Färjestad tok første stikk

Det ble tap for Oilers i Anders Gjøse’s første offisielle kamp som Oilerstrener, men man gikk ned med flagget til topps mot en veldig god motstander.

Oilers tok ledelsen i powerplay etter to kjappe pasninger fra Trettenes til Dineen til en vidåpen Martin Gran som hamret inn 1-0 i sin første kamp i svart og gult. Og det hadde ikke vært noe å si på om Oilers hadde gått til pause med ledelse etter de første 20.

Oilers var det toneangivende laget i store deler av perioden og kunne fort økt ledelsen, men i stedet var det gjestene som utlignet med sekunder igjen på en backhand lompe som Holm aldri så.

Vondt ble verre da Trettenes måtte kaste inn håndkleet med en skade. Og savnet av ham ble ganske tydelig de to siste periodene. Oilers hadde en kjempesjane i åpningen av andre når Mauldin kom alene med keeper. Han fikk pucken forbi keeper, men en back kom til og stoppet pucken før den helt krysset linjen.

Färjestad var dog det førende laget i midtperioden og tok ledelsen midtveis i perioden når Tornberg fikk stå helt alene foran mål å styre pucken forbi Oilers sisteskanse.

Oilers kom sterkere tilbake i tredje periode, men med en mann mer på isen så økte svenskene ledelsen. Nyervervelsen Tomasek fikk hamre inn et direkteskudd fra toppen av venstre droppsirkel.

Färjestad BK ble for sterke da høstens Champions Hockey League hadde premiere i DNB Arena torsdag kveld. Gutta fra Karlstad vant til slutt 4-2. (Foto: Oddmund Sola)

Tangen Henriksen, som med sin fart og utømmelige energi, hadde vært en plage for gjestene hele kampen, ble spilt nydelig inn alene av Mauldin og gjorde ingen feil.

Plutselig var det kamp igjen og Oilers kastet alt de hadde mot svenskenes mål. Men med Holm på benken så endte det med en baklengs i åpent bur.