Festkveld!

Oilers viste tidlig i kampen at det ikke var aktuelt å roe ned ettersom seriemesterskapet ble sikret i forrige serierunde. Med mulig poengrekord og et kommende sluttspill er det tvert imot veldig viktig å holde det gående. I kveldens kamp var det Frisk som fikk unngjelde. Frisk ble aldri bedre enn Oilers tillot og hjemmelaget var aldri i nærheten av å ikke sikre seg tre nye poeng i forkant av pokalutdeling og felles glede med fansen.

Før kampen var det klart at tidenes raskeste arbeidstillatelse var innvilget idet Rylan Schwartz entret isen. Rylans doble statsborgerskap der ene delen er Tysk gjorde nok mesteparten av jobben for spilleren som ble plassert i fjerderakka sammen med Haglund og Hurrød.

Schwartz viste at han kunne takle og vil nok raskt stige i rekkesammensetningen. Han viste også litt smartness når han på en dropp nesten vant droppen i mål men pucken gikk rett utenfor. Vi som har levd en stund husker at Fredrik Sundin, scoret direkte fra dropp på Hamar en gang for en god del år siden.

Oilers kunne seire sitt femte serigull med publikum etter å ha slått Frisk Asker 3-1 i DNB Arena torsdag kveld. (foto: Oddmund Sola)

Oilers gikk ut i hundre og kampen var knapt minuttet gammel når den tidligere Storhamar-spilleren Marinaccio faller etter en sammentreff med keeper Holm og liggende tar med seg Ulriksen i fallet. To minutter for interference på den den ferske Friskspilleren for den. Førsterekka første bytt i kveldens kamp blir altså da i overtall og overtallet blir starten på en halv periode hvor Oilers bosatte seg i gjestenes sone og hvor det ene skuddet etter det andre ble plassert på Dahlberg. Men veteranen i Friskburet tar det som kommer og holder sitt lag inne i kampen. Frisk har på dette tidspunkt mer enn nok med å få pucken ut i midtsonen så de får byttet spillere. Etter ni minutter får gjestene sitt første skudd på mål når Ødegaard legger pucken på mål fra sin backposisjon. Etter dette jevner det seg litt ut og gjestene er småfarlige på sine overganger. Riktig farlig blir det når Granholm setter fart og kommer alene gjennom. Klavestad er på etterskudd og hekter nevnte Granholm. Dommerne bedømmer dette til straffeslag og rutinerte Gustafsson gjør seg klar. Han setter fart og gjør noen bevegelser men velger et relativt raskt skudd og Henrik Holm har lest det hele godt og har få problemer med å avverge.

De siste minuttene av perioden er Oilers igjen på hugget og da særlig Magnus Hoff. Han får både en og to gode sjanser med igjen er Dahlberg med. Dermed går lagene til første pause med 0-0, men 17-7 i skudd!

Midtperioden åpner som den første sluttet. Ludvig Hoff skyter og unge Hurrød skyter like godt to ganger men Dahlberg er med. Men hjemmelaget har nå lagt et kraftig press på gjestene og like etterpå kommer scoringen. Vikingstad tar pucken med seg i midtsonen og slipper den videre til Mauldin som på sin venstreside ser en fremadstormende Talge komme. Mauldin slipper pucken raskt til Talge som får tid til å plassere sitt skudd under foten til Dahlberg, 1-0.  Målet var meget fortjent etter  spill og sjanser og måtte komme. Oilers fortsetter å kjøre på og det er nesten utrolig at det ikke blir flere mål i denne perioden.

Nolan Zajac driver en idrett for seg selv inne i gjestenes sone og setter opp både den ene og den andre men pucken vil ikke inn.  Gjestene er i villrede og det ble ikke bedre da Mauldin satt utvist for en slashing. Overtallet til gjestene var under sterkt press – i deres egen sone og først rett før Oilers var fulltallige skapte de noen farligheter. Med 14-5 i skudd er denne perioden vel så overlegen fra hjemmelagets side, men så lenge man kun leder med ett mål er det spenning. For selv om Frisk manglet mye på presisjon i kveldens kamp så har laget flere spillere som kun trenger en sjanse for å score!

Tredje periode starter med et visst Friskpress og dette fører til noen avslutninger men også Holm har dagen og holder stand. Etter vel tre minutter irriterer Brassart seg på en dropp og lurer på hvorfor Frisk-spilleren ikke får de advarslene han skal ha når han ikke står rolig. Med de nye reglene vil slikt gi utvisning etter en advarsel først. Men linjedommeren hører ikke på han og det ender som det ofte gjør. Brassart tar saken i egne hender og tar en tripping noen sekunder senere, og 2 minutts hvile.

Igjen er bortelagets overtall preget av dårlige pasninger og lite oppfinnsomhet og Oilers rir det hele enkelt av.  Etter 47.14 kommer kveldens klareste, men også viktigste utvisning.  Bøen Rokseth kan se at Gustafsson nesten kan spasere inn utligningen men han gjør det som må til og hindrer svensken i å score med en hekting. Nok et undertall for Oilers og endelig kommer målet!  Frisk presser voldsomt men Oilers sin boks holder unna men plutselig åpner det seg. Frisk har fire spillere høyt i banen når Søberg snapper pucken i egen sone.

Trettenes ser hva som kan skje og få strakser senere kommer disse to alene mot gjestenes Bjørkung. Søberg holder og holder på pucken og til slutt gjør Bjørkung sitt trekk og ender på ratata… Søberg holder fremdeles pucken og med Bjørkung i isen går pucken fortere enn svensken så Søberg kan vente til han er forbi Friskspilleren før han slipper den over på motsatt der Trettenes hele tiden har vært klar.  Pucken slippes akkurat hvor den skal og Trettenes egentlig med feil fatning, setter kølla til og Dahlberg rekker aldri over, 2-0! Scoring i undertall der altså!

Like etterpå er den iltre Kåsastul i sentrum. Han blir med frem på et angrep og etter en liten kollisjon med Trettenes kommer han baklengs rett inn i keeper Holm. Da blir det kalibalik og flere spillere er involvert men Kåsastul er den eneste som får utvisning, for interference.  En populær utvisning blant Oilerfansen. Flere på tribunen minner også Kåsastul på at en kamp varer i 60 minutter, da med forrige kamp friskt i minne da Kåsastul slapp Kissel gjennom når det var ett drøyt sekund igjen av kampen og dermed sikret Oilers seieren.

Oilers stiller nå med Talge,  L.Hoff og Brassart samt backene Klavestad og Rokseth i overtallsoppsettingen. Det er farlig nok det og Ludvig Hoff er farlig frempå men Dahlberg redder. Det gjør han også når Mauldin forsøker  minuttet senere. Det er faktisk det siste Dahlberg gjør i kveldens kamp for like etterpå bytter han med Fayen-Vestavik som får stå de siste ni minuttene. Om Dahlberg er skadet vites ikke, men han var hvertfall ikke tilstede for å motta bestemannspremien etter kampen.  Om keeperbyttet forvirrer rutinerte Henrik Ødegaard er vanskelig å se, men han vil plutselig bytte rett før pucken skal droppes og når laget Frisk allerede har fått en advarsel for en lignende hendelse tidligere i kampen så gir dette utvisning når Ødegaard ikke klarer å bestemme seg. Mikkel Christiansen tar utvisningen og keeper Fayen-Vestavik må dermed starte kampen i undertall. Og det blir problemer umiddelbart. Oilers kjører på i overtall og Talge sender pucken på mål der både Brassart og Ludvig Hoff får stå uvanlig alene foran keeper.  Keeper redder de to kjappe skuddene som kommer først men når Ludvig Hoff tar ein egen retur så klarer ikke Fayen-Vestavik å holde unna og pucken sklir de nødvendige centimetre over streken, 3-0!

Nå slapp Oilers litt av på gasspedalen og gjestene griper sjansen. Det er ennå seks minutter igjen når Markus Søberg får en tominutter for en slashing han ikke er enig i. Gjestene er mer på hugget og de får flere sjanser mot Holm, men Oilers rir det hele av og Søberg entrer isen igjen. Men få sekunder senere reduserer gjestene. Et fint skudd for styring av Marinaccio settes flott i mål av Frøshaug som får stå alene ved siden av Holms mål, 1-3!

Den nøytrale tilskuer vil nå påstå at gjestene gjør et ærlig forsøk men faktum er at de ikke har flere skudd på mål, og Søbergs skudd like etter reduseringen blir kveldens siste. Da har også Oilers hatt et skudd mot mål etter at Fayen-Vestavik hadde forlatt målet men skuddet var for løst og ble plukket opp.

Dermed vinner Oilers 3-1, etter 2-1  i tredje periode etter 9-13 i skudd.

Kampen sett under ett var helt klart Oilers`.  Med litt mer presisjon kunne de scoret flere mål. Bl.a. Dan Kissel fikk en ferdigscoret pasning av Trettenes men det ble ikke skudd av det, bare sånn at pucken stoppet – på målstreken. Oilers sine fire rekker kjørte på og lot aldri motstanderen få fred. Tidvis hadde Frisk store problemer i egen sone og det virket ikke som laget kjemper om viktige poeng med tanke på hjemmebanefordeler i sluttspillet. Til det var det for mye upresist og det kollektive virket ikke å være på plass.

Etter kampen fikk kaptein Kristian Forsberg heve pokalen som viser at Oilers er Seriemester sesongen 19/20. Deretter ble den store GET-pokalen utdelt før det tradisjonen tro ble sunget «Hjemmakamp» mens vimpelen med «Seriemester 2020» ble heist i taket. Flere av utlendingene sang med og da særlig på refrenget!

*** 10 L.Hoff

Ludvig fikk bestemannspremien og kan dele den sammen med sin bror Magnus. De to Hofferne kjempet som vanlig som om det var deres siste kamp og Ludvig kronet det med scoring. Skyter også mest av alle i kveld (5)

** 33 Bryhnisveen

Bryna får representere ett godt backkorps i kveldens kamp. Den på Oilers med mest istid i kveld og har også en pasning til Trettenes av typen vi sjelden ser. Dessverre ble det ikke mål, men pent var det!