Tap i seriepremieren

Serieåpning mot fjorårets finalemotstander på en lørdagsettermiddag. Alt lå til rette for hockeyfest i DNB Arena. Men gjestene hadde klare planer om å ødelegge den festen slik Oilers ødela Frisks fest i Asker i vår.

Det startet perfekt for Oilers. Litt over 6 minutter spilt og Frisk går seg bort i midtsonen, og plutselig er Romano og Soares igjennom to mot en. Romano på høyre side spiller over til Soares som prikker inn 1-0 med sitt dødelige håndleddsskudd.

Gleden blir kortvarig dog. Frisk får lagt trykk i Oilers sone og Oilersspillerene fokuserer for mye på pucken og ser ikke at Alex Wall kommer glidende inn på bakre stolpe. Det gjør derimot Oskar Nilsson, og Wall tar imot passet og drar ut Henrik Holm før han legger en backhand i mål fra kort hold. En overraskende åpen og dertil underholdene periode ender dermed 1-1.

Andre periode er bare drøyt to minutter gammel når Frisk tar ledelsen. Nykommeren Mario Lamoureaux får alfor god tid i slottet og kan prikkskyte inn 1-2. Men som i første periode blir ledelsen kortvarig. To og et halvt minutt senere står det 2-2.

Igjen er det duoen Soares/Romano som står bak målet, men denne gang med ombyttede roller. Romano får stå mutters alene foran Dahlberg i Frisk-målet og styrer inn Soares’ pasning. Igjen er spillet åpent, begge lag kommer til flere gode sjanser. Oilers har nok mest av pucken, men Frisk er farlige på kontringene.

Som seg hør og bør er lagene litt mer forsiktige i tredje periode med kampen på vippen. Noen store sjanser er der, med stolpeskudd i begge ender. Avgjørelsen faller cirka midtveis i perioden. Med to mann kjempende for Holm får Endre Medby all verdens tid til å lade og sikte midt i høyre droppsirkel. Skuddet treffer perfekt og suser inn over Holms venstre skulder.

Oilers prøver desperat å redusere i sluttminuttene, men er nærere å sette pucken i eget åpne nett, mye takket være god forechecking av gjestene. Frisk tar altså med 3 poeng i DNB Arena og får dermed et lite plaster på såret for det som skjedde i vår. De oransje gjestene har blitt spådd som en utfordre for Oilers i år, og viste i dag at det ikke er ubegrunnet.

Denne gjengen fikk mest å juble for i DNB Arena lørdag ettermiddag. Vi gratulerer gjestene med seier og retter blikket mot ny kamp førtkommende torsdag. (foto: Oddmund Sola)