Kamper

Norsk Topphockey

 

Ørkenvandring 2008/2009

Sluttspillene 2008 og 2009 kan tas i ett. For det første er oppsummeringen fort gjort. Oilers spilte i løpet disse to norgesmesterskapene totalt 10 kamper. Det er ca. halvparten så mange som i 2010 alene. For det andre blir vi begge sesongene ydmykende enkelt slått ut av Storhamar i kvartfinalene.

 

Sluttspillet generelt

Kongepokalen gikk også disse sesongene til Storhamar og Vålerenga, men to «nye» seriemestre vitnet om at makten i norsk hockey var i ferd med å spre seg til flere. Frisk Asker vant 2007/2008 først i spillerlotto. The Abbots kom rekende på ei fjøl samtidig som Zuccarello spilte sin siste sesong på en stund i Norge. Sune Bergmans gutter vant like godt hele seriemesterskapet, men måtte i NM-finalen gi tapt for et smartspillende Storhamarlag som vant NM fra 4. plass i grunnserien. En viss Stavangergutt bakerst hadde en aldri så lite finger (snapphanske) med i spillet…

2008/2009 var det Spartas tur til å ta hjem seriegullet, men også denne gang kom en av aristokratene i veien da det gjaldt som mest i NM-finalen. Vålerenga sikret sin ørtende pokal ved å vinne 4-2 i kamper. Shampos gutter tok grep med tre strake seiere, men to Spartareduseringer utsatte avgjørelsen til Jordal i kamp #6. Her avgjorde VIF med seier 1-0.

Bronsemedaljene gikk i 2008 til Vålerenga og Comet, mens Storhamar og Stjernen delte medaljene etter semifinaletap i 2009.

Oilers spesielt

Som sagt kan dette oppsummeres kort og brutalt. I 2008 vant vi for andre (og forhåpentligvis siste) gang i klubbens historie ingen sluttspillkamper. Sesongen var over mens kalenderen ennå viste februar måned! Vi scoret totalt tre mål. To av dem ved Snorre Hallem, ett ved Juha Kaunismäki. Alle ære til vår sluttspillsclutch og kapteinen, men hvor var våre naturlige målscorere?

Så var dette også sesongen alt gikk galt. Trenerskifter, skader, feilslåtte importer og såkalte stjerner som i sluttspillet choket en etter en. Vi snakket mye om hvor rå vi skulle være når det ble NM, men da alvoret startet dummet vi oss enkelt og greit ut. Ikke mer å si om den saken.

Sluttspillet 2009 var ikke stort bedre. Vi vant riktignok to kvartfinalekamper, men det skjedde etter at Storhamar fikk lede kampserien 3-0. Da vet alle at løpet nært sagt alltid er kjørt. Trøsteseiere med andre ord. Og det med tidenes tyngste Oilerslag, spiller for spiller. Aldri så galt godt for noe. Det ble rensket opp foran neste sesong.

Fra mimreboken

Saul Miller

Et av tiltakene som ble prøvd foran sluttspillet 2008 var å hente idrettspsykologen Saul Miller til Stavanger. Vennen av den gang Oilerstrener Larry Huras skulle hjelpe klubben i jakten på sluttspillssuksess. I ettertid vet vi at suksessen uteble, men Miller gjorde inntrykk på de fleste som møtte ham.

Undertegnede intervjuet ham for Oilersmagasinet. Hans refleksjoner rundt play-off som konkurranseform og psykologien mellom spillere og andre involverte gjennom kampseriene inspirerte veldig. Jeg hadde dilla på sluttspill før møtet med Miller. Etterpå var jeg fullstendig hekta.

All statistikk fra Oilers’ sluttspill 2008  og 2009 finner du på våre statistikksider.