Back in Business

En tøff periode med tre strake tap for Sparta x2 og Lillehammer lå bak Oilers før kveldens oppgjør mot Storhamar. Og den store utfordringen har vært å få pucken i mål. Det kan vel ikke akkurat kalles en ketchup effekt, men det var nok beroligende for både de på isen og de på tribunen å se Storhamar-keeper Viktor Kokman hente pucken ut av nettet to ganger før syv minutter var spilt.

Neste hjemmekamp går av stabelen mot Frisk Asker lørdag. Dette er også kampen hvor Tore Christiansen skal hedres før nedslepp. Du kan sikre deg billett til den minneverdige kvelden på denne linken.

Du finner tall og fakta fra tirsdagens oppgjør på HockeyLive.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Etter tre strake tap av det sure slaget kom Oilers tilbake på vinnersporet mot Storhamar i DNB Arena tirsdag kveld. (foto: Oddmund Sola)

Oilers tok ledelsen etter bare to minutter da en nydelig kontring fra Christoffer Karlsen og videre til Ludvig Hoff ender opp hos Patrick Ulriksen, ikke akkurat en notorisk målscorer, på bakre stolpe. Ulriksen avslutter som om han aldri har gjort annet og Oilers tar en etterlengtet ledelse.

Tre minutter senere sitter 2-0. Anders Tangen Henriksen er på pucken i rundvant og sender pucken ut til Markus Søberg som feier den på mål fra dårlig vinkel. Men Kokman er ikke tett nok på stolpen og skuddet smyger seg mellom keeper og stolpen og inn i nettet.

Etter sjokkåpningen til Oilers er det gjestene som tar over og har de mye av spillet men de klarer ikke å overliste Henrik Holm tross to sjanser i overtall.

Oilers kommer sterkere tilbake i andre periode og øker til 3-0 etter fire minutter. Lefebvre spiller frem Dan Kissel som tar med seg pucken inn i sonen. Han blir hektet opp av en Storhamarspiller og mister kontrollen på pucken. Den spretter beleilig ut akkurat idet Colton Beck ankommer og han skyter den på første touch rett opp i venstre kryss. Igjen kommer Storhamar sterkt tilbake etter kalddusjen og presser hardt for redusering. Men det vil seg ikke. Holm er i det umulige hjørnet og når en sjelden gang pucken går forbi ham så er der alltid en Oilerskølle i veien.

Den endelige spikeren i kista kommer fem minutter ut i tredje. Storhamar har fått en mann utvist og mister så Patrick Thoresen når han i droppen blir utvist for delay of game. Med nesten to minutter med to mann mer så kommer Oilers til flere sjanser og til slutt er det en suser fra blå signert Martin Lefebvre som treffer nettmaskene.

Så er det bare å konsentrere seg om å hjelpe Holm til en shutout som gjenstår og det lykkes de med.

Kveldens stjerner

*** Henrik Holm – Redder alle 38 skuddene Storhamar prøver seg med.
** Patrick Ulriksen – Som vanlig bunnsolid defensivt og scorer i tillegg game-winneren.
* Christoffer Karlsen – Målene fra i fjor uteblir, men bidrar med to assists i stedet.

Tekst: Tobias Eiken