Kamper

Norsk Topphockey

Pangstart holdt helt inn

Lillehammer kom på besøk til serielederen og fikk seg en bakoversveis i første periode. Gjestene jobbet seg tilbake til et respektabelt resultat, men det var aldri tvil om hvor poengene ville havne.

Tre og et halvt minutt ut i første periode smalt det ut av ingenting fra Eirik Salsten og hans velplasserte skudd ga Oilers ledelsen i en periode som de siden dominerte totalt.

Salsten Lillehammer

Det skulle ta 12 minutter før dominansen skulle vise igjen på måltavlen, men da gikk det til gjengjeld fort. Spencer Humphries første mål for klubben i powerplay ga 2-0, men før publikum hadde rukket å sette seg igjen var en annen nykommer, Mark van Guilder på pletten, og satte inn 3-0 og sørget for at begge ferskingene ender opp i Oilers rekordbok med de raskeste to målene.

Bare 7 sekunder skilte fulltrefferene. En scoring fra Kissel i sluttminuttet setter punktum for en meget solid Oilersperiode.

Tommy Lillehammer

Om det var Lillehammer som kom sterkt tilbake, eller Oilers som giret ned et hakk er usikkert, sannsynligvis litt av begge deler. Men resten av kampen var det vel så mye Lillehammer som Oilers på isen, godt hjulpet av en rekke Oilersutvisninger.

Seks ganger satt Oilersspillerene i boksen de siste to periodene, mot LIK’s to. Dette til tross, Oilers scoret to powerplaymål på de to sjansene, mens Lillehammer bare scoret en, og tross to Lillehammermål i 5 mot 5 så kom de aldri nære nok til å true Oilers seier.

Oilers to siste mål ble scoret av Tommy Kristiansen i midtperioden, og av Dan Kissel i åpent mål i sluttminuttet.  Gjestenes Dahl reduserte til 4-1 i midtperioden, og Morley og Nystuen til 5-2 og 5-3 mot slutten av tredje, før altså Kissel fjernet det som var av tvil i åpent mål.

Holm BB

Oilersstjerner

*** Henrik Holm – Dro frem noen skikkelige fantomredninger når Lillehammer var på flere visitter i sine overtall.

** Josh Soares – Hadde ikke helt dagen foran målet, men tok i stedet servitørrollen og assisterte på 3 scoringer.