Fortsatt på topp

Endelig var det kamp igjen og selv om hjemmelaget burde avgjort lenge før 64 minutter var spilt så var seier det viktigste. Stjernen på sin side manglet flere sentrale spillere og kapret likevel årets første poeng mot Oilers.

Forutsetningene var klare foran kveldens toppkamp i Dnb Arena. Oilers med en kamp mindre spilt ledet med et poeng på sin motstander fra Fredrikstad. Å påstå at det ble en god kamp er nok å dra det langt men det var hele tiden spenning. Det var aldri mer enn ett måls forskjell på lagene og således levde kampen gjennom samfulle 64 minutter.

Stjernen manglet bl.a. sine to poenghungrige Cangelosi og Newell og det virket som bortelaget hadde gjort hjemmeleksen sin der det å hindre Oilers i sitt spill var vel så viktig som å produsere selv fremover. 19 skudd fra Stjernen er sjelden kost og opptil flere av skuddene kom etter at Oilers hadde sagt «vær så god» på egen blålinje.

Den første store sjansen i kampen var det Oilers som fikk da Ludvig Hoff kommer alene mot gjestenes keeper før minuttet er spilt, men før han rekker å skyte blir det blåst for 6 mann på isen.  Noe ivrig Oilersspillerne der altså og gjestene får dermed et tidlig overtall. Gjestenes overtall har merkelig nok vært ganske svakt denne sesongen. Ofte klarer de å få pucken til å gå fort men det har blitt lite uttelling – og også i dette overtallet.  Gjestene skyter ikke et eneste skudd mot mål og således er Markus Søberg nesten farlig frempå i andre enden, men mål blir det ikke.

Da Stjernen-laget møter Oilers på offensiv blå tester Patruck Ulriksen flere ganger å lobbe over midtsonen og da lander pucken bak fiendens linjer. Dette førte til noen halvsjanser og etter hvert som perioden skred frem overtok Oilers mer og mer av spillet. Alle rekkene var påskrudd men det manglet mye presisjon hos begge lag og det var lett å se at de ikke hadde spilt kamp siden i fjor.

Idet vi har passert halvspilt periode er det litt dytting i vantet og plutselig har Bordson pucken alene ute i slottet, han ser Sveum som er enda mer alene men vår kaptein setter sitt skudd rett i magen på Hanneborg.  Noen minutter senere er det hjemmelaget som får sjansen i overtall når Tommy Kristiansen kjører en finte som Rønnild ikke er med på og det ender opp med en tripping. Rønnild selv fikk seg en smell i samme situasjon og utvisningen ble sonet av unggutten Casper Myklebust.  Et ubeskrevet blad men ikke verre enn at han var en av få Stjernen-spillere som takket dommerne for kampen etterpå.

Oilers i overtall har vært en del mål i år, men ikke nå. Om Stjernes overtall var skrale greier så var dette kanskje hakket bedre – men ikke mye. Karlsen og Kissel forsøker med en klikk-klakk inn i sonen og frem til avslutning men denne gang uten hell.

Like etterpå er Oilers nære da keeper på et Klavestad-skudd slår pucken rett opp slik den lander oppe i nettet på målet!    Nå bølger det frem og tilbake. Stjernen er nære etpar ganger men så bryter fjerderekka men de blir ikke enige om å gå rett på mål og det ender opp i ingenting.  Steven Whitney forsøker seg også på en frekkis da han forlenger en pasning fra sin posisjon nesten bak mållinjen , rett mot keeper som får litt problemer men han slipper med skrekken.
Stjernen har noen gode minutter nå hvor både Asbjørnsen, Heier og Andersen har gode muligheter men Henrik Holm er parat og avverger.

Men nå synes Dan Kissel det får være nok «nesten».  Først er han og Anders Henriksen farlig frempå der Kissel setter opp Henriksen foran mål men han styrer pucken like utenfor. Burton kjemper så om pucken i rundvant sammen med flere Stjernenspillere men så dukker Kissel opp og tar pucken med seg på tvers inne i slottet før han nydelig setter pucken tilbake i hjørnet han kom fra og Hanneborg må gi tapt, 1-0!

Vel fortjent og stor jubel blant de 50 (!) fremmøte i Dnb Arena.  Med to minutter igjen av perioden kunne Oilers nok ha roet det ned og tenkt på pause. Mulig Rokseth allerede hadde tatt pause for han spilte hvertfall Stian Nybraaten Hansen fri på offensiv blå og Hansen kommer alene med Holm. Hansen tar en dragning og forsøker å sette pucken mellom bena på Holm, men der er det stengt.  Like etterpå er pucken igjen på Hansens side og plutselig er han igjen helt alene foran Holm men nok engang er det Holm som trekker det lengste strået . Periodens siste sjanse er det Sander Hurrød som får når han forsøker seg på en backhand men Hanneborg er med og lagene kan gå til pause med 1-0 til Oilers og 14-8 i skudd.

Midtperioden starter som den første.  Mye ta og føle på men førsterekka til Oilers er iferd med å bli varme og lager en del trøbbel for gjestene nå.  Så overtar gjestene og legger et visst press og særlig når Oilers må spille icing og ikke får byttet spillere slik at førsterekka må stå veldig lenge på isen. Men de kommer seg ut av det og snart er ballansen gjennopprettet . Ludvig Hoff får seg etter vel seks minutters spill en karamell og må hvile litt men er snart utpå igjen. Oilers kjører bra på nå. Søberg spiller fint til Karlsen foran mål og det samme forsøker Magnus Hoff når William Kuisma løper seg fri men det blir ingen uttelling.

Også i denne perioden er det mye rot og finspill er det svært lite av. Mange av sjansene kommer av motstanders feil og vel midtveis i perioden blir Ludvig Hoff hektet av gjestenes Nilsen.  To minutters overtall og hjemmelaget går rett i strupen på gjestene. Først er Tommy Kristiansen nær og like etter på er det Søberg som nesten lykkes.  Men gjestene avverger det som fra hjemmelaget kan sies å være et mye bedre powerplay enn det første.

Like etterpå får gjestenes Jonathan Hermansson seg en luftetur på hodet inn i Oilers-boksen, og da er Tommy Kristiansen akkurat i ferd med å skal entre isen, så Hermansson som trolig er noe forvirret får med seg noen gode råd av Tommy på vei ut av boksen.

Så skjer det en merkelig situasjon der en av hoveddommerne, rutinerte Tor Olav Johnsen kolliderer med Stjernenkeeper Hanneborg. Johnsen er sånn sett på en rar plass like foran mål idet Oilers er iferd med å spille seg inn i sonen, og han virker noe shaky når han støttes ut. Vi håper det går bra med Johnsen og gjorde oss klare til å oppleve resten av kampen med kun en hoveddommer. For oss som har levd en stund er jo ikke det noe uvanlig men det var jo spennende å se hvordan den andre hoveddommeren, Roy Stian Hansen taklet dette.

Det kan slås fast at dommer Hansen overhode ikke hadde noen problemer med å være alene som hoveddommer. Sjelden har dommer vært bedre plassert enn de utvisningene han tok resten av kampen. Når Bøen Rokseth tar en tripping står dommeren rett ved siden og gir gjestene overtall.  Like etterpå er Bordson uheldig når han skal stoppe en høy puck med den følge at pucken fyker over vantet og dermed får gjestene sjansen i spill 5 mot 3 i nesten to minutter.

Status er: Ingen skudd på mål. Men skudd ? Ja!  Men der skuddene kom stod enten Patrick Ulriksen eller Tommy Kristiansen. Ulriksen fikk seg vel to-tre blåmerker i dette undertallet og når Oilers fikk pucken ut og endelig kunne bytte spillere stod Juha Kaunismäki med hånda over hodet og jublet.   Oilers rir altså av nesten to minutter i 3 mot 5 og slikt gir energi.  Like etterpå er Dommer Hansen igjen helt oppe i situasjonen når gjestenes Mikalsen er oppe med kølla i ansiktet på Sveum.  Dermed får Stjernen en utvisning like før pause.

Det skjer ikke mer i denne perioden og lagene går til pause etter 0-0 men 12-3 i skudd.  Med tanke på gjestenes 5 mot 3 er det utrolig at de bare hadde 3 skudd i midtperioden

Tredje periode starter i overtall for hjemmelaget og Karlsen får muligheten men keeper redder. Mulig han burde passet på kølleblandet til Burton som stod alene foran keeper der. Like etterpå krysstakler Tommy K den norsksvenske veteranen Gunnarson uten at dommeren ser det. Sekunder senere får Gunnarson sin revansj når han tar ut Tommy i kamp om pucken.
Så er det Magnus Hoff sin tur å slurve på egen blå og nok engang er det Nybraaten Hansen som kan utfordre Holm men heller ikke denne gang lykkes han.

Stillingen er 1-0 og kampen lever. Hjemmelaget virker å spille med mindre risiko fremover, men slurver mer bakover og slitne gjester er ikke helt ferdigspilte de heller.  Når unggutten Kuisma går ned å tekker et skudd fra blå blir det igjen jubel i Oilers-boksen og «high five» når han bytter. Holm må flere ganger i aksjon nå og Nybraaten Hansen prøver atter en gang .

Med 06.56 igjen å spille blir det kalibalik foran gjestenes keeper. Christoffer Karlsen tar seg fint forbi og finter seg til et skudd som Hanneborg må slippe.. Pucken ligger på streken men er ikke inne. Derimot er det det opptil flere spillere inne i målgården og Sander Hurrød er en av dem. Dommeren pekte på mål og skal nå på videoen se om det er grunnlag for å endre på det.

Etter å ha sett lenge på video, sammen med en av linjedommerne velger han å annullere til jubel fra de rødkledde. Dommer må da ha konkludert med at Hurrød forstyrrer keeper Hanneborg. Det betyr at Oilers fremdeles leder men at gjestene fortsatt lever i håpet all den tid det er nesten syv minutter igjen.

Gjestene kjører på og med vel fem minutter igjen å spille lyktes de endelig.  Niskakangas styrer nydelig et skudd fra Stormli opp i nettaket bak en forfjamset Henrik Holm, 1-1.  Niskakangas kjent for å score mange mål i Narvik har ikke lykkes så bra i Stjernen i år og har ligget på minus på statistikken, til nå. Nå er han i 0 uten at trolig tenkte noe særlig på det når han kunne ta imot velfortjente klapp på skuldrene etter det fine målet.

Noen strakser senere er det igjen kalibalik foran Hanneborg og Ludvig Hoff mener pucken ligger fri når hoveddommer blåser og forklarer dette med sint stemme, men hoveddommer har enda sintere stemme og da blir det som det blir.

Stillingen er nå 1-1 og Oilers kjører på for å få et seiersmål, og ja, det går på bekostning av det defensive. Det er marginer som hindrer Stjernen å komme alene med Holm flere ganger. Nybraaten Hansen har nok en god mulighet men Holm har vedtatt at han ikke skal score i kveld . Like etterpå er det gullhjelm Coulter som tar pucken ned på tennis etter at han selv har gått inn i sonen – da blir det offside. Mer sint stemme men denne gang har hoveddommer hendene klare for å gi utvisning for usportslig så den godeste gullhjelm gjør nok riktig i å ikke protestere mer på den.

Dermed ender 3 periode med 0-1, og totalt 1-1.  Skuddene i denne perioden blir 7-7.

Dermed er det klart for sudden death. Og det ble litt av en spilleforlengelse.  Først er det Dan Kissel som går og går og til slutt får til et godt skudd. Burton overtar pucken og legger den inn foran mål der Kissel nesten styrer den inn.  Like etterpå kontrer Oilers etter en Stjernensjansen og Klavestad sikter på kølla til Burton men der kommer det en kølle i veien.  Neste mann er Christoffer Karlsen som med en frekk dragning plutselig er alene med keeper, men skuddet setter han over.

Nå virker det som om gjestene vil ha straffeslag da de ikke er veldig ivrige, og er det noe Oilers av erfaring bør unngå så er det nettopp straffeslag.  Men det er et minutt igjen av sudden.  Etter en lang klarering er plutselig Riley Brace alene i rundvant nede hos Holm. Med nye regler kan ikke Holm ta pucken der og Brace kan ta pucken med seg inn mot Holm. Slitne Oilersspillere nærmer seg men Brace får skutt men Holm avverger. I samme situasjon scorer Tyler Coulter men det er seg selv han sender i mål og når han skal ut igjen har Henrik Holm tatt oppstilling på sin vante plass. Dermed kommer ikke Coulter ut og dytter til Holm. Holm tenner og gir Coulter en liten dytt tilbake.  Samtidig skjer det ting i andre enden av banen. Med Coulter satt ut av spill er det overtall for de hvite  Kissel tar pucken med seg inn i sonen. En Stjernenspiller legger seg når han tror Kissel skal skyte. Den andre passer på Lefebvre som stormer frem og da er det ingen igjen til Burton som kommer i Runde 2. Dermed får Burton pucken og god tid til å sikte og pang 2-1.

Stor jubel blant spillerne og på tribunen. Kaptein Heier har sterke meninger om Holms inngripen og blir ikke ferdig å argumentere får spillerne har mottatt bestemannsprisene. Men det skal han ha, når han har latt dommerne få fred så snur han seg og går tilbake for å takke for kampen.

Martin Lefebvre kan konstatere at lagkamerat Jarrett Burtons skudd går i mål, 43 sekunder før slutt i sudden death. Oilers vant dermed sin fjerde kamp mot Stjernen så langt denne sesongen. (foto: Oddmund Sola)

Hjemmelaget vinner fortjent. Et viktig ekstrapoeng tar de med seg og selv om spillet var så som så, så fikk ikke Stjernen vist mye av det de kan heller. Viktig å ta med seg mot neste kamp som kan være mot VIF til helgen. Gjestene spilte oppofrende og er nok totalt sett fornøyd med ett poeng, selv om de nok etter egen mening burde hatt tre for å tette luken til Oilers.

Det må bli når Burton setter 2-1 samtidig som Coulter og Henrik Holm krangler.  Kanskje det var bra det bare var en hoveddommer der og da…

*** 38 HOLM

Henrik Holm spiller en stor kamp og er på plass når lagkameratene svikter på egen blå. Selv om gjestene bare hadde 19 skudd så var svært mange av dem kvalifiserte.  Sint på slutten, og glad etter hvert.