Kamper

Norsk Topphockey

Storseier foran damene!

Etter den oppmuntrende seieren i Sarpsborg kom et offensivt Oilers på isen mot tabellnabo Manglerud Star. Og nå også med uttelling. MS tar en tidlig utvisning, og Oilers benytter sjansen til å sette tonen. Et skudd på mål blir reddet, men på plass for å feie inn returen er Philippe Cornet etter bare 2.30 spilt.

Og fem minutter senere smeller det igjen. Sveum sender et skudd på mål fra blå, pucken leter seg frem mellom en haug av spillere og Magnus Hoff får køllen på den og styrer den forbi gjestenes keeper til 2-0. 2-0 blir pauseresultatet etter solid dominans av hjemmelaget i 20 minutter.

Andre periode blir kanskje hakket jevnere i banespill, men det hjelper ikke gjestene når ketchupeffekten har nådd Stavanger Oilers. Når fire minutter er spilt har de doblet ledelsen. Først setter Peter Lorentzen pucken i mål etter et flott forarbeid av Kristian Forsberg, og deretter spiller Salsten frem Gedig som prikker inn 4-0 med et utagbart håndleddsskudd.

Ved halvspilt periode smeller det igjen. Dennis Sveum skyter et lignende skudd som det som førte til Hoffs 2-0 mål i første periode. Men denne gang er ingen på det, men pucken finner likevel frem til nettmaskene helt oppe i krysset og da har Joyce i MS’ mål fått nok og bytter med Wiik. Han får ingen god start og bare minutter etter han har kommet på isen så styrer Lorentzen inn sitt andre for dagen etter fint forspill av Humphires og Mostue.

Mot slutten av perioden kjefter Lindblad inn en retur og reduserer til 6-1, uten at det legger en demper på stemningen blant Hockey & Heels publikummet.

Tredje periode blir en komfortabel parademarsj. Poengene er allerede sikret og med tøft kampprogram fremover er det ingen vits å ta ut mer enn man må. Men noen lekkerbiskner kan man jo by et feststemt publikum på, og det er Curtis Gedig som tar jobben. Han setter 7-1 etter en lekker soloprestasjon der han tråkler seg gjennom halve MS før han setter pucken opp over snappen til Wiik på backhand.

Lassi Kokkala har strevd voldsomt med produksjonen denne sesongen, men etter scoringer i de to siste kampene var han nok ivrig på å fortsette trenden, og snaut to minutter før slutt kommer sjansen. Den griper han og fastsetter sluttresultatet til 8-1.

Så er Oilers friskmeldt eller ikke? MS er et lag mann har slått på hjemmebane i årevis, men de er og et av ligaens formlag. Vanskelig å si, men at det er et solid steg i rette retning er udiskutabelt. At man og vinner uten at førsterekka scorer mer enn ett mål er og noe å ta med seg.

Kveldens stjerner:

*** Curtis Gedig – 2 mål og 2 assists. Så ut som den Gedig som herjet for Stjernen for noen år siden. Måtte det vare!

** Dennis Sveum – 1 mål og 2 assists. Har vært dypt savnet denne sesongen, og at Oilers har fått en opptur etter at han kom tilbake er neppe tilfeldig.

* Peter Lorentzen – Ikke den som fyller opp nettet til vanlig, men så ut som en sniper når han fikk sjansen i dag.

Tekst: Tobias Eiken