Jobben gjort!

Oilers leverte i lørdagens kamp mot Ringerike og vant 4-0. Det ble aldri en spennende kamp, til det styrte hjemmelaget alt for mye. For historiebøkene tar vi med oss at hjemmelaget hadde sesongens 11 shutout – ny rekord!

Fra første dropp kjørte hjemmelaget i gang en kanonade mot gjestenes keeper Landa. Den som er nærmest først er en spillesugen Gervais som på Søbergs pasning ikke klarer å score.  Også Colton Beck får en gedigen sjanse når han får stå helt alene rett ute i slottet men igjen er keeper Landa med.

Etter vel fire minutter får Bordson sendt avgårde et skudd, men keeper er med. På returen forsøker Søberg å nå pucken med hektes av gjestenes Bjerketvedt som da må ta seg en tominutter.  Kveldens første overtall for hjemmelaget der altså. Oilers har jo etter hvert begynt å score litt i overtall og legger nå et kraftig trykk i gjestenes sone.

Andre Strandborg får den første store sjansen men kjeler litt med pucken istedenfor et direkteskudd og dermed får keeper Landa kommet seg over mens på en tilsvarende situasjon noen sekunder senere er det en Ringerike-back som klarer å forhindre Strandborg i å få uttelling.  Det blir ingen mål i overtallet men det spilles bra så er det er egentlig bare det viktigste som mangler – å sette pucken i mål.

Og mål skulle det bli, og det er av den flotte sorten når Gervais endelig får nettkjenning etter 14 kampers måltørke. Han mottar pucken i midtsonen og bare slipper den forbi gjestenes Håkon Nilsen mens han selv gikk på andre siden. Når han så tok igjen pucken var det bare et rapt håndledd og vips så var pucken i nettaket, 1-0!

På dette tidspunkt i kampen ledet hjemmelaget 12-0 i skudd og Tommy Kristiansen gjør da en holding for å gjestene anledning til å få kveldens første skudd. Parks skudd etter 09.29 er kveldens første og overtallets eneste for gjestene som ikke har all verden å komme med. Gjestene presterer til og med en icing i overtall.

Oilers er fulltallige og snart er Gervais igjen farlig frempå etter en en Søberg-fremspilling. Han venter og venter og keeper gjør sitt trekk men pucken går i stolpen. Uheldig der vår nr 71. Like etterpå må Tommy K enda en gang innfinne seg i utvisningsboksen – denne gang for en slashing.  Denne gang blir det fort mer hektisk rundt Henrik Holm. I tillegg til at både Ryttar og M.Hansen er farlig frempå så er ex-Oilers Vegard Faret svært nær å utligne hjemmelagets ledelse men Holm er med. Gjestenes tre avslutninger i dette overtallet kom alle i en syv-sekunders periode!

Deretter bryter Dan Kissel og får med seg Nick Dineen fremover i en «to mot en». Det ender med at Kissel skyter et halvsløvt skudd som keeper ikke har noen problemer med.  Med fullt lag er plutselig Lefebvre uvanlig offensiv og står like foran keeper når man prøver å finte pucken i mål, men Landa er med igjen. Med halvannet minutt igjen av kampen ryker gjestenes Ryttar på en tominutter for å holde motstanders kølle.  Oilers legger igjen press og både Dineen, Kissel og Berg-Paulsen forsøker men den som er nærmest er Beck. Men mål blir det ikke og vi går til første pause med 1-0 til hjemmelaget og 19-5 i skudd. Og akkurat så overlegne som skuddene tilsier, var hjemmelaget.

Oilers åpner da midtperioden i overtall og går rett i strupen på gjestene men på en sjelden overgang blir det plutselig hektisk foran Henrik Holm men det pareres. Like etterpå er gjestene frempå igjen når Bjørnstad kommer alene i «runde 2» og får pucken med god sikt på mål, men Holm er med nok en gang.

Bortelaget er ikke fulltallig lenge før det blir ny tur i utvisningsboksen. Ex Oilers Robin Mathisen holder Rokseth lenge nok til at dommeren hever armen og med en avventende utvisning kjører hjemmelaget på. Pucken legges inn i sonen og Strandborg legger den fint på køllebladet til Karlsen som styrer pucken…i stolpen.

Dermed kan utvisningen starte og igjen nærmest bosetter hjemmelaget seg i gjestenes sone.  Oilers har full kontroll men pucken går litt for sent fra mann til mann og det blir mye puckføring. Dette står Lefebvre ute på blålinjen å  ser på og når både Dineen og Kissels skudd blir stoppet så bestemmer Nr 40 får å fyre av på Karlsens pasning- PANG 2-0!

Med 23-6 i skudd skulle det nesten bare mangle at det kom noen flere mål. Og like etterpå er også gjestene frempå. Petryk skyter og Holm redder men han aner ikke hvor pucken er. Heldigvis for Holm er pucken vekke fra farlig sone og hjemmelaget kan igjen overta. Og da går det ikke lenge før pucken igjen sitter i nettet bak Landa.
Rekka med Strandborg, Karlsen og for anledningen Sander Husebø som kom inn for en syk Ludvig Hoff legger godt press og på Husebøs pasning til vår nr 85 så ser det vel ut som gjestenes nr 85 Bjerketvedt klarer å hindre Karlsen i å få til en avslutning, men Karlsen har kontroll på pucken og med en enkel vridning vekk fra Bjerketvedt har han fri backhand-vei til å sette pucken opp i nettaket, 3-0!
Etter dette får gjestene ett kortvarig press mot Holm og tre skudd settes opp mot den norske landslagskeeperen men han er med på alle og snart er Gervais nok engang ikke langt unna å score.

I det vi runder halvspilt kamp står det 3-0 til hjemmelaget og skuddene 28-10 forteller om stort sett enveiskjøring og god kontroll for hjemmelaget.  Berg-Paulsen er fremme med en viktig inngripen når gjestene får en sjelden sjanse og utover dette er det hjemmelaget som dominerer. Kissel/Dineen/Beck er farlige men også Karlsen/Husebø/Strandborg viser igjen i skuddstatistikken.  Vi får også nå en eksempel på farten til Mauldin som til tross for å starte flere meter bak en Ringerike-back er først på pucken når det gjelder.

Tredje periode kunne ikke bli et fyrverkeri. Med tanke på det hardkjøret lagene er igjennom og ikke minst at det er toppkamp mot Sparta i Sarpsborg på lørdag så er det godt gjort at hjemmelaget klarer å holde intensiteten oppe i 3 x 20 minutter. Selv om det spilles med lav risiko og man ikke ofrer alt så var det aldri snakk om å la gjestene få noe som helst.

Åpningen i overtall gir gjestene noen farligheter men enten er det en skøyte eller så er det en kølle som kommer i veien og når gjestene er fulltalige så pådrar Gervais seg en høy kølle-utvisning. Selv om gjestene kun får et Petryk-skudd på mål så er det lett å se at de har en plan de følger, og mot dårligere motstand kunne det fort gitt uttelling.

Selv om Oilers nå har giret ned noen hakk så er også motstanderen blitt sliten så hjemmelaget klarer stort sett å holde pucken i gjestenes sone. De klarer sågar å skifte rekke uten å miste pucken. Strandborg er nære på når Karlsen gjør en god jobb og både Gervais og Bordson får muligheter. Når en Ringerike-spiller går ned å tekker et Sveum-skudd høster han stor applaus fra sine medspillere i boksen. Og slik fortsetter gjestene å spille oppofrende mot overmakten.

Midtveis i perioden må Ryttar ut enda engang, denne gang for høy kølle. Oilers vil gjerne ha noen flere mål men stolpen står i veien ikke mindre enn to ganger på kort tid. Bortelaget rir det hele av og ingen er i tvil om hvor seieren skal ende idet vi går inn i kampens fem siste minutter. Gjestene har ingenting å komme med og hjemmelaget går også på litt redusert.

Men så eksploderer det. Lefebvre og Karlsen bytter plass og «backen» Karlsen slipper pucken ned mot vantet der Lefebvre har god oversikt og presset er minimalt. Sander Hurrød fra sin backposisjon reagere lynraskt og ser at han har fri bane motsatt og med den perfekte, knallharde pasningen fra Lefebvre er det bare for Hurrød å passe på at pucken treffer hans kølle, og vips 4-0! Et flott hockeymål rett og slett.

Kampen er over men gjestene får noen halvsjanser på tampen. Sole Ryen skyter men Holm blokkerer. Når da Ryen er bortpå snappen til Holm har han raskt fire Oilersspilere over seg og tenker nok at det ikke var så lurt. Med 10-6 i skudd i tredje periode er kampen over og hjemmelaget har hatt en grei økt og satt ny shouout-rekord!

For gjestene ble det tap nr 7 på rad og selv om de har noen gode spillere så blir det for tynt. Jobben i så måte er å ta igjen MS som de ligger fem poeng bak, men har også en kamp mindre spilt enn de gulgrønne fra Manglerud.

For hjemmelaget ble kampen nok en transportetappe og de gjør jobben sin. Det er ingen selvfølgelighet å klare å holde det gående i 3-4 kamper mot svak motstand. Vi har i tidligere sesonger sett flere kamper hvor det har gått gale. Årets Oilerslag er flinke å holde trykket – uansett motstander og det er en god egenskap å ta med seg til et kommende sluttspill.

3-0målet til Karlsen.  Den nydelige vendingen som sendte Bjerketvedt rett i pølsebua før pucken ble backhandet opp i nettaket. Slik gjør en spiller med selvtillit!!

*** 71 GERVAIS

Virket spillesugen og scoret endelig mål igjen. Med mål kommer selvtillit og det er viktig at Gervais er «på» når sluttspillet begynner. Seks skudd er mest i kveld – sammen med Kissel.

** 85 KARLSEN

Mål og to assist og eneste i kveld med +3. Lykkes med mye og prøver mye.  Nærmer seg fjorårsformen!

*  23 HURRØD

Er blitt en klasseback etter omskoleringen i høst. Tar for seg og viser sin offensive tankegang når han scorer et flott mål på slutten.

Tekst: Anders Vegstein.