Full fyr i teltet

Gullet skulle feires, og ingenting smaker vel bedre enn gullfeiring og seier mot Vålerenga. Og det kunne ikke fått en bedre start. Oilers heteste spiller for tiden, André Strandborg, scorer i sin tredje kamp på rad etter en nydelig bak ryggen pasning fra Christoffer Karlsen. Og det før fem minutter har blitt spilt.

Resten av perioden spilles i et høyt tempo, og med et lite overtak til hjemmelaget, men med bare noen minutter igjen setter Tommi Taimi inn en knallhard og ren takling på Dan Kissel. Patrick Ulriksen syns lite om den og tar en liten brytekamp med finnen. Det koster Oilers to minutter i undertall. Og etter flere forsøk på å sette opp ligaens kanskje farligste skarpskytter, David Booth, så lykkes Vålerengas power play og lagene går til pause med 1-1.

Andre periode blir Oilers fra start og nesten til mål. Seks minutter ut i perioden finner Bordson Tommy Kristiansen foran mål. I stedet for å prøve å trykke pucken gjennom keeper legger Tommy pucken bak ryggen til Ludvig Hoff som får halve målet å skyte på og gjør ingen feil. 2-1.

Fem minutter senere smeller det igjen. André Strandborg vinner pucken dypt i offensiv sone og spiller opp til Kristian Østby på blå. Hans skudd går forbi flere spillere og en helt dekket Steffen Søberg.

To minutter senere ligger igjen pucken i nettet bak Søberg. Kissel har pucken bak mål, spiller den til Lefebvre som kommer ned fra blå og hans pasning treffer rett på køllebladet til Jarrett Burton som har løsrevet seg fra oppasser og har hele målet åpent. Han misser ikke. 4-1.

Som i første scorer Vålerenga i sluttminuttet, og som i første er det David Booth som scorer. Han får dra seg løs og sender en backhand i lengste hjørnet og viser igjen sine goalgettere egenskaper. 4-2 altså til andre pause.

Tredje periode preges av resultatet. Oilers spiller tett og fornuftig i forsvar. Mens Vålerenga må jage scoringer. Når Dan Kissel tar en tripping utvisning med drøye fem minutter igjen så kommer gjestene ett hakk nærmere. Igjen er Booth mannen bak. Hans skudd fra høyre droppsirkel blir reddet men Martin Røymark er på pletten på returen og gir gjestene kontakt.

Men nærmere kommer de aldri og selv med ett minutts spill med 6 mot 5 fører ikke frem, og Oilers kan feire gullmedaljene med tre nye poeng.

Me e det beste laget i Norge! Oilers kunne feire sitt sjette seriegull med publikum i DNB Arena lørdag kveld, etter å ha slått Vålerenga for andre gang på en uke. (foto: Oddmund Sola)