Storhamar ble for sterke

Et Storhamar-lag med kun 3 rekker hadde god kontroll mot et rustent hjemmelag i kveldens kamp i DNB Arena. Kun en 8-10minutters periode i midtperioden var hjemmelaget fullt på høyde, og kanskje litt bedre enn serielederen. For hjemmelaget ble kampen en nedtur etter gode prestasjoner i det siste. Spillet satt ikke og det ble heseblesende mot et velspillende og godt organisert Storhamar

Åpningsperioden starter relativt jevnspilt selv om det er lett å se at Storhamar ligger hvor de ligger på tabellen, nemlig øverst. De første minuttene bølger spillet frem og tilbake og 3-3 i skudd forteller om en jevn affære. Men så, vel fem minutter ut i kampen tar bortelaget grep. Plutselig er de overalt, og de spiller seg inn i Oilers sone gang på gang.  Med teknikk og presisjon spiller de seg enkelt inn i sonen og har flere gode muligheter men Henrik Holm er både god og heldig.  For Oilers er det stikk motsatt. Pucken lempes inn i gjestenes sone og der står Curran og tar imot mens hjemmelagets spillere blir jagende etter og bare en sjelden gang klarer å kapre til seg pucken. Når det skjer er presisjonen fraværende.

Etter 08.30 får vi en kampavgjørende situasjon. For selv om Storhamar er gode, har vi sett tidligere i sesongen at de kan bli stresset og da gjør de også feil. Men nå får de det meste servert. Eirik Salsten vinner pucken fint i gjestenes sone og tar den med bak mål. Med både Solberg og Humphries på back venter de fleste at han skal slippe pucken ut til en av disse. Istedenfor prøver han å skjerme pucken med det resultat at Curran får en kølle på den. Og når nevnte Oilers-backer står rolig og egentlig venter på pucken har Curran fått det forspranget han trenger. Solberg er den er nærmest og klarer i det minste å utføre en slashing men dette bryr ikke Curran seg om. En fin finte før han så slipper pucken mellom bena på Holm og 0-1. Vi hadde nok fått et straffeslag om det ikke hadde blitt mål. Jubel i bortesonen når bortelaget meget fortjent tar ledelsen etter en stygg personlig feil hos hjemmelaget.

Trener Gulbrandsen har sett nok, og vi får en rekordtidlig timeout.

Etter timeouten blir det litt bedre. Og når hjemmelaget får dommerhjelp av en billig Kjetil Martinsen-utvisning så øyner man sjanser til rask kvittering. Med den dårligste statistikken i Getligaen er det på tide at hjemmelaget får til noe i powerplay. En Salsten-styring er det nærmeste vi kommer for når Rokseth «sovner» på egen blå ender det med at han må stoppe en hissig Gustafsson på ulovlig vis. Avventende utvisning og pucken går rett til Svensson som får sjansen alene mot Holm men denne gang er Holm med og ser at Svensson skyter over mål. Dermed ut med Rokseth og etter minuttet med fire mot fire er det gjestene som får prøve seg i overtall. Her er Curran og Larrivee sentrale men mål blir det ikke.

Men fra nå av er det bare Storhamar det handler om. I lange perioder virker det som om de spiller overtall. Oilers får ikke pucken ut av egen sone selv om vi er like mange spillere på isen. Gjestene spiller seg nå til flere enorme muligheter og udyktighet er vel det beste ordet å bruke når man ser på de opplagte målsjansene som brennes.

At Kokkala får en tominutter for tripping noen minutter før pause hjelper ikke stort. Hjemmelaget jobber godt i undertall og det kan se ut som de skal klare å ri det hele av, men noen sekunder før Oilers er fulltallige får Nicholls pucken litt på skrått ute i slottet. Ingen legger nevneverdig press på han så han får god tid til å sikte inn, og vipps 0-2!

Dermed går vi til første pause med 0-2 og hele 5-14 i skudd. Perioden bør være en tankevekker for hjemmelaget. For selv om Storhamar leder 0-2 er de neppe helt fornøyde med perioden. De kunne like gjerne ledet 0-5!

Midtperioden ble heldigvis mye bedre. Hvertfall deler av den. Oilers er mye mer med i denne perioden men presisjonen er så god som den har vært de siste kampene så det blir ikke så mange sjanser av det. Gjestene er gode på egen blålinje og nekter hjemmelaget å spille seg inn i sonen, så det blir mye lemping og deretter kjemping for Oilers.

De får også flere overtall i denne perioden. Det første allerede etter litt over to minutter. Det neste kommer midtveis når Christian Bull blir utvist for interference. Hjemmelaget etablerer seg i gjestenes sone og det går mye fra back til back og via Soares. Når Curran klarerer pucken rett opp på tribunen får plutselig Oilers sjansen i fem mot tre i nesten ett minutt. Flere gode skudd blir avfyrt men det er ingen Oilersspillere som står veldig i veien for Østlund. Østlund har betydelig bedre arbeidsforhold enn hva han er vant med fra tidligere Oilersmøter hvor sikten har vært mye dårligere. Dermed hjelper det lite at backene skyter eller at Soares prøver å prikkskyte. Gjestene avklarer og får ny tenning.

Noen minutter senere er det gjestene som får sjansen i overtall når Henrik Medhus må ut for en interference. Men bortelaget har plutselig lite å stille opp med og Oilers har god kontroll.  Oilers blir fulltallige og har fått fornyet energi. Det ser vi like etterpå når hjemmelaget legger kraftig press i Storhamars sone. Soares vinner en puck i rundvant og Rapuzzi får pucken bak mål og med en perfekt puck mellom back og keeper sender han Humphries på vei fram en pasning han ikke kan bomme på. Keeper rekker aldri å reagere før pucken ligger i mål, 1-2!

Hjemmelaget har for alvor overtatt momentum i kampen og reduseringen er fullt fortjent. At skuddene i perioden ender 13-3 er kanskje litt i overkant men at hjemmelaget skal starte tredjeperiode i overtall er hvertfall sikkert.

Kodie Curran hører sirenen idet han drar seg inn i Oilers sin sone, og bare MÅ skyte mot mål. Skuddet er ikke hardt men Soares er raskt frempå og gir beskjed om at sånn gjør man ikke. Dommerne liker heller ikke dette og gir Curran hans andre utvisning i kampen.

Tredje periode ble om ikke annet så hvertfall spennende. Med 1-2 lever kampen og hjemmelaget kjører på for å få en utligning. Det blir ikke letter når Rapuzzi ryker ut med en tripping før to minutter er passert. Som Oilers fikk i andre periode får også Storhamar spille minuttet  med fem mot tre. Dette fordi Mostue tar en unødvendig krysstakling i ufarlig sone. Dermed fem mot tre for Storhamar.

Gjestene får sine sjanser men heroisk innsats hos Oilers hindrer mål.  Gjestene burde helt klart punktert kampen på dette tidspunkt.

Oilers må nå spille med større risiko for i hele tatt ha muligheten og dette fører til overganger for bortelaget. Hampus Gustafsson blir spilt fint fri og kommer alene med Holm når vi har spilt vel seks minutter. Holm er med men bare tjue sekunder senere får gjestene en tilsvarende mulighet og denne gang er det Nicholls som kommer alene når Oilers har styrtet i angrep etter Gustafssons bom. Gustafsson gjør det godt igjen med å spille Nicholls fri. Nicholls stanser pucken fint med skøyta og setter pucken rett i nettaket i neste sekund. 1-3!

Med 13 minutter igjen å spille er det mer enn nok tid for hjemmelaget å komme tilbake men tiden går og gjestene får mer og mer troen på dette. Når Forsberg blir trippet ned i det som såg ut til å være kveldens klareste utvisning så blir det ikke mer overtall heller ikveld.
Med over to minutter igjen å spille forsøker coach Gulbrandsen å ta ut Holm. Oilers etablerer press men selv med 6 mot 5 får de aldri roen til å etablere seg skikkelig. Bortelagets innsats hindrer dette effektivt. Og i de aller fleste tilfeller ender pucken før eller siden i det målet keeperen har forlatt. Først er det en overivrig Storhamar-back som vil bli helt og spiller pucken til icing. Men noen sekunder senere, rettere sagt etter 59.11 er det , hvem andre, enn Nicholls som på pasning fra Gustafsson setter pucken i mål fra egen blålinje, 1-4.

Dermed vinner gjestene fra Hamar en fullt fortjent seier. Med unntak av en timinutters periode i midtperioden var gjestene mye bedre enn Oilers. Oilers har innsatsen men spilleformasjonene var vanskelig å se og presisjonen nesten ikke tilstede. Når man i tillegg gjør juniorfeil innimellom blir man hardt straffet på dette nivået.

På gjestene var det hardkjør på enkeltspillere når det var såpass mange forfall som i kveld. Spesielt på backsiden der Curran spilte hele 30,25min, altså halve kampen! Gjestene ser ikke ut til å savne Patrick Thoresen nevneverdig og når Nicholls leverer som i dag har de ingenting å frykte fremover.  Bra gjort av 25-30 bortesupportere å ta turen vestover i en ukedag og de fikk da også takk for kampen av spillerne etterpå.

Kveldens øyeblikk

Spencer Humphries`redusering som tente håpet til hjemmefansen på flott pasning fra Rapuzzi.  Det ble det eneste øyeblikket som vil huskes.

Kveldens stjernes

*** 4 Johannesen

Joi er tilbake. I motsetning til flere andre backer i kveld gjør han få feil og bidrar nå også i over- og undertallsspill. Med sine 25,21 minutter er han den mest benyttede Oilersspilleren i kveld med god margin.

** 38 Holm

Henrik holder laget inne  i kampen i lange perioder. Får tidvis bra hjelp men må ofte stole på seg selv.

* 25 Rapuzzi

Har mye å gå på men viser i små glimt det vi håper han er. Knallhardt skudd i første periode og flott assist på det som ble kveldens eneste scoring for hjemmelaget.