Ny seier i boks

Finspillet uteble men arbeidshanskene var på, og det er det viktigste når det spilles kamp i Fjordkraftligaen. Oilers gav aldri Ringerike stor tro på seier i kveldens kamp og hadde gass-pedalen på i seksti minutter. Da er Oilers vanskelige å slå.

Oilers gikk ut i hundre fra start. En eventuell undervurdering var det aldri snakk om og det ble gitt mye juling begge veier og første mann som gikk over streken var gjestenes Bækken som fikk en boarding-utvisning etter nær tre spilte minutter.  Oilers hadde før utvisningen mer eller mindre bodd i gjestenes sone og det fortsatte i overtallet men det ble ikke mange avslutninger på mål. Godt defentivt arbeid av Ringerike bidro til dette samtidig som hjemmelaget manglet det lille ekstra.

Oilers sørget for at alle poengene ble værende i Stavanger da Ringerike Panthers gjestet DNB Arena lørdag ettermiddag. Jarrett Burton (bildet) sto for en av hjemmelagets fire scoringer. (foto: Oddmund Sola)

Hjemmelaget har slitt med å få pucken i mål i de siste kampene til tross for tidvis stor dominans og i kveldens kamp fikk vi heldigvis tidlig uttelling. Søberg og Kissel kombinerer bak mål og foran mål har Burton fintet seg vekk fra oppasser Ellefsen og vips er pucken mellom bena på keeper og via stolpen og inn, 1-0!

Stor jubel blant de vel 3 100 tilskuerne på tribunen. Etter litt over seks minutters spill må Henrik Holm i aksjon for første gang i kveldens kamp da gjestene får sitt første skudd.

Oilers kjører videre og gjestene har mer enn nok med å holde styr på alle de hvitkledde. Og når det står 15-3 på tavla i skudd dobler hjemmelaget sin ledelsen. Gjestenes Näslund har kontroll bak mål men glipper pucken til Søberg som raskt sender den foran mål der Burton kun har keeper i veien.  Burton viser prov på oversikt når han ser at Kissel ikke engang har keeper i veien og  på Burtons korte pass setter Kissel pucken i nettaket, 2-0!

Periodens fineste mål var det derimot gjestene som stod for. Egentlig litt ut av ingenting reduserer Ringerike da Perlini legger pucken fra ytterkant av slottet, bak Oilers` mål og ut til Åslin som fra sin posisjon bak mål tar pucken med seg og venter til Kenneth Gulbrandsen har oppfattet situasjonen raskere enn alle andre og mottar pucken alene i slottet foran Holm, 1-2!

Fint mål av gjestene og stor jubel blant de 20-30(!) tilreisende fra Ringerike. Et uvant innslag av bortesupportere, men desto kjekkere at de fikk noe å juble for.

Resten av perioden var lite å skrive hjem om. Et Ringerike-skudd fem sekunder før pause kunne blitt skummelt men 2-2 hadde vært i overkant så vi gikk til pause med 2-1 og 16-6 i skudd.

Midtperioden starter på samme måte som åpningsperioden. Bortelaget har lite å stille opp med og det er opp til hjemmelaget å føre an. De gangene de lar pucken gjøre jobben går det for fort for bortelaget og keeper Pettersson må i aksjon.  Perioden åpner med noen Ludvig Hoff-avslutninger og den siste av disse ble det også utvisning på da Ryttar krysstakler Ludvig hardt inn i keeper/mål.

Dermed overtall til hjemmelaget og det spilles puck, men det mangler noe på kvaliteten og istedenfor direkteskudd ender det ofte med å måtte stoppe pucken først – og da er skuddmuligheten vekke.  Men hjemmelaget KAN også spille på direkten. Det viste de i:

Vi er fortsatt i overtall og hjemmelaget har fått bra gli på pucken og bevegelsen er bra.  Når «backen» Christoffer Karlsen får pucken på blå så glir Thomas Berg-Paulsen noen meter vekk fra sin posisjon foran gjestenes keeper slik at Karlsen kan sende pucken fint til ham og på direkten sender han den videre til Anders Tangen-Henriksen ute i slottet, som like mye på direkten setter pucken i motsatt kryss!. Nydelig. Virkelig finspill!

Hjemmelaget fortsetter nå å kjøre på og noen minutter senere har de fire avslutninger på keeper Pettersson, på 11 sekunder! Markus Søberg har tre av dem det roer seg ikke før Berg-Paulsen får en tominutter for en holding idet vi har rundet halvspilt kamp. Nå  får gjestene vist seg litt frem og får tre-fire avslutninger men det blir ikke mål. Oilers jobber godt i undertall og avklarer.

Like etterpå er det ny kanonade mot gjestenes keeper. Det virker som pucken bare legges ut i slottet til hvem som vil prøve for det skytes og skytes og til slutt må stakkars Pettersson kapitulere. Først er det backen Ulriksen som plutselig er alene på skuddhold men har ikke kraft i skuddet og det blir som en advarsel av det som snart kommer. Jarrett Burton får to sjanser ute i slottet men keeper er med. Så er det Kristian Østby som brenner av fra blålinjen men igjen reddes det, men når Søberg er på returen ligger keeper på isen og Søberg kan enkelt sette pucken opp i mål, 4-1!

Resten av perioden gir Oilers 7-1 i skudd og de holder trykket oppe helt til gjestene får en ny utvisning. Åslin får to minutter for albuetakling når det er spilt 38.21 men foruten et Kissel-skudd virker det som om det er pause som frister mest, så da går vi til pause med solide 4-1.  Skuddene 23-5 viser hvor det ble spilt mest i denne perioden også.

Tredje periode kan kalles et lite antiklimaks for dem som evnt ventet seg det virkelig storspillet.  Den tidligere Oilers-spilleren Jonas Haughom fikk teste Holm tidlig i perioden før Oilers igjen overtok. Etter 47.54 fikk vi en situasjon vi har sett ofte i år. Det som i utgangspunktet ser ut som en fair takling ender med unødvendig lang pause i spillet der dommerne først diskuterer flere minutter seg i mellom før de skal se på video. Kristian Østby får nok svi for at han er et hode høyere enn sine motstandere og dermed bedømmes han til å utføre en boarding på gjestenes Eriksson.

Videoen viser at Østby fortjener en tominutter og gjestene for da overtall. Kreftene er iferd med å tømmes hos gjestene og det eneste skuddet de sender mot Holm er det nevnte Eriksson som skyter idet Østby igjen kommer på isen.

De siste minuttene skjer det lite. Selv om innsatsen er bra er det slitne hoder og idet Karlsen skyter det siste skuddet ikveld lyder sirenen for full tid. 7-3 i skudd i denne perioden viser at hjemmelaget har kontrollert det hele inn.

For gjestene er nok kampen en liten nedtur etter at de har yppet seg mot flere gode motstandere i det siste. I kveld var det mye vilje, mye innsats men lite konstruktivt. Keeper Pettersson spilte en god kamp og ble også kåret til sitt lags beste spiller.

På hjemmelaget var det hyggelig å se at Oliver Calik kom inn i fjerderekka og spilte en god kamp. Uredd og tøff i nærkampene i en ung fjerderekke med Strandborg og Aarthun.  Som nevnt så er det ikke finspillet Oilers viser frem om dagen men vel så viktig er det å ha innsatsen i bånn. De kampene der man ser «laget» leverer kan være vel så kjekke som de der stjernene leverer mål av høy klasse.

Det defensive sitter bra. Selv om Oilers har scoret lite mål i det siste, så er det også sluppet inn lite mål og det er viktig i tette kamper. Nå er det noen dagers hvile før hjemmekampen mot Lillehammer på torsdag. Det kommer nok godt med!

*** 78 ANDERS TANGEN HENRIKSEN

Utrettelig jobbing også når det bare var noen sekunder igjen å spille.  Er blitt voksen og leverer stabilt. Scorer et nydelig mål på sin eneste avslutning i kveld.

** 90 JARRETT BURTON

Viktig på dropp. Begynner å finne sin plass mer og mer. 1+1 og 5 skudd i kveld.

* 93 MARKUS SØBERG

1+2 i kveld. Virker å ha funnet seg til rette med Kissel og Burton. Få har mer fart på skøytene enn Markus når han gir gass.   6 skudd på mål.

Tekst: Anders Vegstein.