Etterlengtet seier

Endelig fikk Oilers en trepoenger! Mot Stjernen i Dnb Arena i kveld holdt det akkurat og et meget svekket Stjernenlag hadde ingenting å stille opp med. Likevel klarer hjemmelaget å gjøre det spennende i enda en kamp. Med 47-14 i skudd burde seieren vært langt på vei sikret i første periode men den mentale mål-sperra har ikke gitt seg og vi sliter voldsomt foran motstanders keeper. Akkurat det er også det som gir oss håp for sluttspillet for plutselig så løsner det og da KAN det bli bra. For utenom å score er det mye bra og i denne kampen var det ikke hodemist i hele tatt – med noen få unntak i kortere perioder.

Mot Frisk på torsdag var det flaut å se hvor hjelpeløse vi var foran Hoekstra som fikk svært dårlig hjelp når Frisk takket og bukket i åpningsperioden. I kveld var vi på fra start og for anledningen var også rekkene omrokkert. Trettenes og Kissel hadde fått med seg nykommer Salinitri mens andrerekka bestod av Langan, Elvsveen og Heier. Tredjerekka var Strandborg, Hoff og Henriksen mens Gran, Mauldin og Dineen utgjorde fjerderekka hvor sistemann forsvant ut tidlig – uvisst av hvilken grunn.

Bortelaget hadde fem tunge forfall hvor særlig urokråka Cangelosi var høyst savnet og hjemmelaget gikk da også rett i strupen på bortelaget fra første dropp. Før halvminuttet var spilt spilte Trettenes frem Kissel som forsøkte seg med en dragning før pucken ble satt mellom bena på Arntsen men sisteskansen var med.  Like etterpå er det Martin Gran som har en lang kølle og hindrer en overtallssituasjon ute i slottet foran Henrik Holm.  Sånn var det litt «ta og føle på» de første minuttene. Badinin tester også Henrik Holm og parhestene Strandborg og Henriksen er også farlig frempå når vi har rundet fem spilte minutter.  Så begynner det å skje ting.

Først lempes pucken mot Stjernens spillerboks midt i et bytt og publikum teller både seks og syv spillere på isen men tydeligvis er ikke mer enn fem av disse involvert og det gjør at Brendan Ellis får muligheten til å slashe Dan Kissel få sekunder senere når Nr 46 er i ferd med å bli halvfarlig i gjestenes slott.  Dermed får vi kveldens første overtall og hjemmelaget etablerer seg raskt. Hoff og to ganger Klavestad tester keeper før Hoff er involvert i en liten disputt med Jardeskog. Først kommer Hoff nærmest oppå Jardeskog uten at det er noe ulovlig i det men når Jardeskog er på bena igjen så gir han Hoff en rett høyde i bakhodet som nok Nr 10 kjenner godt.  Lite smart av Jardeskog og  enda dummere når Ellis allerede sitter i boksen. Dermed blir det nesten minuttet med 5 mot 3 for hjemmelaget.  Som så ofte før klarer ikke hjemmelaget å omsette overtallet i noe. Istedenfor serverer Simon Bourque en livsfarlig krosser på offensiv blå som gjør at gjestene kan få muligheten men han er selv med tilbake og rydder opp. Men sekundene går og snart er både Ellis og Jardeskog på isen igjen.

Det er mye «nesten» med hjemmelaget. Feil fatning og akkurat litt for dårlig pasning går igjen. I tillegg er det kjemisk fritt for direkteskudd som hjemmelaget har hatt stor suksess med tidligere.   Hjemmelaget fortsetter presset i spill fem mot fem og når storvokste Kristian Østby er med frem så er tre Stjernenspillere involvert i å stanse ham. Ikke på likt men de avløser hverandre og Østby blir muligens noe irritert for plutselig melder dommeren om usportslig på Østby og 2 minutters hvile.  Dog er bortelagets overtall meget svakt. Det merkes tydelig at f.eks Cangelosi er borte. Han kan skape kvalm fra de fleste posisjoner og uten han har gjestene mer enn nok med å i hele tatt klare å ta seg skikkelig inn i Oilers sone. Strandborg gjør en enorm innsats i undertallet og klarer å holde pucken klemt opp mot vantet mens tre Stjernenspillere gjør alt de kan får å få løs pucken. Slik går sekundene fort.  Cliff Watson fyrer avgårde et skudd tidlig i undertallet men Arntsen er med på det udekkede skuddet.

Så går det ett minutt og dette gjentar seg – nesten.  Oilers har røvet pucken av Stjernen og Bryhna legger den over til Watson helt nede ved droppunktet i egen sone. Endelig kommer det en Stjernenspiller i press og Watson innser at det tryggeste er å legge pucken dypt ned i gjestenes sone. Han lemper pucken ut og den kommer opp på høykant og keeper Arntsen samler bena for å parere den klarerende pucken og før noen vet ordet av det har pucken sneket seg mellom bena og i mål. 1-0!. Arntsen har stått meget bra på de 14 første skuddene men det letteste i hele dag, går inn!  Sånn  er det å være keeper.   Bortelaget har fortsatt overtall men har allerede bestemt seg for at de fire skuddene de har fyrt av i denne perioden er nok og derfor er det Dan Kissel som får muligheten når han spilles fri av Trettenes, men litt skrått ut fra mål er Arntsen med på notene igjen og redder.  Deretter er det Bryhna som tester Arntsen før Strandborg er fint nede når Nybraaten Hansen får en halvfarlig mulighet ute i slottet. Perioden avsluttes med at gjestenes Hermansen tar en unødvendig tripping på Salinitri med halvminuttet igjen uten at hjemmelaget klarer å gjøre noe med det før sirenen går.

19-4 i skudd er typisk Oilers og sier det meste om Oilers om dagen.

Midtperioden starter da med at hjemmelaget fortsatt har halvannet minutt i overtall men sliter mesteparten av overtallet med å få etablert noe som helst. Gjestene er aggresive og lar ikke hjemmelaget få særlig kontroll i sonen. Nærmest er hjemmelaget når Gran og Heier lager kalibalik utenfor Arntsen og pucken går forbi keeper og legger seg på streken før noen får klarert.  Publikum er klare på at pucken er inne og hoveddommer signaliserer at det er scoring men at det selvsagt skal sjekkes på video. Bildene viser ganske tydelig at pucken aldri var over streken så noen scoring blir det ikke. Men like etterpå smeller det i andre enden.

Ellis fyrer av og via vantet bak mål kommer pucken ut igjen der Nybraaten Hansen står og sender den via skøyta til Holm og inn i mål, 1-1.  Stor jubel blant de drøyt 30 tilreisende fra Fredrikstad.  Gjestene får en liten tenning nå og er litt mer på etter utligningen men hjemmelaget har ingen planer om å la dem overta initiativet. Når Bryhna blir slashet i midtsonen er det ingen dommere som får det med seg og det hjelper selvsagt ikke at Bryhna informerer om hendelsen til dommerne etterpå. Like etter dette er Nystuen en kjempebom fra å gi gjestene ledelsen i kampen før Dan Kissel få sekunder senere gjør som så mange ganger før. Han scorer mål!

Med stor fart kommer han inn i sonen og går bak mål. Keeper forflytter seg fort over men ikke fort nok når Dan nærmest i en eneste bevegelse kommer rundt og vrir pucken rundt og inn i mål, 2-1

Nå har hjemmelaget for alvor overtatt og formelig fosser fremover.  Både Bryhna, Gran og Mauldin er farlig frempå. Og Watson kommer med et farlig direkteskudd på Elvsveens pasning før Strandborg kjører en veggspill med keeper-variant som også kunne fått bedre uttelling.  Det ligger i lufta et mål og når det kommer er det den tidligere Stjernen-spilleren Andreas Heier som scorer. Heier får pucken i offensiv sone og sklir inn fra skrå vinkel. Med Langan og Elvsveen i nærheten blir det en liten tellefeil hos gjestene og Heier kan trampe helt inn på mål. Og der settes pucken mellom bena på en ryggende keeper, 3-1. Dermed har Heier scoret i to kamper på rad mens gjestesupporterne letet i ordboka for å se hvilke ord de hvertfall ikke skulle bruke i beskrivelsen av sin tidligere helt!

Hjemmelaget vil ha flere mål og rekka med Kissel, Trettenes og Salinitri kjører «Ball i hatt» med gjestene men sistnevnte som settes opp flere ganger klarer ikke stokke bena riktig og sjansene spoleres. Bortelaget slurver voldsomt i midtsonen nå og når Oilers kjører på så må de bare klarere ut til icing.
Både icinger og ikke minst offside var det svært mye av i kveldens kamp. Med fem minutter igjen å spille så ryker gjestenes Badini ut med en Delay of Game.  Han klarer kunststykket å få to advarsler på dropp og da er det rett ut. Han er svært irritert på linjedommer som pirker mye og vi kan gi han rett i at det var en del pirking sånn sett utenfra. Uansett overtall til hjemmelaget men det blir igjen mye puckføring og de forløsende direkteskuddene blir det lite av så Arntsen er med. Ludvig Hoff prøver et direkteskudd og da blir det farlig med en gang men Arntsen er med.  Salinitri fyrer også av og Arntsen redder uten at han aner at pucken er i luften rett over han. Men pucken fjernes fra farlig område og snart er gjestene fulltallige igjen.

De siste minuttene av perioden virker det som om hjemmelaget i sin overivrige lyst til å score enda mer glemmer det defensive for plutselig er Mismash helt alene med Henrik Holm, men mellom bena er det stengt. Med 16-2 i skudd blir det likevel farlig på slutten og når Holm tror Piccinich skal skyte når han skjærer inn i slottet – og derfor går litt ut så blir målet stående tomt når Piccinich heller legger pucken over til Mismash som fra skrått hold enkelt kan redusere til 2-3.   Helt på tampen av perioden går Sondre Bjerke en to minutter som er ganske så unødvendig. Andreas Heier skal legge en høy puck ut i midtsonen men klarer ikke det og Nystuen klarer å holde pucken inne. Oilers er på vei fram og en farlig situasjon oppstår når Nystuen legger puck ned til Badini men Bjerke klarer å forstyrre nok til at pucken går tilbake til Heier som kan starte på nytt. Men Bjerke er ikke ferdig og holder Badini etter at situasjonen er avklart. Dommeren står like ved og har ikke valg. Heldigvis for Bjerke har bortelaget ingen planer om å ha noen tellende skudd i overtall i kveld så hjemmelaget slipper med skrekken.

Ny pause og stillingen er 3-2 etter at skuddene viser 36-7 til hjemmelaget. Ingen kan påstå at gjestene ikke er effektive.

Tredjeperiode og hva nå. Hjemmelaget har sålangt ikke hatt den sedvanlige «hvilepausen» til nå i kampen og det vil passe svært dårlig å legge den til tredje periode når gjestene nå har fått kontakt. Bortelaget starter altså i overtall men det beste de får til er et farlig skudd som treffer Watsons kølle slik den brekker. Med fullt lag er hjemmelaget med igjen.  Elvsveen burde spilt en bedre plassert Heier og like etterpå står en rådvill Langan på offensiv blå og vet ikke hva han skal gjøre med pucken så han sender den bare blint mot mål. Der står Heier og er nære på å klare å styre pucken inn. Like etter det igjen får vi endelig et direkteskudd når Ulriksen fyrer fra blålinjen men Arntsen er med.  Så er Strandborg på hugget og knabber pucken fra en ubesluttsom Stjernenspiller og setter opp Hoff som var kveldens mest skuddkåte med 7 tellende skudd på mål.

Så kommer en situasjon som blir diskutert Badini er hardt på Henrik Holm som redder, men blir dyttet inn i mål. Badini får seg en liten karamell av Strandborg men er selv med skøyta inne på arbeidsområdet til Holm. Pucken går etter hvert i mål – det er det ingen tvil om og dommerne bruker lang tid på å fatte en konklusjon. For hjemmelaget er det glede å spore når de bedømmer situasjonen til ikke å være tellende mål. Bra å se at fire Oilersspillere øyeblikkelig «tar seg av» Badini når han har presset seg inn foran Holm.

Rett etterpå er det hjemmelaget som lager bruduljer i Stjernenslottet. Langan først og sekunder senere Bourque men pucken vil ikke inn. Førsterekka vil også være med men Dan Kissel klarer ikke å motta en flott pasning til ham ut i slottet og dermed heller ingen avslutning på mål.  Så er det gjestene som får muligheten med Lalande når Bryhna roter i egen sone men deres tredje skudd i perioden idet vi runder halvspilt periode tyder ikke på et stormløp akkurat.

Mauldin som hele kampen har jaget rundt på løse og håpløse pucker er på vei fremover mens Langan anser ett bytte som beste løsning. Mauldin er råsterk og ender med å få et skudd før returen ender ut mot Sondre Bjerke som fyrer av – på utsiden av stolpen! Minuttet senere er plutselig Trettenes gjennom på skrått hold men igjen er Arntsen med. Så setter Strandborg enda engang Hoff opp før enda engang Trettenes er alene gjennom. Men det vil seg ikke og når Hoff på 54.19 skyter så blir det hjemmelagets siste tellende skudd.  Vi får en sluttspurt av bortelaget de siste fem minuttene. På et tidspunkt hjemmelaget burde ha avgjort for lenge siden øyner gjestene muligheten. De etablerer et «overtall» med et voldsomt press men når pucken til slutt ender hos Gunnarsson i slottet så glir pucken av kølla og hjemmefansen kan puste lettet ut – enn så lenge.

På 58.14 tar gjestene timeout og keeper ut.  En taktisk skudd fra Mismash gjør at Holm blokkerer og gjestene kan legge planer. Dropp i hjemmelagets sone vinnes av bortelaget som umiddelbart legger trykk – med en mann mer på isen. Nærmest rett fra dropp finner igjen Piccinich Mismash på motsatt stolpe men denne gangen er Holm ute med et tigersprang og redder en soleklar 110% sjanse. Sekunder senere glir pucken igjen rett utenfor Holms målgård og bortelaget presser voldsomt nå.  Pucken går fra mann til mann før enda engang Piccinich finner Mismash på skrått ut fra mål. Skuddet er knallhardt men går i stolpen og ut bak Holm! Piccinich styrer det hele nå men til slutt klarer Elvsveen å krige pucken ut av sonen slik at gjestene må begynne på nytt. Siste minuttet nå og gjestene spiller pucken inn og plutselig er Mismash alene med Ulriksen foran Holm. Men Ulriksen treffes og kan i samme åndedrag legge pucken ut i midtsonen og helt ned i gjestenes sone slik at hjemmelaget kan få byttet spillere. Gjestene har sine beste menn utpå og akter tydeligvis å ha det til sirenen går.  Pucken var Ulriksen var perfekt – nesten icing men bare nesten og Piccinich må helt tilbake for å hente pucken. Sekundene går.

Puck spiller inn i Oilers sone og hjemmelagets spillere forsøker å holde pucken inn i rundvant men gjestene gir nå det siste de har men med 15 sekunder igjen kan Hoff få pucken ut av sonen men han får en liten slashing av Ellis i forsøket og pucken går ned i hjemmelagets rundvant. Badini tar med seg pucken fra bak Holm og ut men tiden går fort og for fort for Badini for med bare to sekunder igjen har han all verdens tid og forstår ingenting når sirenen plutselig uler for full tid.

Dermed klarer hjemmelaget å holde unna og ta tre viktige poeng i kampen om sluttspillposisjoneringen. Med så mange forfall kan man forstå at gjestene mente seg fortjent til mer enn ingenting i dag. Men samtidig er det klart at 47-14 i skudd ikke burde gjort dette til en spennende kamp særlig lenge.  Poengene er uansett det eneste som betyr noe og de ble værende i Stavanger  i kveld.

Cliff Watsons ledermål i første periode som hopper og spretter på isen og plutselig går i mål vil bli husket i mange år. En ordentlig «youtuber» som ikke minst viste seg å bli veldig viktig.

###   48 HEIER

Nytt mål og nære på flere ganger. Jobber godt og går i krigen sammen med Elvsveen og Langan i sin rekke. Kåret til hjemmelagets beste.

##   25 WATSON

1+1 og mulig årets mål. Kald og rolig når det trengs. Må skyte mer som alle andre!