Tap etter dramatiske sluttminutter

Nok en gang endte det med ettmålstap for Oilers i klubbens første CHL-kamp mot svensk motstand. Det sene vinnermålet gjorde at en utrolig opphenting i sluttminuttene dessverre var forgjeves . Prosjekt #slåsvenskene må dermed utsettes til returmøtet i Malmø førstkommende torsdag.

Oilers fikk en fryktelig start på kampen etter at Malmö tok ledelsen etter kun 6 sekunder. Rakhshani plukket opp en løs puck og satte inn CHL historiens raskeste mål. Etter sjokkåpningen brukte Oilers litt tid på å komme til hektene, men etter hvert var de fullt på høyde med svenskene. Tross flere sjanser i begge ender av isen endte perioden uten flere scoringer.

Foto; Oddmund Sola

I den andre perioden tok Oilers kontroll fra start. De hadde mest puck og flest muligheter, men da de misbrukte to tette muligheter i overtall svingte pendelen litt i Malmös favør. Det så ut som om Malmö hadde brukbar kontroll mot slutten av perioden, men plutselig dukket Josh Soares opp foran Alsengren i Malmö-målet. Et skudd fra Villiam Strøm ble snappet opp av Soares som løftet pucken i mål over en sjanseløs målvakt. Dermed sto det nok en gang 1-1 etter to perioder i DNB Arena.

To scornger for Josh Soares mot Malmø i DNB Arena. Mer å juble i returmøtet torsdag?(foto; Oddmund Sola)

I tredje periode fortsatte skåningene å kontrollere kampen, og de fikk to scoringer i løpet av de første 10 minuttene, blandt annet en kunstscoring fra Andy Miele. På stillingen 1-3 satt man med følelsen av at Malmö hadde full kontroll. Spørsmålet er om ikke torsdagens kollaps (1-4 ble snudd til 6-4) mot Kalpa Kuopio satt litt for friskt i minne, for Oilers klarte på utrolig vis å snu kampen mot slutten. Dette på tross av at Oilers spilte 4 av de siste 7 minuttene i undertall.

Først scoret Soares sitt andre for kvelden, et mål som lignet veldig på hans første, før Lassi Kokkala fikk kreditert 3-3 scoringen. Romano snurret rundt med Malmös backer og prøvde å sette pucken kjøkkenveien. Foran mål sto både Forsberg og Kokkala og sammen kriget de pucken i mål.

Men dramatikken var dessverre ikke over med dette. Med 18 sekunder igjen på klokken utnyttet Malmö at et dårlig bytte av Oilers og Rakhshani scoret sitt andre for kvelden alene med Henrik Holm. Utrolig surt for Oilers, selv om det må kunne sies at Malmö fortjente seieren.

Dagens stjerner:

*** Henrik Holm: Holder Oilers inne i kampen med flere fantastiske redninger. Banens beste spiller for andre kamp på rad.

** Josh Soares: Scorer to mål, noe som ga Oilers muligheten til å få med seg poeng fra kampen.

* Kristian Forsberg: Som vanlig en solid kamp av kapteinen. Viktig brikke i undertallet som ga Oilers muligheten mot slutten av kampen.