Kamper

Norsk Topphockey

 

Clean Sweep 2022

Om vi løfter blikket og ser på sporten generelt var det utvilsomt viktigste med sluttspilletvåren 2022 at den fikk gå som planlagt i alle ligaer og divisjoner. Pandemien satte en stopper for de foregående to, og det skaket vel psyken til noen og en hver da omikron-varianten banket på døren ved årsskiftet. Heldigvis lot sesongen seg fullføre. For Oilers endte det med ny Byttå-fest, den første på fem år. 

 

Sluttspillet generelt

Serietabellen måtte grunnet nevnte omikron og ulikt antall kamper denne vinteren gjøres opp etter prosentregning. Oilers som soleklar serimester ble ikke berørt av dette, men nedover på tabellen ble det justeringer på tvers av antall poeng. Sparta med nest flest poeng ble blant annet flyttet fra 2. til 3. plass, noe som igjen førte til at sarpingene ble vår motstander i semifinalen. Mer om det lenger nede i artikkelen.

Kvartfinalene endte med seier til tre av fire seedete lag. Unntaket var Storhamar som fra 7. plass slo ut erkerivalen Vålerenga etter seks kamper. Anders Gjøses mannskap fortsatte å slå nedenifra i semifinalen, denne gang mot et Stjernen-lag som mest av alt virket slitne på oppløpssiden. Dermed kvalifiserte hamarsingene seg for sin tredje strake NM-finale.

Oilers spesielt

Der ble det altså reprise av NM-finalen 2015 med Oilers på motsatt side av isparketten. Vi startet reisen med kvartfinaler mot Ringerike. Det endte med 4-0 i kamper og en pust i bakken før det som skulle vise seg å bli vårens episke kampserie. Oilers valgte nemlig Sparta som motstander i andre runde, heller enn lavere rangerte Storhamar. Duellalntene noterte seg for hver sin borteseier på veien, og dermed skulle det hele avgjøres i en syvende og siste kamp i DNB Arena. Der trakk regjerende seriemester det lengste strået.

Storhamar ble fra flere holdt som knappe favoritter foran finalen. Ikke så rart ettersom de gulblå hadde flyten og momentum etter to runder med seier mot bedre rankede lag. Oilers på sin side kom fra en intens semifinaleseier med sju kamper mot Sparta. Slikt tærer på overskuddet.

Kanskje var det et lite påskeopphold som skulle til for seriemesteren? Det gikk nemlig ni dager fra siste semifinale til finalespillet hadde nedslepp 2. påskedag. Oilers fikk dermed ladet batteriene, mens ryktene fortalte om sykdom på Hamar. Kamp #1 endte da også med storseier til hjemmelaget i DNB Arena. Tre kamper senere var det hele over. 4-0 i kamper rett og slett.

Fra mimreboken

Tittel etter 1000

Det sto kanskje skrevet i stjernene? Det ble i alle fall en kamp av det helt spesielle slaget. For en spiller av et sjeldent kaliber. Greg Mauldin spilte sin kamp nummer 1000 som profesjonell i CC Amfi 24. april. Og ble endelig kronet med en tittel.

At #24 sørget for å sette Game Winning Goal i nettet bak Evan Buitenhuis og til slutt bli utropt til sluttspillets MVP satte liksom bare prikken over i’en. Dette var hans store kveld. Og det bare to år etter den alvorlige skaden nært sagt alle trodde satte punktum for karrieren. Bare ikke Greg …

All statistikk fra Oilers’ sluttspill 2022 finner du på våre statistikksider.

Oilers NM-sluttspillet 2024. (Foto: Brian McHattie/Kjetil Garvik)