Graz 99ers – Oilers 4-3

Oilers tapte sesongens første treningskamp 4-3 mot det østerrikske laget Graz 99ers, etter perioderesultatene 2-0, 1-3 og 1-0. Oilers’ mål ble scoret av Harrison Reed, Spencer Humphries og Eirik Børresen.

Øyvind Fiskaa har sendt oss følgene oppsummering fra Maribor:

1.periode ble preget av to kjappe mål mot i eget overtall. Unødvendig selvsagt, og ødela hele perioden for Oilers.

2. periode var dagens beholdning for Oilers. Tre mål og solid spill.

3.periode ble et antiklimaks, dessverre. Få oilerssjanser og Graz var best. Fem minutter på Soares ødela også mulighetene for en sluttspurt. Fortjent seier til Graz som var best i to perioder.

Artikkelen fortsetter under bildet.

*** Humphries – vår beste. God offensivt og bra i både 5 mot 5 og undertall. Også partner Rokseth god.

** Forsberg – mye undertallspill på oilers. Forsberg og hans rekke vår beste.

* Børresen. Best av de nye.

Solid kamp av Spencer Humphries (#2) onsdag kveld. Her etter utligning til 2-2 for Oilers. (foto: Øyvind Fiskaa)

————————-

Hjemmesidens egen EBEL-kjenner Øyvind Fiskaa har sendt følgende forhåndsomtale til kveldens kamp i Ledna Dvorana Maribor:

Graz 99ers spiller som Oilers sin første kamp i Rudi Hiti Cup denne onsdagen. Etter tre år utenfor playoff, ble det kvartfinaletap i fjor. Det er vel et realistisk tips for årets sesong også. Mellom 6. og 10. plass på tabellen en plass.

2/3 av fjorårets tropp er intakt, og troppen virker til å være omtrent på nivå med fjorårets. Den danske keeperstjernen Sebastian Dahm har forsvunnet til DEL etter to gode sesonger i Graz og blitt erstattet av finnen Hannu Toivonen, som på papiret virker å være en meget habil keeper.

Ellers er det fortsatt Oliver Setzinger som er den store stjernen offensivt. I kampen mot Oilers i Maribor i fjor var Setzinger provoserende lat, mens i andre kamper kan han dominere fullstendig. Spennende å se hvilken Setzinger som dukker opp.

I tidligere oppgjør har Oilers hatt et godt tak på Graz. Det er et lag som Oilers skal ha en veldig god sjanse mot.

Følg kampen

Nedslepp 19.30.

Øyvind oppsummerer kampen mot Graz på oilers.no onsdag kveld. Direkte oppdatering fra oppgjøret får du på Oilers’ Twitter.

Henger du med på Oilers’ Instagram og Snapchat kan du for øvrig se mer fra livet på treningsleir.

Sesongens første lagoppsett. Endelig klart for kamp! (foto: Pål Higson)