Maktdemonstrasjon!

Du verden for en kamp gutta spilte mot Storhamar denne lørdagen. Og du verden for en stemning 200 tilskuere i DNB Arena klarte å oppdrive. Oilers var rett og slett best i alt, tok sin sin åttende strake seier og puster medaljesjiktet på tabellen i nakken.

Skadeskutt, men i strålende form, og Oilers kom ut i et voldsomt tempo. Første periode var hjemmelagets mer eller mindre fra start til mål. Men akkurat mål var det litt verre med. Flere gode sjanser bel forspilt. Noen takket være en god Kokman i Storhamar målet. Men en puck måtte han se bak seg. Markus Søberg vant pucken i midtsonen setter fart inn i angrepssonen langs høyre ving, skuddet hans fra dårlig vinkel blir ikke håndtert bra av Kokman og Brassart kommer til og trykker pucken inn i det tomme målet fra kort hold.

Brady Brassart satte inn det første målet for Oilers lørdag ettermiddag. Etter det så gutta seg aldri tilbake. (foto: Lars Kristian Aalgaard)

Mer Oilers fra starten av andre periode. Kampens første powerplay går til hjemmelaget når Kokman skyter pucken over vantet. Etter langt press er det Joey Martin som får styrt et skudd på mål som Kokman redder. Men når han og SIL-backen De La Rose skal sammarbeide om å få blokkert pucken sniker den seg forbi gjestenes sisteskanse og glir over mållinja.

Fem minutter senere øker Oilers ledelsen. En flott pasning fra Morley finner Kissel umarkert foran mål. Kissel tar imot pucken og med en nydelig manøver sender han den opp i krysset bak Kokman.

En kamp som til nå har vært preget av høyt tempo og lite utvisninger skifter nå karakter og andre halvdel av perioden karakteriseres av mye gruff og 58 utvisningsminutter. Det er jo returkamp på tirsdag, og selv om denne kampen nesten er avgjort så skal jo ting markeres

Mer hockey i begynnelsen av tredje periode, og nyforfremmede Markus Vikingstad fortsetter å levere i førsterekka. Han jobber inn 4-0 fra kort hold før minuttet er spilt.

Snaut halvveis i perioden er Oilers i overtall igjen, og en nydelig tversover fra Morley til Kissel gir sistnevnte åpent mål og 5-0.

Som i andre periode blir siste halvdel av tredje revirmarkering og utvisningsbokser fylt til bristepunktet. Storhamar benytter seg av ett overtall til å sette et trøstemål med 3 minutter igjen ved Zettergren.

Og Oilers strekker dermed sin vinnerrekke til 8 på rad. Alt ligger til rette for en kanonmatch på tirsdag. Storhamar vil ha hevn, mens Oilers vil ta tredjeplassen fra nettopp Storhamar. Bare å glede seg!