Full pott i premieren!

Oilers gjorde jobben og vant komfortabelt 4-0 over Ringerike i serieåpningen i kveld. Kampen var aldri spennende og selv om bortelaget har hatt sine utfordringer før seriestarten var det ikke nødvendig for hjemmelaget å gire helt opp i dag.

Utgangspunktet foran kveldens kamp var ganske så ulikt for lagene. Mens hjemmelaget allerede har spilt fire kamper i CHL og tidvis vist sitt høyeste nivå så har bortelaget fått oppleve motgang. Med stormen HANS på gang ble det oversvømmelser i Schjongshallen og plutselig måtte sesongforberedelsene endres helt om for Ringerike.  Heldigvis har andre klubber latt dem trene i sine haller men helt optimalt blir det ikke å reise avgårde for å trene. Uansett var begge lag klare til kveldens kamp som da foregikk på noe så uvanlig som en fredag.

Fra dropp spilte Klavestad pucken rett til icing, uten at det på noen måte skulle sette en standard. Kort tid etter var Karlsen frampå og det tok ikke mange byttene før man tydelig såg forskjellen på lagene.  Klave ville ikke bare ha årets første icing, han ville også være førstemann i utvisningsboksen og det fikk han når han utførte en holding etter fem minutters spill.

Årets første undertall for hjemmelaget var helt greit. Bortelaget hadde pucken men kom ikke til noen som helst farligheter foran Holm . Faktisk var de farligere frempå like etter at Oilers var fulltallige da Byrkjeland bare var en Holm-fot i fra å score årets første for gjestene.

Det ble en travel fredagskveld i DNB Arena for Mathias Arnkværn bakerst hos Ringerike. Solid spill fra sisteskansen til tross, det endte med komfortabel seier til Oilers. (Foto: Trine Nessler Wichmann)

Like etterpå tar hjemmelaget ledelsen. Tredjerekka med Strandborg, Elvsveen og Tangen Henriksen legger trykk bak gjestenes keeper og når Ryttar får pucken så legger han den rett ut i slottet der nevnte Tangen Henriksen stopper pucken og  på femøringen vrir seg rundt og setter pucken helt oppe i motsatt vinkel – utagbart for den gode keeper Arnkværn i Ringerikets mål, 1-0!

Målet medførte et spontant «VIGÅ» fra Roughnecks som var tydelig fornøyd med en lokal scoring der altså!

Like etterpå blir det tumulter når Sander Husebø dundres mot vantet av gjestenes Leiter. Det hele ser ganske stygt ut og Patrick Ulriksen har åpenbart ingenting til overs for slike taklinger og ender i en mindre fight med Vold som begge må hvile i to minutter. Dommerne dømmer ingenting på taklingen og det kan virke som Leiter ikke gjør særlig mye mens Husebø gjør en vending helt inntil vantet.

Uansett er Husebø raskt på bena og vi kan konstatere at årets ti første minutter av sesongen ikke har vært så voldsomt mye å skrive hjem om. Det er hjemmelaget som styrer det meste og like etterpå har Bryhna en flott pasning mot Kissel som er alene på offensiv blå men dessverre klarer ikke sistnevnte å få kontroll på pucken. Der kunne det blitt en farlig situasjon som vi vet det kan bli når Kissel kommer alene gjennom….

Noen minutter senere er det nykommer Martin Gran sin tur å vise seg litt frem. Han bruker farten og skjærer inn fra siden men igjen er Arnkværn med og gjestenes keeper får det travelt resten av perioden. Mens hans lagkamerater kun evner å skyte ett eneste skudd de siste ti minuttene av perioden må Arnkværn i aksjon ni ganger og flere av redninger er av kategori bra! Husebø kommer alene på et fint fremspill av Mauldin, og også Watson og Bourque viser seg frem fra blå i denne delen av perioden.

Men så får 33 Bryhna en lei touch på pucken i egen sone og den spretter rett opp i nettet. Da blir det utvisning.  Men også denne gang har gjestene lite å komme med og man må nesten telle opp for å se at de er en mer på isen. Plutselig får Dineen pucken på egen blå og har hele veien frem mot Arnkværn, men igjen er det sistnevnte som vinner duellen. Like etterpå får gjestene som nevnt sitt siste og eneste skudd i andre halvdel av perioden og det er av typen lobb rett inn i snappen til Holm.

Så blir det litt temperatur på slutten når det dømmes en feilaktig icing mot Oilers når det er ni sekunder igjen av perioden. Nå fikk ikke dette noen følger men idet sirenen går så gir Holm finske Tamella en liten dytt i ryggen og det skulle vise at gjestenes nr 7 var ofte der det skjedde i denne kampen. Nå må Simon Bourque tar en alvorsprat med Tamella og de to blir stående få centimetre fra hverandre helt til en linjemann griper inn og hindrer at de får diskutere videre. Dog prøver Tamella seg igjen når alt har roet seg men hoveddommer har luktet lunten og blåser i fløyta som en siste advarsel til gjestenes nr 7 som da tar hintet.  12-5 i skudd etter at det stod 4-4 i skudd midtveis i perioden.

Midtperioden var ikke gammel da Kissel med en backhand var farlig frempå men igjen uten uttelling.  Like etterpå fikk hjemmelaget sin første sjanse i overtall når Ryttar fikk to minutter for en krysstakling. Første oppsetningen i overtall var Trettenes, Kissel, Dineen, Gran og Bourque på backen. Disse har ikke spilt så lenge i sammen og Dineen farlige framspill til Gran som hindres av en Ringerike-kølle blir det farligste denne rekka får til. Etterpå er annenoppsetningen innpå med Strandborg, Karlsen, Hoff, Tangen Henriksen og Klavestad og her har guttene spilt sammen før så pucken fort mellom spillerne – avogtil for fort og deres nærmeste nettkjenning blir når Ludvig Hoff selv takles inn i mål av Falkeid – uten at dommerne reagerer.

Hjemmelaget fester nå grepet og de gangene gjestene får til noe så ender det ofte i en icing. Derfor er det bare på sin plass når Dineen øker hjemmelagets ledelse til 2-0 etter 25.39. Hjemmelaget har lagt trykk på gjestene men idet det ser ut som det skal klareres klarer man å legge pucken inn bak mål. Og her står Dan Kissel og kan upresset vente til det posisjoneres foran mål. Ringerike ser mest på Martin Gran men glemmer Nick Dineen som kommer inn motsatt og med en kirurgisk pasning kan selv ikke Arnkværn redde når Dineen setter pucken knallhardt i mål, 2-0!

Oilers kjører videre og unggutten Calik får testet Arnkværn ved en anledning. Mulig han burde sett over på motsatt hvor Husebø stod rimelig alene. Like etterpå viser Karlsen at han ikke har glemt sine tekniske ferdigheter i sommerferien og får testet Arnkværn han også.

Men så sitter den.  Nå er det fjerderekka som leverer og Klavestad er ute på en av sine mange rundturer som ofte ender med et skuddlege. Skuddet derimot reddes men på returen står Sander Husebø og klinker pucken knallhardt i vinkelen og da er stillingen 3-0. Formspiller Husebø på scoringslisten i første kamp er bra og gir nok selvtillit for unggutten.

Kampen er mer eller mindre avgjort. Gjestene har ingen motangrep og når Dokken får to minutter for en holding noen minutter før pause kan hjemmelaget øke sin ledelse. Gran er dog nære men det hele ender i andre enden av banen der keeper Holm lar seg irritere at en nærgående Ringerike-kølle og river den like godt ut av hendene på eieren Byrkjeland som ikke gjorde veldig mye annet enn å gå på en mulig retur.  Simon Bourque soner Holms straff mens Strandborg fyrer av periodens siste skudd uten at det medfører annet enn at skuddstatistikken i denne perioden blir 15-4 og totalt 27-9 etter to perioder.

Hva så med tredje periode?  Bortelaget klarer faktisk nå å produsere to skudd på de 18 sekundene de har i overtall og vi kan vel med helt nøytrale øyne si at det var i de første minuttene av siste periode at gjestene var litt med i denne kampen. Frem til Andersen pådro seg en slashing etter fem minutter ledet de faktisk skuddene i denne perioden.  Dermed altså overtall til hjemmelaget og akkurat det har jo ikke vært drepende effektivt i år men nå skulle vi faktisk få et powerplay-mål.

Det kan neste virke som om dette må ha blitt snakket om i andre pausen for begge oppsetningene lot plutselig pucken gå fort mellom hverandre og både Klavestad, Tangen Henriksen og Strandborg får gode muligheter før den andre overtallsrekka overtar. Her også er det full gass og skremmeskuddet var Kissel åpnet vei for at Trettenes fikk viste sine hovmesterferdigheter når han satte opp Gran på full fart inn i slottet, 4-0!

Med 4-0 ble resten av kampen en transportetappe. Unggutten Amadeus Klungtveit fikk prøve seg og var jammen nære på å score og både Hoff og Watson hadde flere muligheter mens det andre veien ble et mål om å holde nullen bakover. Med halvminuttet igjen å spille mister gjestenes Engh kølla og opptrer relativt effektivt uten kølle. Dette liker ikke Tangen-Henriksen og de to ender opp med en dans.

Med 25 sekunder igjen kunne man tro det ble roet helt ned men nå vil både Kissel, Klungtveit og Strandborg score men Arnkværn er med på alle disse tre avslutningene som kommer med få sekunders mellomrom like før sirenen går for siste gang.

Dermed ble det en grei 4-0 seier til Oilers som gjorde akkurat det som måtte til for å vinne komfortabelt. Med mange nye spillere i nytt system er det mye som skal gjøres og mye er allerede godt i gang. Holm holder nullen uten at han settes på de aller verste prøvene og de nye spillerne ser ut til å ha funnet sine plasser i laget.

Med 25 sekunder igjen å spille er Tangen-Henriksen – uvisst av hvilken grunn, rasende på Engh som spiller uten kølle. De verbale utbruddene hagler over Hamargutten Engh. Men når kampen er over er alle venner og når nevnte kamphaner takker for kampen så blir det likegodt en klapp ekstra på skulderen begge veier.  Hockey er herlig!

*** 92 DINEEN

Får bestemannspremien og mål i kveld. Er også sammen med Watson den som skyter mest av alle. Ser ut til å trives med Kissel og Gran.

** 8 TRETTENES

Viser særlig i tredje periode hvilken oversikt han har på 4-0målet. Han innehar en ro og selvfølgelighet i spiller som ikke mange andre har.

* 11 HUSEBØ

Scorer på 50% av sine sjanser, altså 1 av 2 og virker å ha tatt steg i sommer. Får seg en smell men rister den av seg og trør til.