Fest på lokalet

Det ble heftig stemning på tribunen, harde tak på isen og ikke minst spenning til siste slutt da Storhamar gjestet DNB Arena tirsdag kveld. En aldri så liten fest på lokalet midt i uken rett og slett. Og torsdag smeller det nok igjen når Vålerenga kommer til Stavanger. En aldeles herlig hockeyuke har bare såvidt begynt.

Oilers hadde noe å hevne etter tap på Hamar sist, men det var gjestene som fikk kampen inn i sitt spor først. Storhamar spilte sitt defensive spill til punkt og prikke og Oilers slet med å få rytme og presisjon i spillet sitt. At Tommy Kristiansen rundet 1000 utvisningsminutter for Oilers var det mest minneverdige i perioden.

Det ble noe bedre mot slutten av de første tjue der man og fikk spille to minutter i overtall, men 0-0 var et rettferdig resultat av første periode.

Oilers fikk en ny sjanse til å spille i overtall tidlig i andre periode, men det endte opp med å koste dem.  Oilers mistet pucken rett før utviste Nicholls kom på isen og det endte opp i en tre mot en kontring der Nicholls serverte pent over til ex-Oiler Jonas Djupvik Løvlie som satte pucken kontant opp i nettet.

Bare noen minutter senere øker Storhamar til 0-2 litt ut av intet. Østby har tilsynelatende kontroll på Simen Edvardsen ute langs vantet, men Edvardsen smetter forbi og sender pucken gjennom målgården til Josh Nicholls som ikke kan misse.

Minutter senere skjer det som dessverre kommer til å huskes best fra denne kampen. Tommy Kristiansen og Jan Brejcak havner i slåsskamp som til slutt ender med at sistnevnte biter Tommy i fingeren. Begge blir sendt i garderoben, men saken kommer nok til å få et etterspill.

Minuttet etter får Storhamar sjansen til å øke ledelsen i power play, men akkurat som for Oilers tidligere i kampen går det ikke helt etter oppskriften. Markus Søberg snapper pucken og kommer alene med Viktor Kokman. En liten finte åpner bena til svensken og Søberg setter den «five hole» og Oilers har fått kontakt.

Oilers hadde definitivt fått kampen i sitt spor i tredje periode, men det varte og det rakk før man fikk uttelling. Først når nesten tre fjerdedeler av perioden er spilt slår Storhamars forsvar sprekker, og det til de grader. Christian Wetteland finner Thomas Berg-Paulsen foran målet uten en blågul spiller i syne og Paulsen trykker den under Koman til 2-2.

2-2 i DNB Arena. Thomas Berg-Paulsen har utlignet. Litt senere sørger Dan Kissel for 3-2 og hjemmeseier. (foto: Oddmund Sola)

Og når alle venter på sudden death så slår Oilers til igjen. Et skudd fra Martin Lefebvre blir styrt i mål av Dan Kissel og med bare 99 sekunder igjen så er Oilers i ledelsen. Storhamar tar selvsagt ut sin keeper, men klarer ikke legge noe press på Oilersmålet og til tross for at Kissel bommer på det åpne målet med noen sekunder igjen så ebber kampen ut og Oilers får revansj for nederlaget på Hamar.

Kveldens stjerner:

*** Markus Søberg – Hekter Oilers på i kampen med et undertallsmål og assisterer og på 2-2 målet.
** Thomas Berg-Paulsen – Matches mye mot Thoresen’s rekke og ender opp med +1.