Solid seier til slutt!

Oilers hadde ingen problemer med å slå Lillehammer (LIK) i kveldens kamp i DNB Arena. Selv om gjestene tok ledelsen så har det for dem vært det samme som tap i alle kampene de har spilt i år.  Mens gjestene sliter med å bygge selvtillitt så turer Oilerstoget på og ekstra kjekt er det når ikke førsterekka leverer i poengfangsten så står andre rekker klar.

Kampen var fem sekunder gammel da Tommy Kristiansen fikk sine minutter nr 994 og 995 i Oilersdrakten etter en hekting på Adrian Ellingsen som han nettopp hadde hatt en åpningsprat med på første dropp. En overrasket Tommy må sette seg og får se sine lagkamerater levere varene i undertall.

Gjestene har Innlandet klarer knapt å etablere seg før et aggresivt Oilerslag er på dem og jobber pucken ut av sonen.  Oilers rir det hele av og overtar raskt kommandoen. Både Ludvig Hoff og Andre Strandborg er farlig frampå men gjestenes keeper  Trym Gran virker å ha en god dag og er med på notene.

Det store trykket kommer ikke foran noen mål og litt ut av ingenting bestemmer kaptein Dineen på gjestene seg for å utfordre Klavestad foran Henrik Holm. Klavestad kommer på etterskudd og Dineen er plutselig alene med Klavestad hengende på ryggen.

Pucken legges på mål og den går inn, men det virker som Henrik Holm har blitt hindret av samme Dineen. Dommerne er hvertfall i tvil og ender opp med å beskue hendelse på video i flere minutter før de konkluderer med at det er scoring. Bildene fra taket viser at Dineen har sluppet pucken og den går inn før han evnt hindrer keeper, 0-1.

Målet ser ikke ut til å påvirke hjemmelaget og de kjører sterkt på og etter et Sveum-skudd er det gjestenes Reichenberg som er for ivrig og ryker på en tominutter for roughing.  Hjemmelagets overtall er bedre enn det vi nettopp var vitne til men det er noe som mangler her også. Både Kissel og Strandborg skyter så vi hører stolpetreff men mål blir det ikke.

Gjestene er heller ikke ufarlige når de kontrer og ved et tilfelle er vi bare en Lefebvre-inngripen på tennis som hindrer to LIK-spillere å komme alene med Holm.  Like etterpå får vi et eksempel på noe vi så flere ganger i kveld. Unggutten Aarthun legger pucken på mål, men det er ikke trafikk foran mål og keeper Gran har fri sikt. Da blir det ikke så farlig.

Like etterpå er førsterekka på isen og legger et voldsomt trykk. Patrick Ulriksen skyter ikke mindre enn tre skudd på dette byttet og sørger for at hjemmelaget for første gang i kveldens kamp «leder» i antall skudd.  Men dette trykket skulle ikke vare for bare noen få sekunder senere roter Klavestad på egen blå og blir nødt å ta en interference for hindre en overgang.  Gjestene får nå noen enorme sjanser til å øke sin ledelse men også i andre enden blir det farlig når Kissel tar med seg Burton inn i sonen, men Kissel ender med å rote det bort.

Med halvminuttet igjen av undertallet så får LIK en utvisning.  Martin Ellingsen får en noe billig utvisning for en tripping på Ulriksen og dermed blir det hjemmelaget som får spille i overtall når Klavestad omsider entrer isen.  Oilers spiller ikke lenge i 5 mot 4 for noen strakser senere er gjestenes Rønningen uheldig og tripper Henriksen i rundvant. Uheldig eller ikke, utvisningen er klar og dermed får hjemmelaget spille 5mot3 i nesten ett minutt.

Først taper Burton den viktige droppen slik at halve minuttet brukes på etablere på nytt og deretter er det puckføring men lite fart og det blir ingen tellende skudd i 5mot 3.  Klavestad har et skudd rett før pause og enda nærmere pause er Ludvig Hoff bare en fantomredning fra Gran fra å utligne til 1-1, men det skjer ikke og gjestene går til pause med ledelse. Skuddene i første periode ender med 15-7

Det skulle ikke gå lenge av midtperioden før utligningen satt, og for et mål!.   Oilers har startet perioden i overtall og har etablert et godt trykk i gjestenes sone. Når endelig de rødkledde får kontroll på pucken i midtsonen velger de bare å legge den ned i Oilers sone for å bytte.

Klavestad er raskt på farten og legger en hard ispuck gjennom hele midtsonen og på motsatt blå toucher Ludvig Hoff pucken slik at det ikke blir icing. Markus Søberg er på full fart inn i sonen og er første mann på pucken som slår ut fra vantet bak keeper og med en hard skuddpasning lander pucken på køllebladet til Ludvig Hoff og 1-1.  Og stor glede blant spillerne på isen når målet kom. Spilleglede skal ikke undervurderes.

Gjestene skulle noen minutter igjen ta ledelsen. De fleste på tribunen var inneforstått at det var Oilers som skulle ta føringen men når de hvite sliter med å få pucken ut av sonen blir det farlig.  En løs puck foran Henrik Holm klarer ikke Aarthun å få unna og bak ryggen hans er Vegard Fredriksen klar og dermed står det 1-2 i Dnb Arena.

Rekkene ble endret foran midtperioden og nå var brødrene Hoff i samme rekke – sammen med Markus Søberg. Og det skulle gi uttelling på direkten. Minuttet etter at LIK tok ledelsen jobbes det hardt i rundtvant av nevnte rekke og det er Magnus Hoff som kommer ut med pucken. Spilleralternativene er få og det er altfor skrått på mål, men Magnus skyter og pucken glir jammen mellom bena på den ellers så gode Gran og i mål, 2-2!.  Magnus som så sent som i denne uken ikke hadde scoret mål, gjorde da altså sin andre etter at han også scoret mot Gruner på tirsdag.  Stor jubel når den hardarbeidende Hoffern belønnes med mål.

Dermed står det 2-2 og ny tenning i publikum.  Like etterpå var gjestene farlig frampå etter rot i Oilers egne rekker men det ble ingenting tellende ut av det. Det er Oilers som har mer og mer av spillet og gjestene virker allerede litt slitne.  Ludvig Hoff er farlig frempå etter ett veggspill men Gran er med.

Idet vi runder midtveis i kampen får vi en litt stygg episode der  Stian Nystuen kjører over keeper Henrik Holm som mister hjelmen i fallet og dunker hodet i stolpen.  Dommerne er raskt oppe med hånda for utvisning men velger å se på video om det skal reageres strengere enn en tominutter.  Reprisen viser at Patrick Ulriksen er delaktig i hendelsen og det gjør nok sitt til at Nystuen slipper med sine to minutter i boksen.  Holm er snart på bena etter det som kunne blitt mye verre enn det ble.

Hjemmelagets overtall er ikke all verden, og foruten å spille litt etter dropp så har de store problemer med å hele tatt etablere seg i LIKs sone på dette overtallet. Ett skudd fra Dan Kissel er beholdningen.  Faktisk kunne det blitt farlig i andre enden når Klavestad roter på offensiv blå og Fredriksen har fri vei mot Holm. Men en kombinasjon av at Fredriksen er sliten og at Markus Søberg har raske skøyter gjør at sistnevnte griper inn før det uttarter.

Oilers maler nå på og øker jevnt og trutt i antall skudd men så lenge det står 2-2 er det selvsagt ingenting som er avgjort.

Med vel tre minutter igjen av perioden tar Oilers ledelsen for første gang i kampen.  Hoffrekka med Søberg etablerer seg og når spillet foregår ute ved vantet nesten på blålinjen står Magnus Hoff helt alene foran keeper. Gjestene virker å tro at de er på vei fremover men Markus Søberg vil det annerledes og heldigvis ser han Magnus helt alene foran mål. Pucken legges mot Magnus som med en elegant styring setter pucken opp i krysset bak Gran, 3-2!  En nydelig scoring og Magnus Hoff er tomålsscorer!

Kan det nå være at Lillehammer husker hvordan de seneste kampene har vært for deres del ?  De har stort sett ledet stort før de har kollapset og tapt for så vel Gruner, Storhamar og Sparta.  Faktum er at det skulle ikke gå mer enn drøyt minuttet før det igjen ikke var noen til å hjelpe Gran i LIKs mål.

Nystuen har pucken og tar en runde i egen sone for å orientere seg. Han har tre lagkamerater på vei fremover men mister pucken til Andre Strandborg som er på vei, i motsatt retning og dermed kommer han helt alene med Gran. Christoffer Karlsen oppfatter hva som skjer og er med og gjøre det vanskelig for keeper å bestemme seg når Strandborg også har et alternativ til høyre for seg.

Strandborg velger en høyre-venstre stoppfinte og da ligger Gran på isen mens det er helt ledig i hele målet over ham. Pucken løftes opp i nettaket, 4-2! Like etterpå er Strandborg bare kveldens klareste slashing ifra å komme alene enda en gang med keeper, men dommerne så ingenting – men hørte den, det gjorde de nok.

To i mot på litt over minuttet var nok ikke det gjestene ville ha med seg inn til neste pause.  Skuddene i denne perioden viste 15-5 og hele 4-1 i mål!

Tredje periode begynte slik vi ikke liker. En hard takling mot vantet ble Markus Søberg til del.  Taklingen ble utført at høyvokste Sverre Rønningen som nok håpet på å slippe unna med 2 minutter men måtte gå i dusjen.  Det kan selvsagt diskuteres hvorvidt dette er dusjen men dommerne har stort sett lagt listen ganske lavt for slike hendelser og det er bra. Når spillerne vet dette, er det lettere å utføre slike taklinger.

Dermed fikk hjemmelaget en alle tiders mulighet til å score flere mål. Med hele fem minutter i overtall kan det scores mange mål men som vanlig så har man svært god tid når man kan bruke fem minutter og det blir ikke noen voldsom fart på pucken slik at Gran får god hjelp til å ta de skuddene som kommer.

Men til slutt bestemmer første powerplay-rekka seg for at nok får være nok.  Pucken går raskt fra mann til mann og når Karlsen slipper pucken ned til Burton som står helt alene like ved mållinjen har Gran bestemt seg for at han ikke skal slippe enda en puck mellom bena. Så mens Burton står og koser med pucken kommer Gran nærmere og nærmere og når Burton slipper pucken tilbake til Karlsen er målet tomt – og Karlsen kan enkelt score til 5-2!

Selv om det er femten minutter igjen av kampen så virker det ikke som om gjestene har noen ess å trekket ut av ermet. Like etterpå er Søberg farlig frempå og noe etter det igjen er Karlsen involvert når han tar pucken nydelig ned på blålinjen før han slipper den mot Sveum som er på vei fremover,men mål blir det ikke.

Åtte minutter ut i perioden må Henrik Holm gjøre periodens første redning når Martin Gran skyter et ikke altfor farlig skudd og like etterpå må lillebror Hoff i fryseboksen etter en tripping. Dermed får gjestene sjansen til å skyte noen skudd til men totalt fire skudd i siste perioden er ikke nok når man skal ta igjen en 5-2ledelse.

De siste minuttene er det mye hawaii.  Gjestene har gitt opp. Det blir ikke tatt timeout og noe som helst og hjemmelaget innser at de ikke trenger å overanstrenge seg de siste minuttene. Sveum får noen skudd på slutten og noterer seg for uvanlig fire skudd totalt i kampen – ett mer enn Burton.

Oilers med stort sett tre rekker gående fokuserer som vanlig på de som er med og ikke på dem som ikke kunne være med – selv om den listen var lang.  Oilers har vært heldige og fått spille tre kamper annenhver dag og selv om det tar på er det nok bedre enn å vente gjerne en uke eller mer for hver kamp. I tillegg hjelper det på å vinne kampene. Lillehammer har ventet lenge på kamp og disse pausene er nok ikke bare enkle for spillerne. Hvis alt går etter planen skal begge disse lagene i aksjon igjen kommende torsdag.

På gjestene var det Martin Gran som ble kåret til dagens spiller. Med +2 var han en av bare to spillere med pluss i dagens kamp. Keeper Gran slapp inn 5 må på 41 skudd noe som gir en redningsprosent på 88% som faktisk var bedre enn Henrik Holms 87% (2 mål på 16 skudd).
For hjemmelaget er det beroligende å se at motstanderne ikke slipper til mange skudd. Både Sparta på torsdag og Lillehammer i dag fikk kun skyte 16 skudd og det er veldig bra.

Magnus Hoff sitt utligningsmål til 2-2. For det første var målet viktig men også den spontane gleden til både Magnus, rekkekameratene og benken når de oppdaget hvem som scorte målet gjør hendelsen til kveldens øyeblikk.

Det ble mye snadder fra brødrene Hoff denne lørdagen. Fem poeng totalt for å være presis. (foto: Oddmund Sola)

***  19 M.HOFF

Når man ser de to målene Magnus scorer i dag skulle man tro han var helt i poengtoppen for de var det klasse over. Veldig bra at flere leverer poeng og Magnus er en av de vi har ventet på.

** 10  L.HOFF

Den nest beste fra familien i kveld jobber og sliter og er et konstant uromoment. Scorer den viktige utligningen og assisterer på to. + 3 i kveld.