Nok et party!

Det var god gammel hockeystemning i DNB Arena når VIF besøkte Oilers i kveld. Nettopp disse lagene har laget noen fantastiske finaleserier opp igjennom og det var nesten som det var en finalekamp når brølet fra 4000 tilskuere nådde taket når spillerne entret isen.

Og som seg hør og bør var det en god dose piping når gjestene entret isen – slik det skal være når VIF er på besøk.   Og for en kamp det ble. Spenning og nerve hele veien men hjemmelaget gjorde innimellom det viktigste – de scoret mål, og det på viktige tidspunkt i kampen .

Vi hadde knapt satt oss før Christoffer Karlsen måtte sette seg i fryseboksen etter en god gammeldags «hykkas» på gjestenes Booth. Bortelagets overtall har ikke vært på topp i det siste. I forrige kamp kom bare to av åtte mål mot Frisk i overtall.  Skyteglade Stefan Espelands skudd blir det eneste tellende i overtallet for gjestene mens Oilers likegodt for registrert to avslutninger i tillegg til Anders Tangen Henriksens «nesten» skudd, men isen var for rask og Anders rakk aldri pucken før skuddmuligheten var over.

Begge lag har sine mulighet i åpningen av perioden og Burton finner nesten Karlsen foran mål men sistnevnte blir effektivt stoppet av en VIF-back.

Etter fem minutter får gjestenes Thomas Olsen en noe billig tripping-utvisning og Oilers som ikke har tatt frem sitt gode overtallsspill i hver eneste kamp i det siste, forsøker igjen . Først er det Lefebvre som sender en knallhard advarsel til keeper Søberg om hva som er i vente. Ny dropp. Burton vinner den viktige droppen, ut til Lefebvre som sender pucken videre til Karlsen som har veldig god plass foran Søberg. Det virker som Søberg tar et lite steg i feil retning når skuddet går, for pucken fyker opp i nærmeste kryss og hjemmelaget leder 1-0!.

VIF later ikke til å bry seg nevneverdig med innsluppet mål og kjører på. Nevnte Booth er farlig hver gang han er på isen og er nære på flere ganger. Blant annet har han en styring som går like utenfor og sekunder senere skyter han på åpent mål, men vinkelen blir for spiss. Også veteranen Røymark er nære på når han får både skudd og retur men Holm er påskrudd og redder.  I denne perioden var hjemmelaget litt rufsete på egen blålinje og lot gjestene skjære gjennom noen ganger, men uten uttelling.

VIF på sin side spilte som vanlig noe nonchalant i egen sone og ivrige Oilersspillere var på med en gang og irriterte de blåkledde.

Etter 15.37 får gjestenes Ekelund en tominutter for holding og ny sjanse i overtall for hjemmelaget.  Både Karlsen og Lefebvre prøver seg men Søberg er med, og så blir det litt knuffing. Tobias Lindstrøm holder kølla til Whitney, og siden Whitney ikke synes noe om det ender det med fryseboks på begge to. Oilers fortsetter i overtall og også den andre overtallskombinasjonen får prøve seg i form av skudd fra Klavestad og Søberg.

Med halvannet minutt av perioden får Tommy Kristiansen en trippingutvisning når han feller unggutten Gabriel Koch. Tommy litt uenig men er hvertfall i gang med å samle minutter til neste milepæl som vil være en time i boksen i årets sesong. Med denne utvisninger er han oppe i 56 minutter.

VIFs overtall nå er lite å skryte av. Puckbehandling istedenfor å la den gå raskt fra mann til mann gjorde at Oilers fikk demmet godt opp rundt Holm. Istedenfor var det Bordson som ble sendt gjennom alene mot Søberg. Han velger et tidlig skudd men eldste Søberg på banen lot seg ikke lure.

Dermed lot det til å gå mot pause og Berg Paulsen er flink å holde på pucken i gjestenes sone for å få tida til å gå. Men den vanligvis så rutinert Stefan Espeland liker ikke dette og går til med kølle og hansker og klarer kunststykket å bli utvist i egen sone, med tre sekunder igjen å spille.  Den påfølgende droppen er farlig da Burton vinner droppen ut til Kissel som fyrer av og pucken er så hard at Søberg ikke enser den før den treffer ham, og på returen er Karlsen fremme og skyter like utenfor i det sirenen lyder.

Med dette ender det med 1-0 til hjemmelaget og 13-10 i skudd.

Midtperioden starter med fire mot fire i halvminuttet, inntil Tommy K har sonet ferdig. Etter det kan Oilers spille nesten halvannet minutt i overtall, eller ikke. Som i åpningsperioden ryker hjemmelaget på en tidlig utvisning. Denne gang er det Ulriksen som hekter gjestenes Booth. VIF etablerer sitt beste overtall så langt og Holm må gjøre flere gode redninger. Også forsvaret foran han får kjørt seg.  Oilers rir av utvisningen men det er tydelig at Shampoo Knutsen har sagt noen velvalgte ord i pausen for nå kjører VIF på.

Da passer det bra at Ludvig Hoff øker ledelsen til 2-0 på et relativt uventet skudd. Oilers har hatt skikkelig press for første gang i perioden og Tommy K er på kontoret men med puck ned mot rundvant er keeper Søberg i oppreist posisjon for å avvente neste bølge. Og den kommer raskt. Ludvig Hoff får pucken fra Klavestad og bare snur seg ut dundrer den mot mål. Søberg ser ingenting og Tommy K virker også litt overrasket over at pucken ble sendt på mål, men han har allerede gjort sin del av jobben for pucken ligger i mål og en dekket keeper må resignere.

Etter den viktige 2-0 scoringen virker Oilers å ha relativt god kontroll på gjestene. Litt temperatur blir det Ulriksen får en hanske i ansiktet  25 cm fra dommeren, uten at denne reagerer. Men sekunder senere reagerer dommeren når Søberg utfører en hekting.  Og da reagerer publikum også.

Igjen er det trykk i overtallet til gjestene og Holm må stå frem. Også backene gjør manns jobb og Klavestad forklarer Sundberg litt om livets gang etter en Holm-blokkering uten at dommerne velger å gripe inn.

Like etterpå er det nevnte Sundberg som må ut å sone på en hekting på Burton.  Dette overtallet til hjemmelaget er «så som så». Faktisk virker det nesten som det er sudden og frem og tilbake-spill for det kontres annenhver gang og det ser ikke ut som Oilers er en spiller mer på isen.  VIF avklarer undertallet og Booth får igjen vist seg frem, men Holm er med. Også i andre enden er keeper med når broder Markus får muligheten men han er kanskje litt for nær keeper som hvertfall redder.  Like etterpå viser Stefan Espeland at han er en god spiller når Berg Paulsen og Bordson kommer alene mot ham.  Og like etterpå er det kalibalik foran Steffen Søberg når plutselig målet forlater sin posisjon mens pucken ligger fri. Publikum vil ha utvisning men får ikke det.

Etter å ha rundet halvspilt kamp ser vi klare tegn på at gjestene begynte å bli slitne. De stilte med en redusert gjeng i utgangspunktet og Oilers med fire rekker maler på og trøtter ut sine motstandere. Siste halvdel har VIF bare to skudd på mål, mot Oilers 10!  Bildet lyver litt da gjestene hadde sine sjanser men Oilers-spillerne ofret seg foran Holm og et godt eksempel på kampens status var da Tommy K taklet Stefan Espeland knallhardt men rent vel to minutter før neste pause.

15-12 i skudd i denne perioden viser at gjestene åpnet klart best men hjemmelaget var best i andre halvdel. I tillegg gjorde de det samme som i første periode, scoret mål.

Tredje periode og nok en gang forsøker gjestene å ta initiativ fra start. Ingen utvisninger i åpningsminuttet i denne perioden men gjestene legger press på Oilers i åpningen. Og etter at Ludvig Hoff har hatt to gode sjanser kommer reduseringen. Pontus Finstad er siste VIF-spiller på pucken som via en Oilersskøyte setter Holm litt ut av spill , 1-2!

Kunne man nå forvente et stormløp mot Oilersmålet ?  Ja det kunne man men den kom aldri. For mens gjestene planla en sluttspurt så scoret likegodt Ludvig Hoff – igjen. Mens gjestene forgjeves forsøker å få pucken ut av egen sone så klarer Oilers sin førsterekke med Bordson, Tommy K og Ludvig Hoff å sette press. Og når Kristian Østby får pucken så sender han den mot en udekket Steffen Søberg. Men det han umulig kan ta høyde for er at kølla til Ludvig Hoff dukker opp i horisonten og sørger for en retningsforandring som setter keeper fullstendig ut. Og plutselig har Oilers scoret nok et viktig mål mens gjestene planla sin sluttspurt.

For å gjøre det mer spennende tar Markus Søberg på seg en tominutter for tripping som er så klar at begge hoveddommerne hever armen på likt. Booth ligger langflat og Markus må hvile i inntil to minutter.

Men foruten et Booth-skudd blir det ingen tellende skudd på Holm i dette undertallet, og det kan han blant annet takke Lefebvre for. Han tekket både to og tre knallharde skudd og har nok tatt med seg noen blåmerker hjem etter kveldens kamp.  Men selv om det ikke blir mange avslutninger så er VIF gode å spille puck seg i mellom nå, og selv når Søberg kommer innpå etter ferdig sonet så fortsetter de å spille rundt  i Oilers sone, og når Sundberg skyter fra spiss vinkel må virkelig Holm vise sin klasse.

Men tiden går og mens gjestene blir mer og mer desperate har også hjemmelaget sine muligheter. Dan Kissel skjærer inn fra siden men setter pucken over. Like etterpå står Berg Paulsen alene i slottet men Søberg er med. Ludvig Hoff får også en sjanse fra alene-posisjon i slottet men igjen er Søberg med.

Gjestene benytter nå anledningen til å ta timeout for å planlegge når keeper Søberg skal forlate målet.   Med to mål å hente inn er det ikke vits å vente veldig lenge, men nå er Oilers så pågående at gjestene rett og slett ikke får kontroll på pucken før vi er under minuttet igjen å spille. Da spurter Søberg ut men rekker knapt å trekke pusten før han ser at Dan Kissel har plukket opp pucken i egen sone langs vantet og fra en litt trengt posisjon sender han pucken ut av egen sone, via midtsonen og rett i det gapende målet, 4-1.  Et typisk Kisselmål der altså.

Dermed blir det seier og et godt bilde på Oilers-innsatsen i dag er når Ludvig Hoff takler og takles mot vantet i VIFs sone med 7 sekunder igjen å spille. Egentlig helt unødvendig men Ludvig spiller til fløyta går!

Dermed vinner Oilers en fortjent og kontrollert seier mot VIF.  VIF har som vanlig mye av spillet men en spiller som Mathis Olimb er heldigvis for Oilers veldig glad i pucken noe som i kveld gjorde at bedre plasserte lagkamerater ble gående «på vent». Booth er nevnt. Han er pur klasse men selv ikke han klarer alt alene og ender opp med -1 i kveldens kamp. Keeper Søberg er alltid bra mot Oilers, men var ikke helt patent på flere av målene i dag. Unngikk som vanlig at lillebror scoret på ham.  Ingen på VIF hadde +  på -/+-statistikken i kveld.

På hjemmelaget var det hardt arbeid som stod på dagsorden, og akkurat det misliker enkelte av VIF-gutta.  Holm stod veldig bra og det ble tekket mange skudd av spillerne foran ham. Men laginnsatsen er det som gir 3 poeng i kveld.

Når guttene entret isen foran kveldens kamp og jubelen fra 4000 i DNB Arena, da kunne man tenke tilbake på de siste to sesongene med alt fra ingen, til noen få hundre ihuga supportere. De gjorde også en god jobb men når det er fullt hus må det gi spillerne en ekstra tenning som man ser de får i sluttspillkampene når det er fullt hus og stormende jubel.

*** 38 HOLM

Kun en uheldig skøyte fra shootout mot VIF. Flere fantastiske redninger i dag på gode avslutninger fra VIF-spillerne. Redningsprosent på sterke 97%.  Kunne fortjent ta runden bort til Roughnecks etter kampen.

** 10 L.HOFF

To mål og 7 skudd i dagens kamp. Full innsats kampen igjennom og kriger på sammen med Tommy K og Bordson.

* 40 M.LEFEBVRE

Ingen Oilersspiller i nærheten av hans tid på isen i dag. Over 27 minutter med god kontroll, noen susende skudd og satte fint opp Karlsen på ledermålet. Viktig når det røyner på.