Tre poeng i bamseregn

Etter mageplask hjemme mot Frisk i årets første hjemmekamp, og et Lørenskog som sakte men sikkert har spist seg innpå Oilers en gang uinntagelige ledelse på tabellen var det et Oilers under litt press som møtte Manglerud/Star på hjemmebane. Ikke hjulpet av Oilers merkelige vane for å rote det til i ”event” kamper. Og i dag var det Bamse-bonanza…

Oilers har overtaket spillemessig i første periode, men klarer bare virkelig å sette trykk i M/S’ sone de gangene de har en spiller flere på isen. Ellers blir det spredte målsjanser begge veier, men de fleste i favør hjemmelaget.

Det drøyet litt, men i slutten av midtperioden kom endelig det forløsende målet. Donati (på rygg i midten) og resten av bamsefamilien fant veien til isen i McDonalds BamseBonanza 2017. (foto: Oddmund Sola)

I andre periode strammer Oilers skruen og presset blir større på Sebastian Idoff i M/S’ mål. Med unntak av et tidlig powerplay for gjestene er det Oilers som styrer spillet, men alt stopper hos solide Idoff gang på gang. Mot slutten av perioden begynner et mørnet M/S å henge litt etter og blir nødt til å begå ulovligheter for å henge med.

Og så endelig løsner det. Etter nesten fire minutter kontinuerlig powerplay er over får Tommy Kristiansen pucken på bakre stolpe og setter den i nettet før Idoff rekker over og det regner bamser i DNB Arena.

Minutter senere har begge lag spillere i utvisningsboksen, Oilers’ mann i boksen Dan Kissel blir frigitt først og setter 2-0 på pasning fra Markus Søberg. Idoff mener Kissel sparker pucken inn, men etter videodømming blir protesten ikke tatt til følge, og Oilers kan ta pause med 2-0 ledelse.

Siste periode lar Oilers klokken gjøre arbeidet for seg. Legger seg litt bakpå og kontrollerer ledelsen ut. M/S kommer til få klare sjanser og Oilers kan innkassere 3 fortjente poeng.