Full pott i bamsefest

Oilers holdt trykket oppe gjennom hele kampen og vant fortjent 2-1 over Lillehammer i kveldens kamp i DNB Arena. Med 42 skudd er kanskje 2 mål i minste laget og da er det viktig å holde tett bak og det gjorde hjemmelaget slik at de klatret til andreplass på tabellen.

Oilers har spilt bra i en lengre periode nå men poengfangsten har variert og det var tydelig at det ikke skulle stå på innsatsen i kveld – når bortelaget må slå icing allerede etter ti sekunders spill. Dog var åpningen ganske jevnspilt. Gjestene hadde heller ikke tenkt å gi seg uten kamp og den første muligheten er det gjestenes Adrian Ellingsen som får men Henrik Holm er med.

I neste spillvendig kommer plutselig Berg-Paulsen alene gjennom men han kommer litt for skrått på og gjestenes gode keeper Gran får dermed en god start. Like etterpå får hjemmelaget nettkjenning etter et Ludvig Hoff-skudd men det er bare Andre Strandborg som mister balansen og fyker inn i mål – uten at det gir tellende resultater.

Henrik Holm får nå en travel periode. Holm som foran kveldens kamp hadde spilt 19 954 minutter gjør nå en god redning i sitt 20 000 minutt, og jammen klarer han å sveipe vekk pucken foran en potensielt farlig retur.  Bortelaget har nå en god periode og går fra 2-2 til 2-7 i skudd på noen få minutter og selv om ikke alle skuddene er like farlige så er det hektisk foran Holm i denne perioden.  Etter 06.37 får vi kveldens første utvisning når Markus Søberg er uheldig å tar en tripping bak gjestenes mål. Lite å si på den og bortelaget skal spille overtall.

Det er noen år siden overtall for Lillehammer var synonymt med mål. Det var i tiden med ex-Oilersene Morley og Vigier man nesten kunne telle antall mål ut i  fra antall overtall.  Gjestene kan fortsatt spille overtall og pucken går raskt fra mann til mann men når Patrick Ulriksen tekker et knallhardt skudd så viser det at gjestene sliter med å få uttelling. Så, etter mye pucktransport stopper pucken ute på blå hos Wiliam Mäkinen. Han venter litt og sender pucken mot mål – og i mål. Om den er borti noen vites ikke men mål er det uansett og gjestene har tatt ledelsen, i overtall 0-1!

Like etterpå får Daniel Bøen Rokseth en gratismulighet etter en dårlig pasning i Liks sone men Gran er med på avslutningen. Dette blir nå starten på en Oilers-offensiv som resten av perioden skal gi dem hele 9 skudd mot gjestenes ene. Oilers får nå en rekke gode overganger og rekka med Hoff-Strandborg-Karlsen er svært ofte ut på isen når farligheter oppstår. Inni her er det også et overtall for hjemmelaget etter at Mäkinen har nektet Dan Kissel rom i området bak keeper Gran.

Kveldens hovedoppstilling i powerplay er førsterekka  Hoff-Karlsen-Strandborg med Lefebvre på back og Tommy K på kontoret. Førsterekka ser ut til å kose seg på små flater og finner hverandre med god presisjon men mål blir det ikke selv om både Strandborg er nær på en styring og Karlsen har et susende skudd som går like utenfor.
Like før pause må også Lefebvre vise sin fart på skøyter når han hindrer en farlig overgang i midtsonen med vår nr 40 er sikker både med skøyte og puck.

Dermed går vi til pause med flatterende 0-1 til gjestene men 2-7 i skudd endte med 18-8 så ingen tvil om hvem som trykket på utover i perioden.

Midtperioden begynte nesten som den første.  Paulsen er farlig gjennom men får aldri skutt. Oilers har nå nærmest bosatt seg i gjestenes sone som har mer enn nok med å få byttet spillere når de endelig får pucken ut av sonen.  Både Kissel, Tangen Henriksen, Sveum og 2 x Tommy K får sjansen. Den siste til Tommy er en nydelig pasning rett foran keeper som får kastet seg over og redder Tommys avslutning.

De få farlighetene gjestene får til nå er det hjemmelaget som forærer dem på egen blå. Det blir litt for fancy avogtil men gjestene evner ikke å utnytte dette. Førsterekka fortsetter å kjøre på og på Ludvig Hoffs gode pasning i slottet er det bare en lang kølle fra LIKs Hagen som hindrer Karlsen i å få en enorm sjanse. I det vi runder midtspilt kamp har også gjestene fått sine to første skudd på mål – og de er farlige nok de men Holm er på jobb og avverger.

Skulle man plutselig slippe taket nå og la gjestene komme inn i kampen igjen ? Neida. Få sekunder senere har Oilers fjerderekke lagt press på gjestene og Klavestads vikar på backen Sander Hurrød jobber godt i rundvant før han sender pucken ut til Sveum i skuddposisjon. Statistisk har ikke gjestene så mye å frykte men Dennis kan skyte hardt og foran mål står jammen Sander Husebø og styrer inn sitt første mål for Oilers. Stor jubel på isen, på tribunen og ikke minst i Oilersboksen.

Puck med hjem til odel og eie og hundrevis av bamser på isen. Husebø har dermed skutt seg inn i en sjelden gjeng, nemlig bamsebonanza-scorere. Etter at Paul Traynor scoret det første bamsemålet i en kamp mot Storhamar i 2013 har kun åtte andre spillere gjort dette i den årlige Bamse-bonanzakampen.

Etter en kort pause for å få samlet opp alle bamsene er vi i gang igjen. Oilers fortsetter å kjøre på og etter en kanonade mot Gran så er Mäkinen så interessert i kølla til Ludvig Hoff at han vil gi ham kølla – når dommeren har blåst for blokkering. Flere ganger tilbyr Hoff kølla men interessen fra Mäkinen forsvant plutselig.  Vi får nå også se noen tilfeller på at de gamle er eldst.  Mauldin er rask på skøyter og når han plutselig ender opp i en skulder mot skulder så er det Greg som blir stående mens den røde må i isen. Sånnt liker man på tribunen.

Like etterpå får hjemmelaget igjen muligheten i overtall når Homdrom holder Colton Beck like utenfor keeper Gran.  Det kan fort være Beck kunne fått til noe der om han ikke hadde blitt hindret, så ingenting å si på den.

Strandborg som vinner stadig flere dropper vinner også den viktige overtallsdroppen og hjemmelagets nykomponerte powerplayoppstilling kan legge press.  Pucken går fra mann til mann. Tydelig at det skal skje raskt men så får vi se noe vi ikke har sett på en stund. Hoff legger pucken plutselig gjennom slottet uten å gå via blålinja, og da er det plutselig mer åpent for Karlsen som er mottaker av pucken…. Karlsen venter akkurat så lenge som han må før han setter pucken i det tomme buret. Lefebvre får også assist på scoringen og holder dermed sin streak på poeng i nå seks kamper på rad.

Oilers fortsetter presset og gjestene sliter med å få pucken ut av sonen, helt til Aartun gjør en grov miss på offensiv blå og dermed sender Adrian Ellingsen alene mot Holm.  Om Ellingsen prøver en finte er vanskelig å se, men det blir ingen avslutning i hele tatt og lagene går til pause med 2-1 til Oilers etter skuddene 12-3 i denne perioden.

Tredje periode begynner med at førsterekka besetter seg i gjestenes sone. Det førte minuttet av perioden spilles det nærmest puck i hatt med gjestene av lekne Hoff-Strandborg-Karlsen men det blir kun et Hoff skudd som blir tellende skudd, men det er nære på flere ganger.
Etter drøyt fire minutter av perioden får gjestene en ny utvisning når Lilliehöök må ta Karlsen som trolig hadde scoret på Hoffs flotte pasning.

I dette overtallet viser Strandborg også at han kan ha noen giftige pasninger. Pasningen inn til  Tommy K kommer litt brått på de fleste men Tommy er klar men det er også Gran som går seirende ut av denne bruduljen. Også Markus Søberg får noen muligheter i dette overtallet men igjen er Gran med på notene.

Nå følger noen minutter der gjestene forsøker en langspurt og får noen gode sjanser foran Holm. Evigunge Eidsa får teste Holm et par ganger men mål blir det ikke.

Idet vi har rundet halvspilt periode kommer en stor sjanse for hjemmelaget som ender med en enda større redning av Gran. Midt i en bytt får Kissel pucken i gjestenes sone. Han slipper den videre til Beck i slottet. Han tar pucken med seg slik at gjestenes back selger seg og foran mål har Karlsen stasjonert seg og har bare Gran igjen. Men idet Karlsen skyter kommer høyrefoten til Gran stormende og pucken stanser under leggskinnet til Gran. En stor redning av gjestenes bestemann i kveld.

Hjemmelaget fortsetter å «jage» som om det var de som trengte mål. Men risikoen er lav og når Gervais forsøker selv blir han alene men det er likevel ikke ufarlig. Noen strakser etterpå stjeler Tommy K og Mauldin dyrebare sekunder når de stenger pucken inne med skøytene mens ivrige LIK-spillere prøver å få den fri. Det ble brukt en del muskler der – også.

Med stillingen 2-1 er ingenting avgjort og selv om hjemmelaget tilsynelatende har kontroll så er det lite som skal til og når Gran forlater målet vel 40 sekunder før full tid så blir det hektisk i Oilers sone. Men hjemmelaget spiller oppofrende og presser de røde ut i rundvant hvor faren for scoringer er mindre. Men gjestene er en mann ekstra og kan la pucken gå som i et overtall og det er ikke bra at skuddglade Nick Dineen er den som ender opp på skuddhold i det klokka tikker i sine to siste sekunder. Han fyrer av og det går et sukk gjennom publikum når de hører lyden av stolpetreff. Men pucken går utenfor og Oilers vinner kampen.

Publikum måtte vente til det gjensto fem minutter av midtperioden for det forløsende Bamsemålet. Det styrte den lokale unngutten Sander Husøbø inn, etter skudd fra veteran og kaptein Dennis Sveum. (foto: Oddmund Sola)

En arbeidskamp for begge lag dette. Ingenting å si på innsatsen. Mens Oilers lag-maskineri putrer og går så mangler Lillehammer litt på at toget er helt i rute. Et lokomotiv som Andreas Martinsen var kun enkel å se i dag pga størrelsen. Nick Dineen legger alltid noen liter svette men keeper Gran er kveldens beholdning for bortelaget.

For hjemmelaget var førsterekka outstanding også i dag. Og det er bra når noen av de såkalte kontinuitetsbærerne ikke er helt i toppform – enda.

Sander Husebøs første scoring for Oilers var ikke hva som helst. En nydelig styring som satte gjestenes gode keeper fullstendig ut av spill. Og det kom på et tidspunkt når de mest pessimistiske begynte å lure på hva som ville skje med alle bamsene hvis det ikke ble mål…..

***  10  HOFF

Flott assist på vinnermålet men først og fremst «over alt» i førsterekka. Takler, finter, skyter og ser virkelig ut til å trives i denne rekka.

** 85 KARLSEN

Karlsen har virkelig funnet målformelen i det siste. Ikke tilfeldig at det er Hoff som assisterer. De finner på mye sprell i denne rekka til publikums store glede.

* 16 STRANDBORG

Yngstemann men på mange måter dirigenten. Vinner mest dropper på hjemmelaget i dag og liker det kjappe spillet med 10 og 85.  Den kommende kapteinen(?) gjør smarte ting og har et godt hockeyhode.