Oilers best med bart

Oilers hadde små problemer med å slå Gruner i kveldens kamp i DNB Arena.  Gjestene fra Oslo Øst hadde lite å stille opp med mot hjemmelagets tempo og ble etter hvert dyktig slitne slik at hjemmelaget kunne tilpasse innsatsen mot slutten og gjerne var tankene mer på toppmøte mot Stjernen i Fredrikstad kommende helg. Uansett en sterk laginnsats hvor alle fire rekkene durte på – hele kampen.

Hjemmelaget gikk rett i strupen på de lilla og allerede etter ti sekunders spill traff Tommy Kristiansen nettmaskene – men på utsiden. Hjemmelaget fortsatte sitt hardkjør og det var først etter fem minutters spill at gjestene fikk sitt første skudd på Henrik Holm. Holm som stod i mål da Partanen som var tiltenkt jobben i kveld måtte kaste inn håndkledet under oppvarmingen.

Idet vi rundet seks spilte minutter ledet faktisk bortelaget skuddstatistikken men det var på lånt tid og like etterpå tar hjemmelaget ledelsen. Gruner har klart å holde pucken i Oilers sone en lengre periode og når backene er noe offensive så ser Patrick Ulriksen det samme som Christoffer Karlsen idet førstnevnte får pucken. En nydelig pasning mellom gjestenes backer som er på etterskudd, og plutselig er Karlsen alene med Papillon og mannen med nest mest scoringer for Oilers i år lar seg ikke be to ganger. Han forserer noen meter før han setter pucken kontant oppe i krysset, 1-0!

Markus Søberg (bildet) sto for ett av målene da Oilers sørget for en solid seier mot Grüner i Movemberkampen. Nå venter toppkamp mot Stjernen i Fredrikstad søndag. (foto: Lars Kristian Aalgaard)

Scoringen gav mersmak og hjemmelaget fortsetter å kjøre på og snaut fire minutter senere dobles ledelsen. Jubilant Dennis Sveum som har spilt smått utrolige 535 kamper og sikkert kunne hatt etpar hundre til om han hadde vært mindre skadet, får pucken ute på blå. Med god trafikk foran mål sender han pucken mot mål – og imål, 2-0!

Minuttet senere blir det action i DNB.  Thomas Berg-Paulsen og gjestenes Philip Hansen har en tilsynelatende noe uoppgjort og går i klinsj. Men det er bortelaget som får overtallsspill og forklaringen er enkel. Berg-Paulsen utvises 2+2 min for butt-ending – «stikk med enden av kølla» . Dette var nok årsaken til at Hansen ble irritert og for selve fighten får de begge to minutter mens altså Berg-Paulsen får 2+2 for det som startet det hele.

Dermed får vi kveldens første overtall og det må være lov å si at det «tynn suppe» Gruner kommer med.  Det var tydelig at det var Sunnquist som skulle settes opp på skudd, men det gikk to minutter før han fikk skutt og det gikk hele 03.20 av utvisningen før gjestene endelig etablerte noe som kan lignes på overtallsspill.  Dermed ridde hjemmelaget det hele av og på tampen av utvisningen fikk likegodt bortelaget også en utvisning idet Frøberg måtte ut med en holding.

Hjemmelaget presset hardt på og hadde flere gode sjanser.  Markus Søberg bommet som vanlig på noen store sjanser men da scorer han som regel senere i kampen! Dan Kissel hadde også sine sjanser men Papillon holdt unna.

Like før første pause var det temperatur igjen. Etter et skudd mot gjestenes keeper blir Tommy Kristiansen krysstaklet i ryggen av Petter Andersen. Tommy bråsnur og påkaller Andersens oppmerksomhet, men det utarter ikke – men lunten er tent.

Like etterpå har Oilers en kanonade mot Gruner-målet der både Kissel, Burton og Kristiansen prøver seg og idet Tommy skyter blir han overfalt av Sarpsborg-gutten Stian Thorbjørnsen  som ikke slipper taket på Tommys hode. Men etter hvert rister Tommy seg fri og da er rollene byttet om og kort tid senere ligger Thorbjørnsen i isen med Tommy over seg.  Ingen stor fight og honnør til dommerne for ikke å ta frem skriveboken sin men heller la spillerne gjøre seg ferdige.

Thorbjørnsen får to minutter ekstra for å ha startet det hele, totalt 2+2 mens Tommy slipper med to  minutter. Begge spillerne fortsetter å prate sammen fra utvisningsboksene og det virker som de er enige da begge sitter og nikker med sine hoder.

Det skjer ikke mer i åpningsperioden som ender med 17-5 i skudd og 2-0 til hjemmelaget.

Midtperioden handlet mye om over- og undertallsspill for begge lag. Først er det Ludvig Hoff som må sette seg etter en hekting før to minutter er spilt. I denne mindretallsperioden «vinner» oilers 3-2 i skudd.

Fem minutter ut i perioden tror publikum at en Gruner-spiller får utvisning etter oppsøkende kontakt med Anders Tangen Henriksen i rundvant men dommerne mener det er Anders som er syndebukken og gir ham to minutter for albue-takling. Publikum piper men uten grunn. Gruner har ingen planer om å score og det virker tidvis som man fortsatt er like mange på isen.

Minuttet senere får gjestenes gullhjelm to minutter for interference på Bordson som sammen med Søberg prøver å komme to mot en, men førstnevnte blir altså hindret såpass mye at dommeren løfter armen.  Dermed blir det spill 4 mot 4 en stund før hjemmelaget får spille et drøyt minutt i overtall.  Det blir noen avslutninger med Papillon er med på notene og kan vel sies å holde gjestene til dels inne i kampen.

Minuttet senere er det eldstemann Hoffs tur å hvile i to minutter. Gullhjelm Andersen utsettes for en tripping hvor Hoff mener han overspiller unødvendig mye når han kaster seg men det hjelper lite, utvisningen er dømt.  Men det blir nok et overtall for gjestene uten skudd på Holm men gjestene skal snart få enda en mulighet når Markus Søberg ilegges utvisning for en charging etter vel 12 minutter av perioden.  Dette overtallet er faktisk bedre fra bortelaget og de får hele fire skudd på mål og når man bare ligger under 0-2 er ett mål gjerne det som skal til for å endre litt på balansen. Men Holm vil ikke slippe inn og Oilers klarer også denne gang å ri det hele av.

Nå begynner gjestene å bli slitne og da kommer man på etterskudd. Vel fem minutter før neste pause er det Jonathan Lafjell Ed som legger Berg-Paulsen i bakken på uregelmentert vis og får utvisning. Mens den ennå er avventende sender Eirik Hopen samme Berg-Paulsen over sin keeper men dommerne ser at Berg-Paulsen er uskyldig og det blir ingen goalie interference.

Også i dette overtallet får  Oilers sine sjanser. Karlsen skyter over fra fint hold men gjestene holder unna. Men nå går det på stumpene og når de blir fulltallige så varer det kun tre sekunder før neste utvisning kommer. Frøberg tripper Klavestad på vei framover. Kanskje ikke den helt klareste utvisningen men på dette tidspunkt hadde dommerne oversett flere klare utvisninger etter publikums mening. Både situasjonen der Ulriksen, etter dommer har blåst blir sendt med hodet først i  stanga på målet til Henrik Holm og ikke minst den hvor Markus Søbergs kølle rett og slett blir slått ut av hendene på ham – burde etter publikums – og Oilersbenkens mening gitt utvisning.

Nå skulle det ikke gå mer enn ti sekunder fra Frøberg hadde satt seg, til han kunne reise seg igjen.  Kissel får god tid i slottet og skyter, trafikken foran mål gjør at pucken ender hos Tangen Henriksen som kan sette den opp i nettaket, bak en utspilt Papillon., 3-0!

Dermed går hjemmelaget til siste pause med en betryggende 3-0-ledelse og 19-9 i skudd.  Gjestene virket slitne nå

Tredje periode og spørsmålet var om Oilers ville kontrollere det hele inn, eller om de ville kjøre på. De valgte det siste. Og etter nær tre minutter får de hjelp av gjestenes keeper. Han glemmer seg ut og går utenfor tillatt område. Dermed to minutter på ham og straffen sones av Hermansrud.

Oilers etablerer men må ut for å starte på nytt. Kissel tar seg nydelig inn i sonen og alle forventer avslutning, men i sidesynet har han oppdaget at Karlsen er vel så godt plassert og med en pasning rett på kølla til Karlsen sitter pucken i mål, 4-0!  Karlsen som da nettopp mistet pucken på egen blå og sendte gjestenes Johnsgård alene med Holm. Men Karlsen jobbet Johnsgård inn og klarte å forstyrre ham nok til at det ikke ble noen god avslutning. Sekunder senere scorer han i andre enden!

Med ti minutter igjen av kampen var den i realiteten over og spørsmålet var vel om gjestene i det hele tatt kunne score et mål i kveldens kamp. Sjansen økte etter 13.37 av perioden når Burton klarte å få to advarsler på dropp. Det gir som kjent to minutter for «forsinkelse av spillet».

Ville gjestene nå få sin mulighet til redusering ? Nei, de evnet heller ikke i dette overtallet å score. Men mål ble det og det var hjemmelaget som da scoret i undertall. Og som nevnt tidligere, når Søberg bommer på store sjanser så kommer ofte målet til slutt. Denne gang av den vakre sorten. Bordson like ved egen keeper finner Søberg på vei framover. Og med slitne Gruner-backer seiler Markus lett forbi disse og kommer alene med keeper. Han velger denne gang en finte som gir avslutning med backhand og den er stødig nok den, 5-0!

Med fem minutter igjen å spille noterer backen Aarthun seg for et skudd og debutanten Nils Høva har også fått noen bytt på tampen.

Idet speaker opplyser at det er to minutter igjen av kampen får vi kveldens siste scoring. Tommy Kristiansen tar pucken med seg inn i gjestenes sone, legger igjen til Lefebvre før han tar peiling på synsvinkelen til keeper Papillon. Det gjør at når Lefebvre skyter så er Tommy på kontoret og keeper ser ingenting, 6-0!

Kampen er over og gjestene får teste Holm to ganger i siste minutt før de også pådrar seg en slashing på Hopen med 18 sekunder igjen å spille. Nå settes Høva opp i overtallsspill men dessverre går ikke pucken i hans retning de få sekundene som er igjen og det ebber ut med et sterkt 6-0 til hjemmelaget.

For gjestene var nok kampen en nedtur. De mistet nylig John Berling til dansk hockey og det merktes nok. Keeperen med navn oppkalt etter et tidligere utested i Sandnes gjorde en god jobb og ble også kåret til sitt lags beste spiller.   På hjemmelaget var det mer å glede seg over. Det var aldri snakk om noen form for undervurdering og innsatsen var på stort sett hele kampen. Rekkene virker å ha «satt seg» og rekka med Burton, Kristiansen og Kissel skyter ikke mindre enn 15 skudd i dag.  Henrik Holm registrerer en smultring og det er aldri feil.

Ishockey er en flott sport.  For litt over en time siden hadde de en fight hvor ingen la noe i mellom. Meldingene haglet og tonen var neppe lystig.  I det lagene takker hverandre for kampen omfavner Tommy K Stian Thorbjørnsen og etterpå går drøsen som om ingenting hadde skjedd. De to smiler og takker enda en gang hverandre for fighten evnt kampen og alle er gode venner.  Idrett på høyt nivå!

*** 41 SVEUM

Sveum har spilt 536 seriekamper – kunne hatt mange fler og har rekorden i Oilers. Han har sikkert rekorden i antall skader også og likevel holder han på ennå. Mange av de på tribunen i dag var ikke født da Sveum entret Siddishallen første gang. I kveldens kamp kroner han jubileet med scoring.

En kaptein med stor K

** 40 LEFEBVRE

Mål, assist, 5 skudd og +4 i kveldens kamp.  Spilte med sine 24 minutter nærmere fem minutter mer enn den som spilte nest mest. Rolig og klok. Er i ferd med å bli den trusselen vi håpet på – også i powerplay.

* 85 KARLSEN

Vanskelig å komme utenom Karlsen som med sine to mål er toppscorer sammen med Burton. Nær hattricket og alltid på jakt. Viser sine egenskaper når han henter opp sin feil og hindrer en farlig sjanse før han sekunder senere scorer i andre enden.