Ellevilt …

Joda, vi tapte kampen. Etter straffeslagskonkurranse. Men de drøyt 2000 tilskuerne som var heldige nok til å være til stede i DNB Arena lørdag ettermiddag kan legge et nytt spørsmål til smalltalk-repertoaret. Hvor var du da Oilers snudde 2-6 til 6-6 mot et av verdens beste lag?

Oilers kom ut i hundre mot Färjestad på torsdag, og planen var tydeligvis den samme på lørdag ettermiddag mot regjerende svenske mesterne Växjö. Og det ga tidlig resultat. Christoffer Karlsen fikk pucken i slottet, vendte og fyrte pucken i mål før minuttet var gått. Gjestene kom tilbake og utlignet i powerplay seks minutter senere, men som på torsdag var Oilers det førende laget i første periode.

Växjö tok ledelsen tidlig i andre på et skudd fra blå, men Oilers svarte ganske kjapt med Nick Dineen som trykket inn 2-2 på backhand fra kort hold. Siste halvdel av perioden ble preget av utvisninger og bra penalty kill fra begge lag. Alt i alt en periode der gjestene var førende.

Anders Tangen Henriksen satte inn redusering til 5-6 (bildet) drøye to minutter før slutt i tredje periode. Ikke lenge etter utlignet Andre Strandborg til 6-6. Det ble en crazy ettermiddag i DNB Arena, selv om den regjerende svenske dobbeltmestersn fra Småland fikk med seg bonuspoenget hjem til slutt. (Foto: Oddmund Sola)

Tredje periode ble en ellevill affære med to helt forskjellige scenarioer. Første halvdel så det ut som om Växjö hadde noen ekstra knepp å gå på, og brukte dem alle med en gang. 2-2 ble til 2-6 i løpet av drøye 10 minutter og det så ut som det hele var kjørt, men så viste det seg at gjestene fra Småland ikke var de eneste som hadde noe ekstra inne. Simone Bourque presenterte seg for hjemmepublikummet med et skudd i stolpen og inn, og en annen nykommer, Sondre Bjerke, benyttet og sjansen og hamret inn 4-6 fra blå minuttet senere.

Nå var halen oppe hos Oilers og man la ett skikkelig trykk på svenskenes mål med seks mann på isen og Holm i boksen. Og med en avventende utvisning på dommerens arm så klarer Tangen Henriksen å kjefte inn 5-6 fra kort hold. Og med de nye CHL reglene så må den utvisningen fremdeles sones og Oilers scorer igjen. Denne gang ved Strandborg som får en pass på tvers og setter pucken opp i nærmeste kryss. Og nok en ny CHL regel gjør at Oilers får fortsette i overtall, men tross bra trykk så er et stolpetreff det nærmeste de komner og det ender med sudden.

I sudden får Oilers ny sjanse i overtall og presser på, men får ikke uttelling og kampen ebber ut og går til straffekonkurranse. Der er gjestene strået hvassere og får med seg ekstrapoenget.

Dagens stjerner:

*** Andre Strandborg – Utligner i sluttminuttet og leder an i Oilers farligste rekke

** Nick Dineen – Assisterer på to mål i slutten og scorer selv 2-2