Bare nesten i DNB Arena

Oilers kom sterkt ut fra kampstart og la et solid press på gjestenes mål. Men en defensiv glipp gjør at Anders Bastiansen kommer gjennom på en kontring. Holm redder skuddet, men returen spretter ut og treffer en oilersskøyte og seiler inn i mål. Det var en av de dagene…

Oilers fortsetter å presse, men halvveis i perioden kommer ex-Oiler David Morley alene mot tre Oilersspillere. Ingen av Oilersspillerne tar mannen, ingen av dem tar pucken, og plutselig står Morley alene foran Holm og pucken ligger på køllebladet hans. Og sekundet etter i nettet bak Holm.

Det var den kvelden i DNB Arena. Spillmessig overtak hjelper lite når motstanderen scorer ett mål mer. (foto: Oddmund Sola)

Men så til en ting som faktisk fungerte for Oilers denne kvelden. Powerplay. Med syv minutter igjen av perioden for hjemmelaget sjansen med en mann mer på isen og de bruker tiden godt. Lefebvre hamrer til fra blå, treffer stolpen, og Whitney og Burton får begge ne touch på returen før den sklir over målstreken med sistnevnte som målscorer.

Gleden ble dog kortvarig. Tre minutter senere er Frisk på en sjelden visitt i offensiv sone og som i resten av perioden så går det meste deres vei. Et slagskudd fra blå signert ex-Oiler Jacob Lagace går via kølla til kaptein Bastiansen og suser forbi Holm. Tre mål på seks skudd er Frisks fasit etter første periode.

Men også Oilers har en god statistikk å vise til etter første periode. Powerplay igjen. I sluttminuttene av perioden skal Oilers spille med en mann mer og formspiller Christoffer Karlsen gjør det meste selv. Henter pucken i egen sone, spiller vegg med Kissel i midtsonen, drar seg forbi Frisk’s backer og setter pucken mellom skinnene til Dahlberg. Nydelig scoring og kontakt før midtperioden.

Snaut midtveis i tredje periode får Oilers overtall igjen, og 100% standarden opprettholdes. Strandborg setter opp Rokseth fra blå og knallskuddet suser i nettet. Oilers er á jour.

Men så var det altså «den dagen» da. Et harmløst Frisk skudd fra blå går utenfor mål, men treffer Mats Frøshaug bak mållinjen og spretter ut i målgården og Frøshaug reagerer raskest og pirker den i mål. Noen minutter senere glipper det i Oilers forsvar, Morley serverer Eskil Wold med en nydelig pasning og Wold styrer den forbi Henrik Holm som med det takket for seg etter en tung dag på jobben.

Joona Partanen kommer inn. Han får en tøff start. Gjestene får powerplay og selv om Partanen redder det første gode skuddet fra Wold så kommer det en kopi halvminuttet senere og denne gang er det Wold som vinner duellen. 3-6 etter to perioder.

Christoffer Karlsen kutter forspranget til to fem minutter ut i tredje, men det neste målet lar vente på seg. Først når Bjorkstrand vinker Partanen bort til benken med litt over minuttet igjen smeller det. Dan Kissel hamrer til fra blå og det suser i nettmaskene.

Oilers fortsetter med 6 mot 5 og med 30 sekunder igjen smeller Whitney ett skudd i stolpen men nærmere enn det kommer ikke Oilers og gjesten tar alle tre poengene.