Oilers – Stjernen 4-2

Oilers hadde god kontroll i kveldens kamp mot Stjernen. Til tross for relativt jevne 4-2 var det en god kamp av hjemmelaget mot en av årets overraskelser i Get-ligaen.

Oilers gikk ut i hundre og var i gjestenes sone fra første dropp. Allerede etter 01.44 måtte Bryhnisveen ty til ulovligheter da Humphries i full fart(!) framover  ble hektet.

Hjemmelaget hadde flere gode sjanser nå men mål ble det ikke før Bryhnisveen gjorde seg klar til å entre isen. Tim Kunes får pucken fra Van Guilder på blålinjen og klinker til. Pucken går via Forsberg og i mål!

Dermed 1-0 og Oilers ser ingen grunn til å gire ned. De fortsetter sitt høye press og ganske tidlig står det 6-0 i skudd.

Så får Tommy Kristiansen en tominutter for interference når han dulter borti gullhjelminnehaver Backmann, som ikke akkurat overanstrenger seg for å bli stående.

(Foto: Oddmund Sola)

Overtall til gjestene og de viser hvorfor de ligger høyt på tabellen. Heldigvis er Oilers gode på undertall og det blir ingen uttelling. Noe senere får gjestene nok en utvisning når Nipe hekter Tommy Kristiansen på vei framover.

Nye sjanser til hjemmelaget men ex-Oilers Tommy Johansen er parat i gjestenes mål.  Før Stjernen blir fulltallige pådrar Forsberg seg en tominutter for slashing.

Til tross for gode sjanser blir det ikke mål. Gjestene har utlignet Oilers skudd og til pause er det 12-12 i skudd.

Da har også Tim Kunes rukket å bli utvist med en slashing like før sirenen lød, så hjemmelaget får starte midtperioden i undertall.

Og det ble litt av en start for de rødkledde. De etablerer seg i Oilers sone, men det virker som om ingen har tenkt at Wennerstrøm i midten er farlig. Forsberg og Lorentzen oppdager han for sent og han får sent av gårde et raskt håndleddskudd som Henrik Holm ikke klarer å avverge.

1-1  og jubel blant de røde.

Nå skulle det ikke gå veldig lenge før hjemmelaget igjen var i teten. Nærmere minuttet senere tar Søberg pucken med seg inn i sonen, spiller fint til Kunes som prøver en avslutning. Via via faller pucken ned akkurat der Kissel har plassert seg og han nøler ikke. Bang og 2-1! Typisk Kissel å stå der pucken kommer, og gjør du det mange nok ganger ender du opp med gullhjelmen!

Noen minutter senere er det en nesten lik situasjon. Hjemmelaget har nå festet grepet og etter at Forsberg/Hoff/Lorentzen har skapt panikk i gjestenes sone, er det dropp til høyre ut fra keeper Johansen. Soares vinner droppen ut til Solberg. Solberg skyter og igjen via via, lander pucken hos Tommy Kristiansen som ikke lar seg be to ganger når han ser keeper Johansen stuper frem for å gjøre målet mindre. Han setter pucken høyt opp i nettaket og 3-1 til hjemmelaget.

Oilers fortsetter å kjøre på nå og det er nærmest mot spillets gang at Stjernen reduserer til 2-3 når Tollefsen med en lagkamerat kommer to mot en. Tollefsen bestemmer seg for å prøve selv, og pucken går inn. Henrik Holm er trolig ikke helt fornøyd med seg selv der, men uansett er det 2-3 og ny spenning i kampen.

Spencer Humphries (i midten) sørget for Oilers første scoring mot Stjernen torsdag. Her feirer han scoring i et oppgjør mellom lagene tidligere denne sesongen. (foto: Oddmund Sola)

Idet vi runder femten spilte minutter pådrar Lorentzen seg en tominutter for hekting. Gjestene øyner muligheten til en utligning men Oilers spiller et bra undertall. Faktisk har Oilers og sine sjanser i sitt undertall men det blir ikke mål.

Oilers trykker på mot slutten av perioden. Lorentzen er nære på å legge en pasning i en stjernenskøyte og i mål, men pucken glir like utenfor. Med halvminuttet igien av perioden har Oilers dropp i Stjernens sone.

En typisk Oilersdropp der Van Guilder vinner droppen ut til Rokseth. Han sender pucken videre til Humphries som sender en hard ispuck mot mål.

Droppvinner Van Guilder har funnet sin plass foran mål, og styrer elegant pucken i mål på skuddet utenfra. 4-2 og en psykologisk meget viktig scoring.

Tredje periode begynte med litt temperatur. Tommy Kristiansen velger å sette pucken i mål selv om dommerne har blåst. Sånnt er ikke populært og Wennerstrøm lar ikke sjansen går fra seg til å ta affære. Tommy K lar definitivt heller ikke sjansen gå fra seg når Wennerstrøm kommer for å «gi beskjed». Det oppstår litt knuffing som de begge får to minutter for.

Med spill fire mot fire åpner det seg litt opp men det gir ingen tellende resultater. Drøyt midtveis i perioden blir Markus Søberg tatt i klar scoringsposisjon. Klar straffe og dommerne er faktisk enige om det. Søberg mot Johansen. Dessverre for hjemmefansen er det keeper som vinner idet han redder Søbergs skudd.

Like etterpå oppstår en spesiell situasjon når Stjernen tror de har redusert til 3-4. Dommeren dømmer mål, og videobildene må dermed bevise at det ikke er mål. Og det gjør de, for dommeren er bare inne i boksen i noen få sekunder før han kommer ut og visker ut scoringen. Scoring med hånden!

Tiden går Oilers vei. De spiller med lav risiko og lar Stjernen bli stresset og det er nok ikke etter planen at Dan Kissel må ut i to minutter for en interference når han kolliderer med en rødkledd. Denne blir liggende og dommerne viser ut Kissel. I første periode blir Søberg liggende etter å ha fått en kølle i ansiktet. Ingen av dommerne så noe den gang.

Stjernen får overtall og Henrik Holm må ta fram sitt beste flere ganger. Men hjemmelaget rir det hele av og med fullt lag fortsetter de å spille klokt i egen sone, og presse høyt. Korte bytt gir muligheter samtidig som gjestenes spillere begynner å bli slitne.

Med halvannet minutt igjen går Tommy Johansen ut av målet og gjestene spiller med 6 mot 5. Igjen får de sine muligheter, men god jobbing i mål – og rundt mål gjør at pucken holdes unna.

Eirik Salsten er rutinert når han får pucken i egen sone. Istedenfor å prøve å score i tomt bur, men like gjerne skaffe motstanderen en viktig icingdropp, velger han å legge pucken ut i midtsonen slik at gjestene må ut for å begynne på nytt.

Med 38 sekunder igjen å spille ser det ut som Henrik Holm fomler pucken inn i eget mål. Henrik kaster seg og får avverget. Men han mister spaken og må gjøre noen gode redninger uten spaken. Tiden går men Oilers unngår avblåsninger slik at tiden renner ut for gjestene.

Men de får en siste sjanse når dommeren signaliserer at han vil sjekke video for å se om Henrik virkelig reddet pucken på veg inn i mål. I såfall vil det dømmes mål og tiden må skrus tilbake slik at det er 38 sekunder igjen å spille. Gjestenes håp ødelegges brutalt når dommeren viser at pucken ikke har vært inne.

Dermed vinner Oilers 4-2 i en kamp hvor innsatsen var bra. Noen små downperioder, men ingen langvarige som vi har sett  i tidligere kamper.  Vi opplever i den 13 av 15 kamper av motstanderen får færre utvisninger enn Oilers. I beste fall litt rart!

Motstanden fra Fredrikstad var bedre enn på lenge og de viste at de blir å regne med fremover.

På stillingen 1-0 til Oilers gjør Henrik Holm kveldens øyeblikk! Stjernenspilleren som får pucken tvers over fra en lagkamerat har åpent mål og kan bare sette pucken i mål.

Men Henrik sideforskyver seg raskt og redder pucken på en fabelaktig måte, til Stjernensspillerens store overraskelse.