Ellevilt

Så var det vår tur å vinne på overtid. Når det gjaldt som mest. Greg Mauldin avgjorde den tredje finalen åtte minutter og seks sekund ut i overtiden. Nå skal vi til Hamar og utligne finaleserien tirsdag. Sluttspill er herlige saker.

En klar forbedring i kamp to på Hamar ga optimisme foran det som var en «must win» kamp for Oilers i denne finalen. I så måte ble kveldens første periode en skuffelse. Gjestene var klart mer aggressive og var det beste laget i de første tjue minuttene. Begge målene gjestene fikk var dog resultater av litt flaks med spretten på pucken. Det første før tre minutter var gått var en dårlig pasning som Dineen prøver å stoppe med skøyten, bare for å se pucken lande rett på køllebladet til Patrick Thoresen som ikke trengte å bes to ganger.

Sesongens viktigste scroring så langt. Midt i klynga befinner Greg Mauldin seg, som avgjorde finale #3 midtveis i den første overtidsperioden. (Foto: Lars Kristian Aalgaard)

En litt slurvete pasning fra Klavestad som Berg-Paulsen ikke får kontroll på havner rett i fanget på Martin Rønnild som hamrer et slagskudd forbi Henrik Holm. 0-2 etter drøyt sytten minutter og Oilers har laget en skikkelig oppoverbakke for seg.

Hjemmelaget gikk rett i garderoben uten å snakke med TV2 og fikk seg nok en skikkelig ørevarmer der, for det var et helt annet Oilerslag som kom på isen i andre. Og belønningen kom fort. Etter litt over fire minutter har Bordson pucken bak Storhamars mål og Bryce Gervais har kommet seg fri i slottet. En kjapp pasning og ditto avslutning og Oilers er på måltavlen.

Men med gjestene i powerplay noen minutter senere kommer nok en scoring som følge av en for Oilers uheldig sprett i en skøyte. Thoresens forsøk på en tversoverpasning treffer en Oilerskøyte og spretter forbi Holm. To minutter senere er Oilers tilbake til ett mål under. Kissel fører opp med pucken, stopper i Storhamars sone, og venter til der perfekte øyeblikket når Gervais kommer susende. Pucken er perfekt på køllebladet og Gervais setter sitt andre for kvelden. Minuttet senere er Oilers a jour. Strandborg skyter og Hoff er på pletten og dytter returen over streken. Halvveis i kampen og stillingen er 3-3.

Men tross Oilers trykk i den andre perioden så lykkes Storhamar med å ta ledelsen igjen. Oilers har akkurat ridd av et undertallspill når Quenneville får stå helt alene på bakre stolpe. Olsen finner ham med en pasning på tvers og Quenneville gjør ingen feil og setter pucken bak en sjanseløs Holm.

Oilers kjører mesteparten av tredje periode mot et Storhamar som er fornøyd med å ri på sin ettmålsledelse. Det holder nesten helt inn. Med minuttet igjen og med seks utespillere så finne Lefebvre Karlsen på toppen av venstre droppsirkel. Karlsens direkteskudd suser inn i nærmeste kryss og som i sist kamp skal dette avgjøres i sudden death.

Kampn avgjøres nær Østby bryter i midtsonen. Han tar den med seg inn i Storhamars sone og legger igjen til Berg-Paulsen som skyter et tilsynelatende harmløst skudd fra blå helt borte ved vantet. Gran redder enkelt men slurver og sparker pucken rett ut på køllebladet til Greg Mauldin som plutselig har hele målet å skyte på. Med sin rutine lar han ikke en sånn sjanse gå fra seg og Oilers er tilbake i serien igjen.