Kamper

Norsk Topphockey

Ny trepoenger på plass

Oilers hadde ingen problemer med slå MS i kveldens kamp i Dnb Arena men som vanlig mot MS holdt man på spenningen til det nærmet seg slutten . Gjestene som knapt hadde lag å stille med hadde som vanlig innsatsen som sitt varemerke og skal ha all mulig skryt for måten di gjennomførte kampen på.

Det var full tenning fra start hos gjestene og når åpningsdroppen ble vunnet var det jubel og skryt fra benken og det var også gjestene som hadde kveldens første skudd på mål da kinesiskfødte, men kanadiske Yang teste Henrik Holm etter vel to minutter. Deretter var det backene til Oilers`tur å prøve seg med Klavestad og 2 x Rokseth. Det første til Rokseth gikk rett i stolpen bak en utspilt Lars Haugen i MS-målet.

Like etterpå pådrar Dan Kissel seg en tominutter for høy kølle og Fjordkraftligaens dårligste lag i overtall skal gjøre et forsøk på å bedre på den statistikken – og det gjør de!   Når pucken ender bak Oilers mål og Holm og Klavestad ikke blir helt enig om hvem som skal klarere så ender det med at Klavestad forsøker å klarere fra rett bak mål og forover, men der står målet og pucken hopper og spretter litt før Hermansen får lagt den ut i slottet og der kom veteranen Steffen Thoresen stupende inn og setter pucken i mål, 0-1.  Stor jubel blant de grønnkledde.

Det virket dog ikke som Oilers ble veldig skremt av baklengsmålet, vi skal ikke lenger tilbake enn til forrige kamp før laget gjorde det samme og endte da opp med å vinne 5-2!

Minuttet etter ledermålet får Hamm seg en tominutter etter en tripping på 20-årsjubilanten Strandborg.  Dermed får Oilers sjansen i overtall og legger umiddelbart press.  Kissel tar pucken med seg på skrått i slottet men skuddet går nok en gang i stolpen og plutselig er det MS som kommer «to mot en» på en kontring men Henriksens skudd avverges.  Dermed blir det ingen Oilersmål i dette overtallet men like etterpå ligger Burton nede like ved MS-målet og dommeren dømmer to minutter for interference på gjestenes Anders Jonassen, noe han for øvrig ikke skjønner stort av.

Dermed nok en mulighet for Oilers og det etableres et voldsomt trykk mot gjestene, men skuddene går enten i Ms-blokka eller utenfor/over.  Istedenfor er det gjestene som øker sin ledelse!  En farlig tversoverpasning fra Bordson, for øvrig en av flere i dagens kamp sender plutselig gjestenes Christoffer Berger alene mot Henrik Holm og Berger gjør ingen feil og plutselig står det 0-2!

Litt mer murring nå men hjemmelaget har oppskriften klar for allerede 17 sekunder senere kommer den viktige reduseringen.  Magnus Hoff får pucken bak mål og når ingen går på han går han rett fram mot området foran keeper og der blir han først slashet av J.Hermansen før det oppstår mølje foran keeper og til slutt mens ingen har kontroll er det Thomas Berg Paulsen som får satt kølla borti pucken så den sklir over mållinjen. Dommerne skal som vanlig diskutere litt før de tar en titt på video. De finner ingenting galt der og dermed står det 1-2.

Siden det var avventende utvisning og det ennå var ett sekund igjen av utvisningen til Jonassen så ender det med ny utvisning på nevnte Hermansen og direkte nytt overtall til hjemmelaget.  Også i dette overtallet har hjemmelaget store sjansen. Tommy K slipper pucken fint til Kissel som setter kølla på for å styre den mellom bena på Haugen men den tidligere landslagskeeperen er med på notene.  Like etterpå synger det i stolpen nok engang når Bordson forsøker seg.

Utligningen skulle likevel komme før første pause, og hvilket mål var vi vitne til!  Etter sterkt press får Tommy K lagt pucken ut til Sveum som har en perfekt skuddmulighet langt inne i slottet. Ms-spillerne og keeper Haugen gjør det de kan for å minske treffmuligheten for Sveum men istedenfor å skyte har Sveum orientert seg til at Kissel står i motsatt droppsirkel klar for skudd, og med en fantastisk pasning går pucken fra Sveum, til Kissel som har helt åpent mål. Riktignok kommer Haugen slengende over men for sent, pucken sitter i nettaket og stillinge er 2-2.

Anders Jonassen var lite enig i sin utvisning på Burton tidligere i perioden, men er trolig hakket mer enig når han noen sekunder etter utligningen får en ny tominutter. Han tar tak i Tommy K som er på vei forbi og mens Tommy spinner og spinner på isen virker det ikke som Jonassen har tenkt å slippe taket og dommeren har ingen annen mulighet enn å gi ham en utvisning. Litt enig, men ikke helt enig der heller den godeste Jonassen.

Rett fra dropp nå sender Klavestad ett nydelig pass til Ludvig Hoff som styrer den mot mål, men igjen er Haugen med og det ender ikke med mål i dette overtallet heller.   Dermed går vi til pause med 2-2 og hele 18-5 i skudd.

Midtperioden ble en maktdemonstrasjon fra hjemmelaget. Kanskje ikke så uventet da gjestene begynte å bli slitne. Gjestene presset ikke særlig i Oilers sone men gjorde manns jobb i midtsonen og særlig i sin egen sone. Derfor endte perioden opp med 18-1 i skudd etter Frøshaugs skudd vel seks minutter ut i perioden. For Oilers del kjørte alle fire rekkene på og de fleste forwardene hadde noen sjanser hver i denne perioden. Søberg er nesten alene gjennom, Kissel og Burton kombinerer fint men det blir ikke skudd av det. Karlsen sendes gjennom alene men det blir for mye finter og Haugen er for rutinert for slikt.

Karlsen har også et skudd hvor pucken er inne i mål, men etter at dommeren har blåst. Det endte med en videotitting alle visste svaret på. Ledermålet til Oilers nærmer seg. Lars Haugen er høyt og lavt, ved et tilfelle aner han ikke hvor pucken er men tror den er under seg og legger seg strekk ut på isen. Også Klavestad og Ulriksen er høyt oppe i banen og forsøker seg men pucken vil ikke inn. Heller ikke når Strandborg trikser litt bak mål og forsøker på kjøkkenveien, gir det uttelling.

Men så, etter et knallhardt Rokseth-skudd som gir dropp til høyre for Haugen skjer det.  Oilers som for anledningen har tapt uvanlig mange dropper så langt i kampen vinner hvertfall denne. Bordson vinner droppen ut til Anders Henriksen. Han tar pucken med seg en meter mot høyre før han fyrer av et håndleddskudd av den harde sorten. Og selv for Lars Haugen er det alltid ledig i krysset og selv om han er nesten udekket og irritert på seg selv blir det vanskelig å bebreide keeper særlig mye for slett jobb i dette tilfelle. En skikkelig perle og hjemmelaget leder kampen for første gang, 3-2!

Nå ventet de fleste på at hjemmelaget skulle få den berømte ketchup-effekten men den uteble.  Bortelaget fortsetter sin gode jobbing i egen sone og i midtsonen og bak er Lars Haugen fortsatt på plass. Karlsen som var alene gjennom kunne vært det igjen hvis Aarthun hadde sett at han var helt alene på offensiv blå, men utover dette har hjemmelaget roet ned det helt store presset. Etter ledermålet går det hele seks minutter før neste skudd på mål.

Og det er Kissel som er nær med å score i undertall.  Dette fordi nevnte Aarthun da hadde pådratt seg en krysstakling minuttet tidligere. Inngripenden var viktig nok den da en Ms spiller holdt på å få kontroll på en høy puck som landet rett foran seg, i slottet foran Holm. Dermed ble det overtall til gjestene men det ble ingen skudd på mål og perioden endte da med 1-0 til Oilers og 18-1 i skudd.

Tredje periode bar preg av at Ms var slitne og at Oilers trolig hadde trykket på gasspedalen enda litt mindre enn i de to foregående periodene. Men farlig ble det likevel og Kissel seilte inn foran Lars Haugen og slapp pucken tilbake men den gled akkurat noen centimetre utenfor målet.  Like etterpå skyter Henriksen et skudd som Haugen gir retur på og der kommer Wetteland som spilte sin første kamp for året, men han skyter i løse luften og faller istedenfor. I fallet treffer skøyta hans kineseren Yang som blir liggende på isen mens blodet renner. Han støttes ut og det såg ut til å gå bra med nyerværvelsen til MS.

Like etterpå får Kissel pucken alene på tvers i slottet mens gjestenes Anders Jonassen viser at han kan andre ting enn å bli utvist og holder Kissel unna muligheten til å få skyte.  Like etterpå får Tommy K en tripping-utvisning som skulle bidra til at MS skulle få dobbelt så mange skudd i tredje periode som i andre, men skuddene var av typen «tilbakespill» og Ms var dessverre sluttkjørte allerede få minutter ut i perioden.

Bortelagets spillere fortsetter å ofre seg foran Haugen og Theodor Hamm får seg en karamell som gir spontan applaus fra Ms-benken. Ms er slitne nå mens hjemmelaget vil ha noen flere mål og det ender med litt småkrangling etter noen blokkeringer men det virker hvertfall ikke som om Tommy K har tenkt at dette skal bli kampen hvor jeg runder mine 1000 utvisningsminutter. Det står fortsatt på 997 minutter etter dagens kamp.

Nok et stolpeskudd får vi når Anders Henriksen setter fart men så blir det endelig uttelling.  Med drøyt fem minutter igjen å spille er det Burton/Kristiansen/Kissel-rekka som er innpå.  Kissel og Burton går nesten i veien for hverandre på blålinja men Kissel tar pucken med seg og vet da at Burton er like bak. Burton får pucken og da er det fri bane slik at han like godt prikkskyter pucken knalhardt i krysset, til 4-2!   Og det på skudd nr 50!

Men hjemmelaget vil ha mer.    Rokseth tar pucken med seg inn i sonen og ned i rundvant før han snur opp og leter etter pasningsalternativet der han selv burde vært, og i mangelen på noe bedre skyter han men pucken går utenfor. Gjestene forsøker å få pucken ut i midtsonen men klarer ikke det og Oilers beholder pucken i sonen.  Anders Henriksen spiller pucken fra rundvant ut til Sveum som viderebefordrer den til Rokseth som er tilbake der han skal være – og det var bra, for nå fyrer han av og pucken suser rett i mål.  Mulig Haugen var noe dekket men han er uansett ikke fornøyd med egen innsats selv om skuddet var hardt og velplassert, 5-2!  Andre målet av fjerderekka i kveld.

Dermed ebber kampen ut med 5-2 til hjemmelaget og det nærmeste Ms kom mål i tredjeperioden var 12 sekunder før slutt når en spiller mistet balansen og skled inn i mål. Henrik Holm løftet foten og slapp spilleren forbi seg, og gjorde denne gangen ingenting for å hindre vedkommende å komme ut av målet igjen.

Gjestene hadde i realiteten ingenting å stille opp med. Selv på 0-2 var det ingen som trodde dette ville bli problemer. Med svært mange forfall både med sykdom og karantener så vil det blir vanskelig. Men som alltid med MS så spiller de med hjerte utenpå drakten og hadde strengt tatt fortjent noe mer enn ingenting. I spill fem mot fem klarer ikke laget å få til noe spill mot aggresive Oilers-spillere. Kun i overtall og undertall ble det mål i dag.

For hjemmelaget ble det en typisk MS-kamp.  Tenningen er tilstede men presisjonen er veldig varierende. Det virker som om alle vet at det går bra til slutt og det gjorde det jo.

KVELDENS ØYEBLIKK

Det må bli når Dennis Sveum sendte pucken på tvers gjennom slottet til Dan Kissel som stod klar og satte pucken i mål. Litt lik Eric Nystroms pasning til samme Kissel i en finalekamp i Askerhallen for noen år siden. Fullstendig demoraliserende for de stakkars motstanderne som ofrer seg og bare må se at de blir rundspilt. Sveum må få minst halvparten av målet til Kissel i dette tilfelle.

KVELDENS STJERNER

*** 46 KISSEL

Med 1+1 og seks skudd  viser Dan godt igjen i dag. Og flere av skuddene var svært nære å gå inn.

** 78 HENRIKSEN

Også Anders med 1+1 men fem skudd og en enorm innsats gjennom hele kampen. Bidro sterkt til at fjerderekka leverte i dag.

* 41 SVEUM

Sveum har fått snerten av poeng og leverer to gode pasninger i dag som ender i mål. Fire skudd selv er også bra.

Tekst:  Anders Vegstein