, Søberg og Lagace samt backene Johannesen og Sveum legger nå et skikkelig press på bortelaget. Det er kaos foran keeper Ward og plutselig har han mistet spaken men klarer etter noen nervepirrende sekunder å få tak i den.  Det blir ikke avblåsninger så ingen av lagene får skiftet spillere, og Oilers maler og maler. Etter litt over minuttet av overtallet får Lagace pucken skjevt ut fra mål. Han ser Søberg på motsatt og sender en flott pasning over. Markus tar et steg og skyter, men keeper Ward redder. Men rett utenfor målgården har Forsberg stilt seg opp og han er den som reagerer raskest når pucken lander rett foran ham. En flott backhand opp i nettaket og vips så leder hjemmelaget 2-1.

Med under to minutter igjen av perioden burde målet nå være å holde på ledelsen, og det klarer Oilers selv om ringreven Roest har to gode sjanser før sirenen går. 18-12 i skudd til hjemmelaget viser skuddvilje hos begge lag.

Midtperioden åpner som den første. Oilers kjører på med høyt tempo og setter umiddelbart press på gjestene men det er gjestene som scorer. Plutselig bryter Sparta i egen sone og Nilsens pasning til Allen er fin, men man må kunne stille spørsmålstegn med hvor backene til Oilers var på dette tidspunkt. Allen får all den tid han trenger og har ingen problemer med å score alene mot Holm. Dermed 2-2 og jubel blant de tre-fire tilreisende fra Sarpsborg på tribunen.

Bare minuttet etterpå får hjemmelaget igjen overtall. Gjestenes Johnsgård må ut for en slashing på Burlon og selv om hjemmelaget stort sett har pucken i gjestenes sone så går pucken for sent, slik at bortelagets spillere + keeper klarer å forskyve boksen i riktig posisjon under spillets gang. Når det er sagt har hjemmelaget noen enorme sjanser som vanligvis gir uttelling men Ward har dagen i mål og får god hjelp av de fire foran seg.

Noen minutter senere er det bortelagets tur i overtall når Djupvik må ut for en hekting.  Spartas overtall er skrale greier og det blir med en enslig skudd og tidvis i undertallet til Oilers er det de som presser sin motstander som har en spiller mer på isen.

Men mål blir det ikke til noen av lagene og idet vi nærmer oss 14 spilte minutter av perioden er det gjestenes Zink som holder Lagace når han skyter og dermed får han to minutter for holding.

Nå får hjemmelaget nok en gang noen enorme sjanser hvor pucken nærmest danser på mållinjen, men inn vil den ikke.  Dermed ender midtperioden med 0-1 til bortelaget og totalt 2-2. Med 11-6 i skudd ser man hvem som har presset, men bortelaget er farlige på sine overganger.

Tredje periode starter på verst tenkelige måte for Sparta når Roest er uheldig å plasserer kølla si i munnen på Forsberg. Utvisning og en god mulighet for hjemmelaget til å ta ledelsen. Igjen bra spill, gode sjanser men pucken går for sent.  Ingen mål. Oilers fortsetter sitt press og keeper Ward har en travel dag på jobb, mens Oilers`spillere blir mer og mer frustrerte ettersom pucken ikke vil inn.

Rundt midtveis i perioden blir det mer temperatur. Først er det Sparta som lemper en puck på mål, som keeper Holm virker å ha full kontroll på men pucken går faktisk i stolpen – og ut! Like etterpå er det gjestenes Klavestad som har startet med bryting og der han ville fått poeng mot Lucia i bryting får han heller to minutter for holding i ishockey. Dermed nytt overtall for hjemmelaget og bare fire sekunder senere får jammen Sparta enda en mann utvist når Pedersen utfører en høy kølle mot Søberg.

Dermed nesten to minutter med spill 5 mot 3.  Dette har Oilers slitt med tidligere i sesongen og Sparta klarerer på direkten, men Oilers får raskt etablert seg igjen. Både Burlon og Lucia får skutt men Ward er med og foran ham er det 3 blåkledde som ofrer seg.  Sparta vil ha utvisning når en Oilersspiller holder kølla til Roest men den slippes akkurat tidsnok til at dommerne ikke reagerer.  Nye skudd fra Burlon og Lane fører ikke frem og bortelaget klarer å ri av dobbelutvisningen.  Et godt eksmepel på oppofrelse er gjestenes nr 62 Grønberg som får pucken rett på seg og må ta telling. Han kommer seg på bena igjen til applaus fra publikum som innser at de tre hos Sparta har gjort en betydelig bedre innsats enn de fem på Oilers de siste to minuttene

Sparta får ny energi av dette og har noen gode sjanser like etterpå. Både Zink, Nilsen og Pedersen er frempå men det blir ikke mål. Bortelaget får også sin sjanse i overtall når Burlon relativt umotivert legger Quenneville i bakken etter en Spartasjanse.  Men nå er Sparta sluttkjørt og det blir ikke noen farligheter i hele tatt i deres overtall. Eneste skudd i overtall er det faktisk Oilers som har iform av et Vigier-skudd.

Med litt under tre minutter igjen av tredje periode får Oilers nok en sjanse i overtall når Forsberg dytter Allen inn i Holm og dommeren ser bare det siste, nemlig at Allen fyker over Holm i målgården og det er ikke lov. To minutter for interference og kunne man nå endelig håpe på en scoring helt på tampen ?.

Det er fremdeles overtallsrekka med Morley, Vigier, Lucia, Lane og BUrlon som forsøker og Vigier får en god skuddsjanse men keeper er med. Men nå virker begge lag slitne og bortelaget klarer å ri av også denne utvisningen. Et lite press på tampen gir skudd av Johannesen og Lagace men mål blir det ikke og perioden med 16-7 i skudd ender målløs.

Dermed er det nok en gang klar for sudden death mellom disse lagene.  Med spill tre mot tre er det litt bingo, og det kan kanskje virke som bortelaget er mest interessert i straffeslag , noe naturlignok hjemmelaget vil unngå – sett med historiske øyner.

Burlon som liker å gjøre det spennende rundt seg holder på å rote det skikkelig til for seg på egen blå, men klarer liggende å rette opp sin egen feil.  Sparta overtar pucken og spiller litt i Oilers sone mens hjemmelagets Lagace, Søberg og nevnte Burlon avventer.  Quenneville går med pucken men Lagace følger han som en klegg og hindrer ham i å få avslutte. Deretter gjør Burlon en god jobb når han tar pucken fra Allen. Søberg tar pucken med seg inn i sonen og slipper den til Lagace. Han tar den med seg bak gjestenes mål og overlater til Burlon og mens to Spartabacker står like ved sin keeper spiller Burlon pucken ut til Lagace som får all den tid han trenger i slottet til å plassere pucken helt i motsatt kryss!.  Flott spill og 3-2 til hjemmelaget som var fullt fortjent.

Dermed tar Oilers ekstrapoenget og på en kveld der M/S slo Storhamar 1-0 så betyr det tabelltopp.

Oilers jobbet bra gjennom hele kampen men har fortatt mye som gjenstår før alt sitter. Spillerne begynner å kjenne hverandre og lagfølelsen ser ut til å være bra om dagen. På bortelaget er kanskje stjernene fraværende i år, men det kompenseres med hardt arbeid gjennom 3×20 minutter. En type som Didrik Svendsen gir alltid alt og han dultet borti Morley i dag like før andre pause. Morley tente til, men innså raskt at han neppe hadde hatt all verden å stille opp mot ved en fight mot Svendsen.

*** 29 LANE

Scorer et flott mål og er venn med pucken i kveld. Har etter en treg start funnet seg godt til rette og produserer bra med poeng.

** 93 SØBERG

Jobber alltid godt og belønnes med 2 assists og eneste på Oilers med +2 i sin kamp.

* 26 FORSBERG

Kaptein Forsberg med mål og går som vanlig først i krigen.  Nesten ikke bortvist fra dropper  i dag.