Kamper

Norsk Topphockey

Seier mot Grüner

Oilers vant oppskriftsmessig over Gruner i kveldens kamp i DNB Arena. Med det tette kampprogrammet Fjordkraftligaen er igjennom nå om dagen så tok ikke spillerne ut mer enn nødvendig for å vinne 4-0. Allerede lørdag venter en vanskelig bortelag mot Stjernen som i dag tapte hele 4-7 for Lillehammer på borteis.

Fra dropp var det hjemmelaget som tok initiativet men Gruner er fulle av energi og hjemmelaget klarte ikke å spille seg til noen sjanser før gjestenes kaptein Sunnqvist sendte Magnus Hoff hardt inn i vantet med hodet først. Dog ikke hardere enn at det holdt med en tominutter og altså kveldens første overtall allerede etter 02.19.  På det tidspunktet hadde ingen av keeperne vært i aksjon og hjemmelagets overtall viste ikke akkurat overskudd av energi og spirit.

Men både Rokseth, Whitney og Karlsen får testet ut keeper Papillon men uttelling blir det ikke. Når overtallet nærmer seg slutt pådrar Burton seg en utvisning for å takle keeper.  Det er gjestenes Sommer Nielsen som tror han får utvisningen når han gir Burton et puff slik at sistenevnte faller over keeper men det er Burton som får utvisningen.  Uansett så blir det spill fire mot fire og deretter fire mot fem for hjemmelaget men ingen av overtallene gir uttelling.

Idet Oilers blir  fulltallige blir det dog mål.

Kissel finner Karlsen foran mål men han klarer ikke helt å få med seg pucken før han nesten er på skrå bak mållinjen. Derimot har han lokket med seg keeper Papillon ut av målet og med Sommer Nielsen som keeper sender Karlsen pucken tilbake mot mål der scoringskåte Klavestad dukker opp på blank og nærmest blir truffet av pucken med skøyta, før pucken spretter i mål. Dommerne må kikke på video for å se at det ikke er brukt skøyte med overlegg her og dømmer mål, 1-0!

Etter 1-0målet faller kampen i kvalitet. Det går hele seks minutter før hjemmelaget har sitt neste skudd på mål, og i mellomtiden har gjestene testet ut Henrik Holm to ganger – uten at noen av de skuddene er av den farlige sorten.

Med fem minutter igjen av perioden og etter en liten reklame-peptalk viser hjemmelaget seg fra en bedre side og får testet Papillon flere ganger, men Papillon er som regel god mot Oilers – evnt han skytes som regel god av Oilers. Perioden ebber ut med noen Gruner-skudd slik at skuddene i første periode fordeler seg  med 13-7 i favør hjemmelaget.

Midtperioden er kvalitetsmessig ikke mange hakk opp fra åpningsperioden men hjemmelaget har god kontroll på det som skjer. Gjestene er med på notene men mangler det siste lille som gjør at de er med å kjemper høyere oppe på tabellen. Etter vel tre minutter får hjemmelaget nok et overtall når Bjørlin og Karlsen har en liten vals før Bjørlin legger Karlsen i bakken rett foran dommeren. To minutter for interference og overtall Oilers.

Denne gang er det oppstillingen med Bordson, L.Hoff og Tommy K med Klavestad og Mauldin som backer.  Bordson får til et raskt skudd like fra dropp men Papillon er med.  Fra neste dropp må Oilers tilbake å begynne på nytt og de sliter litt med å etablere seg, men klarer å holde pucken i gjestenes sone og etter hvert sitter pasningene. Bordson legger igjen til Klavestad på blå som skyter og via Tommy K spretter pucken ut til Bordson til side for målet som står og gaper og den godeste Rob kan ikke bomme, 2-0!

Som ved det første målet så faller kvaliteten litt når hjemmelaget scorer. Ikke det at gjestene blir farligere men presisjonen hos hjemmelaget skrus ned et hakk og det blir mer hawaii.  Minutter senere får så bortelaget sjansen til å spille i overtall når Ludvig Hoff er eneste deltaker i en takling og må ut for charging.

Bortelaget har lite å fare med og det blir Oilers som får to tellende mål i sitt eget undertall. Idet vi runder midtspilt kamp har hjemmelaget fremdeles god kontroll, ved en anledning kommer de likegodt tre mot en, men Henriksen klarer ikke verken passe eller skyte skikkelig og det ender ut i ingenting.

Like etterpå får gjestenes Anton Blomberg en tominutter etter når han takler Klavestad vel hardt mot vantet. Roughing ble det tolket til og nytt overtall til hjemmelaget. Foruten to Whitney-avslutninger og en Ludvig Hoff-sjanse så er det ikke så mye å skryte av. Selv om hjemmelaget «bare» leder 2-0 virker kampen kjørt for gjestene har lite å komme med og det må bli opp til hjemmelaget om de skal gi publikum noe mer valuta for pengene eller ikke.

Med vel fire minutter igjen å spille får vi endelig en «skikkelig» utvisning når kaptein Sunnqvist tar en tripping på Karlsen bak gjestenes mål. Men, overtallet til Oilers bærer preg av mye småspill og de lar seg småstresse av at Gruner fortsatt har krefter til å ødelegge. Så det blir ingen skudd og da naturlig nok heller ingen mål og perioden ender da med 1-0 til hjemmelaget, totalt 2-0 og hele 19-4 i skudd.

Tredje periode åpner med kanskje kveldens billigste utvisning da meritterte Tommy Kristiansen med kølla gir gjestenes Johnsgård en liten puff  inn i vantet. Hoveddommer står tre meter fra hendelsen og gjør ingenting, mens den andre hoveddommeren som står på motsatt banehalvdel hever armen og dømmer utvisning. Tommy K forstår lite men bruker lite krefter på å argumentere.

Gjestenes overtall bærer preg av mye nesten og Holm må i aksjon en eneste gang da Blomberg prøver seg.  Oilers rir det av og plutselig er Burton og Kissel alene mot en Grunerback, men Kissels skudd reddes av Papillon.

Like etterpå er det gjestenes Carho Hansens tur til å få en tvilsom utvisning når han gir litt fart på en Burton i ubalanse. Oilers forsøker nå å omsette sitt spillemessige overtak i scoringer men Papillon er på jobb. Både Kissel, Karlsen og Mauldin har sine sjanser men pucken vil ikke inn.

Hvis man kan kalle det stillingskrig når et lag leder 2-0 så er vi vitne til det nå. Mäkkinen skyter hardt men det er kølla til Rokseth som har peiling på mål, men Holm avklarer.

Når klokka viser 48 spilte minutter øker Ludvig Hoff hjemmelagets ledelse. Og målet er ikke så ulikt det han scorte mot VIF i forrige uke. Men denne gang går pucken høyt oppe i mål og der VIF-keeper Søberg ikke såg noenting kan keeper Papillion ikke klandre andre enn seg selv for at den pucken gikk inn. Skuddet var nok uventet og selv om publikum også brukte et sekund ekstra for å oppdage at pucken låg i mål, så skal keeper ikke slippe inn  slike mål, 3-0!

Kampen går mot slutt og begge lag virker å være fornøyd med sin innsats. En som ikke er fornøyd enda er Thomas Berg-Paulsen. De siste vel tre minuttene skyter han tre skudd deriblant det som gir Oilers fjerde mål. På assist fra Kuisma og Rokseth kan han rolig fra sin posisjon på skrå ut fra mål sette pucken i tomt bur når Papillion har gjort sitt trekk, 4-0!

Kampen ender da med 4-0 og med skuddene 48-16 er vel det ganske normal uttelling for Oilers i en kamp hvor de ofte holdt seg i tredje- og fjerdegir.

Kampene kommer som nevnt tett og det er viktig å være noen hakk opp i Fredrikstad på lørdag, mot Stjernen.  Heldigvis er innsatsen upåklagelig selv om presisjonen ikke alltid står i stil mot de antatte bunnlagene og derfor blir det tre poeng også på slike dager.  Gjestene Gruner viste vel hvorfor de ligger der de ligger. Tilløp til bra spill innimellom men man evner ikke å sette pucken i mål. Det betyr at Henrik Holm har 6 shoutouts og er bare en bak rekorden til Ruben Smith fra 13-14sesongen.

Kveldens øyeblikk

Ikke avgjørende i hele tatt men for unggutten William Steinsvik Kuisma er det nok stort å ha assistert på Paulsens mål (4-0) og dermed tatt sitt første poeng i toppdivisjonen. Med denne pasningen er han også kvitt minusen som han var alene om å ha på +/- statistikken i Oilers. Kuisma er nok en spiller Stavangerpublikummet kommer til å høre mer av i årene som kommer.

Kveldens stjerner

***  3 ULRIKSEN

Får bestemannspremien i dag og det etter sterk innsats over hele banen. En grovarbeider som ikke stjeler overskriftene men som gjør en ærlig jobb – gang etter gang.

** 5 KLAVESTAD

Målscorer Klavestad er hissig på poeng om dagen. 1+1 og +2 i dag og hele 5 skudd viser igjen. Backen som scorer er viktig selv om kveldens mål ble scoret i uvant posisjon for en back å være.

* 78 HENRIKSEN

Viser ikke så mye igjen men gir 110% i hver eneste takling uansett om motstanderen heter VIF eller Gruner.  I dagens kamp var grovarbeiderne viktige og Henriksen viste hvordan.

Tekst: Anders Vegstein