Nyttår på topp

På årets nest siste dag skulle Oilers befeste sin posisjon på toppen av tabellen med seier over jumboplasserte Manglerud Star. Det ble en jevnspilt kamp som levde gjennom samfulle 60 minutter.

Den første perioden åpnet som forventet. Oilers fikk flyttet spillet opp i offensiv sone og skapte raskt noen farligheter. Når de også fikk sjansen i overtall, fant Karlsen åpningen. Et håndleddskudd fra toppen av droppsirkelen tok Furseth på senga, og alt så ut til å gå etter planen for hjemmelaget.

Etter målet jevnet kampen seg derimot mer ut. Manglerud Star lykkes godt med å få pucken dypt i Oilers’ sone for så å gjenvinne den fra Oilers sine backer som så mer og mer ukomfortable ut for hver takling MS-løperne satte inn. Til slutt klarte de også å utligne da Petter Grønstad fant Sebastian Johansen med en fin pasning gjennom slottet, og Johansen fintet ned Partanen i Oilersburet før han scoret enkelt. Målet var også assistert av Kevin Berg, og interessant nok er alle disse spillerne på lån fra Lørenskog i 1. divisjon etter at den ligaen ble pauset grunnet de siste koronarestriksjonene.

Man skulle kanskje tro at målet ville fungere som en vekker for hjemmelaget som tross alt var store favoritter før kampstart, men det var MS som fortsatte i samme spor. Mot slutten av et overtallspill fikk Sjöbrink pucken bak eget mål fra burvokter Furseth. Den tok han like godt med seg helt opp i angrepssonen hvor han prikket pucken under snaphansken til Partanen. Oilers klarte ikke å svare før lagene gikk i garderoben, og dermed var det en overraskende ledelse til bortelaget etter en periode. Skudd 12-5.

Den andre perioden startet som den første med at Oilers tok kontroll over spillet. Det førte ikke til noe mer enn mye puck i offensiv sone og noen skudd som Furseth hadde god kontroll på. Etter hvert klarte MS igjen å jevne ut spillet, og de var selv farlig frempå ved noen anledninger. Blant annet hadde Berg et skudd i stolpen da klokken nærmet seg halvspilt periode. Like etter skøyt også Dan Kissel i stolpen, men ellers var det lite å fortelle om fra den andre perioden før det nærmet seg pause.

Med 5 minutter igjen av perioden gjorde Manglerud Star en skjebnesvanger feil med pucken på vei ut av egen sone, noe som ga Oilers en tre mot en-situasjon. Denne utnyttet de effektivt og Burton satte pucken i mål, spilt frem av Kissel. Dommerne fikk dog ikke med seg at pucken var inne, og spillet gikk videre.

Da spillet ble stoppet på grunn av en Oilersutvisning fikk dommerne sett videobeviset på at pucken var inne, og målet ble gitt. Oilers måtte likevel spille i undertall, men like etter at utvisningen var over fikk de en sjelden overgang. Dette utnyttet Whitney til det fulle og satte pucken i mål fra «slottet» etter et fint innspill fra Lefebvre. Perioden ebbet ut uten flere scoringer. Skudd: 15-4.

Tredje periode fortsatte i samme spor som resten av kampen. Oilers hadde pucken mye, uten å skape store sjanser. MS fortsatte å ta vare på pucken de gangene de fikk låne den, og var flinke til å bite seg fast i offensiv sone. Det var også sånn utligningen skulle komme. Et bra bytt fra de grønnkledde, hvor L. Hoff blokkerte to skudd i løpet av få sekunder, endte med at Jesper Öhrvall fant Steffen Thoresen på åpent mål. Han gjorde ingen feil, og dermed var vi like langt i DNB Arena.

Det skulle ikke vare lenge, for når Oilers fikk en mulighet i overtall like etter utligningen dundret Lefebvre pucken i mål bak en dekket Furseth. Dan Kissel noterte seg dermed for kampens fjerde assist. Etter dette virket det som at Oilers prøvde å kontrollere kampen i litt større grad, for å unngå kontringer fra Manglerud Star. Dette lykkes de sånn passe med, da de slet med å få til de lange byttene i offensiv sone de har når de er på sitt aller beste.

Samtidig klarte de ikke å fullstendig nøytralisere MS med passivt styrspill. Bortelaget skapte ikke noe særlig, men man satt hele tiden med følelsen av at ledelsen var litt utrygg. Helt til Thoresen tok en unødvendig utvisning med to minutter igjen, og Öhrvall fulgte opp med en tominutter for å klage på dommeren. Da fikk Oilers spille resten av kampen med to spillere mer. Selv om Oilers ikke klarte å utnytte overtallet, tross noen gigantiske muligheter og et annulert mål, spilte det ingen rolle for sluttresultatet. Skudd totalt: 32-14.

Oilers dro med det i land nok en trepoenger i romjulen uten at kampen vil huskes som det helt store. Like fullt kan man feire nyttår på toppen av tabellen. La oss håpe det varer sesongen ut.