Endelig vår tur!

Det så mørkt ut flere ganger, men Oilers klarte å hale i land 2 poeng til slutt. Og det var velfortjente poeng. Selv om Sparta tok ledelsen på sitt første skudd, etter en forrykende Oilers start, og var det beste laget i første periode.

Som sagt Oilers åpnet forrykende og dominerte de første 5-6 minuttene totalt, men så ryker Sveum på en to-minutter og Sparta straffer Oilers hardt. Etter flott forarbeid av Quenneville og Zink står Allen med åpent mål fra skrått hold og nøler ikke. Og det skulle ikke vise seg være noen tilfeldighet. Spartas powerplay var giftig kampen igjennom. Spartas scoring tar noe av luften ut av Oilers og resten av perioden er det gjestene som er det ledende laget.

Andre periode derimot er det Oilers for alle penga. Pucken smeller i stolpene flere ganger, men dominansen og alle sjansene til tross, når sirenen lyder for andre pause står der bare 1-1 på tavla. Utligningen kommer etter at Oilers har spilt en stund i 5 mot 3 og skapt mange store sjanser, og bare sekunder etter at Sparta har fått en av sine utviste tilbake smeller Burlon til fra blå og pucken suser urørt inn i nettet.

Tredje periode blir en berg og dalbane av følelser. Igjen slipper man Sparta til i powerplay og igjen blir en spiller spilt opp mutters alene på bakre stolpe og 1-2. Men bare minutter senere svarer Morley, pent fremspilt av Lucia fra bak mål og 2-2. Jacob Lagacé har ikke gått av isen for Oilers uten poeng, og så heller ikke i kveld. Noen minutter senere er han frempå og styrer inn et Johannessen skudd på suverent vis.

At Tommy Kristiansen skulle spille en rolle i kveldens kamp var uungåelig. De fleste håpte nok at 2+10 minutteren som førte til Oilers første mål var det Tommy skulle bidra med i kveld. Men, nei. Etter at Holm har gjort en kjemperedning så er #91 på plass på kontoret sitt og skyfler inn utligningen.

Som sagt berg og dalbane. Og denne har en tøff utforbakke til på lur. Bare minuttet etter utligningen, og med to og et halvt minutt igjen, så tar likegodt Sparta ledelsen. Mønsteret har vi allerede sett. Denne gang er det Quenneville som blir spilt opp mutters alene på bakre stolpe, og heller ikke han misser.

Oilers tar ut keeper, kaster alt frem og med 45 sekunder igjen er det Lagace som har et gapende nett foran seg og kan sette 4-4. I sluttsekundene er Lagace frempå igjen, treffer stolpen, Sparta pådrar seg utvisning, og Oilers begynner sudden med en mann mer.

Powerplayet blir forkortet når Vigier og ryker på en, men helt mot slutten av overtiden får Oilers nok et powerplay, og denne gang finner Lagacé Morley som vinner kampen for Oilers med 8 sekunder igjen å spille.

Kveldens oilersstjerner:

*** Jacob Lagacé – Livsfarlig fremover på banen, og jobber like hardt hjemover. Kampens gigant.
** David Morley – begynner å komme i form nå etter å ha mistet sesongoppkjøringen. To viktige mål.
* Johannes Johannessen – Ikke fullt så mye istid nå som Burlon er tilbake, og det så ut til å passe godt. To assister.

Tekst: Tobias Eiken