Målfest!

Det ble en historisk kveld i DNB Arena når hjemmelaget møtte Lillehammer. Flere klubbrekorder måtte til pers når ramma til slutt viste 12-2 til hjemmelaget. Og det gikk nesten halve kampen før hjemmelaget virkelig våknet. Jobben ble uansett gjort og tre nye poeng ble plassert i banken.

Laget som slo Oilers i Hockeyclassic for noen måneder siden er totalt ribbet og selv om man kommer langt med innsats så hadde LIK ingen mulighet til å henge med i 3×20 min. Av de få seniorspillerne som er igjen var det også flere skadeforfall så juniorer måtte også tre inn. Selv med 2-2 etter første periode var det kun de pessimistiske i arenaen som fryktet dette kunne gå galt. At hjemmelaget var med på bortelagets nivå store deler av åpningsperioden var det kun de selv som kunne gjøre noe med – og det gjorde de.

Rekka med Andre Strandborg (fra venstre), Ludvig Hoff og Christoffer Karlsen hadde en særdeles god kveld på jobb da Oilers tok imot Lillehammer denne torsdagen. Her feires en av mange scoringer med lagkamerat Daniel Bøen Rokseth. (foto: Oddmund Sola)

Det skulle ikke gå mer enn drøyt to minutter før hjemmelaget oppskriftsmessig tok ledelsen. Gervais trengte tre forsøk før han fikk dyttet pucken bak en utspilt Ingvaldsen i LIK-buret, 1-0!   Etter fire minutter får gjestene sin første avslutning når junioren Liam Sætre tester Partanen. Unge Sætre var et frisk pust så lenge kreftene holdt.

Det er hjemmelaget som styrer det meste og Strandborg slipper en fin pasning via vantet mot Karlsen men pasningen er for hard og går inn til keeper. Like etterpå har Klavestad full kontroll som bakerste mann hos hjemmelaget. Han prøver å legge pucken over til kollega Lefebvre men imellom der dykker Reichenberg opp og med en flott «kølla mellom bena og opp i nettaket» har han utlignet. Et skikkelig «youtube-mål» der altså og vi er like langt.

Slurv fra hjemmelaget og noen minutter senere kommer kveldens første icing når hjemmelaget glipper i oppspillet.  Og med fasiten i hånd er det ingen tvil om at vi nå er inne i bortelagets beste periode i kampen. Østby klarer ikke dempe en puck som hopper og spretter og plutselig er Martin Ellingsen alene gjennom. Han får avsluttet men i samme øyeblikk er nevnte Østby oppe i hanskeregionen med kølla slik at dommer Tor Olav Johnsen belønner han med en tominutter.  Dermed får gjestene kveldens første overtall og det første som da skjer er at Anders Tangen Henriksen bruker farten og er plutselig gjennom, men den tidligere Oilers-spilleren Jeppe Meyer forstyrrer såpass at det ikke blir noen avslutning på Anders.

Gjestene klarer på ingen måte å etablere seg og når de mister pucken inne i Oilers sin sone benytter de anledningen til å bytte spillere. Foruten en så styrter samtlige spillere frem for å angripe og når Rokseth da ser Bordson alene på offensiv blå så har plutselig Rob veldig god tid. Colton Beck oppfatter hva som skjer og er med og danner en «to mot en». Bordson finter backen ned på kne og legger over på motsatt der Beck ikke kan unngå og score. 1-2 og det i undertall!

Gjestene har fortsatt overtall og forsøker å etablere seg – og klarer nå å legge press i Oilers sin sone. A. Ellingsen forsøker seg men Partanen er med. Ellingsen jobber videre ned i rundvant og plukker opp Partanens retur sammen med Nyhus og Homdrom. Når Ellingsen kommer ut med pucken fra rundvant og ut i slottet er hjemmelagets press bare sånn halvveis og et rapt håndleddskudd senere er pucken i mål, 2-2! To mål på syv skudd fra gjestene – det må sies å være effektivt.

Resten av perioden er relativt tynn suppe. Bortelaget er for alvor med i kampen selv om det er hjemmelaget som har avslutningene. Med få sekunder igjen å spille har både Tangen Henriksen og Bordson sine muligheter med Ingvaldsen holder unna slik at stillingen er 2-2 når man går til første pause og 16-8 i skudd.

Det hockeykyndige publikummet i Dnb Arena var likevel ikke særlig bekymret. Oilers har vært flinke i år å holde intensiteten oppe uansett motstander så troen var stor foran midtperioden. Og man ble ikke skuffet.

Starten av perioden tydet ikke på at det hadde vært noen tordentale i pausen. Gjestene fortsatte å yppe seg men når ingen vil ta jobben foran kassen så blir selv Lefebvres skudd keepermat.  Også Reichenberg er frampå bl.a. med en suser i metallet som Partanen neppe så noenting av. Etter 26.19 får hjemmelaget sitt første overtall når LIK-spiller Øversveen tar med seg pucken med lukket hånd.  Førsteoppsetingen med Bordson, Kissel, Beck, Dineen og Klavestad har flere gode kombinasjoner men igjen er det dårlig med trafikk når Klavestad kommer på skuddhold. Ingvaldsen redder og neste pp-oppsetning entrer isen.

Den består av Tommy K, Strandborg, Karlsen, Hoff og Lefebvre.  Nå blir det fort mer action.  Lefebvre skyter hardt men utenfor. Pucken beholdes og Strandborg settes opp på skudd, ny redning men få sekunder senere slipper igjen Lefebvre pucken ned til Strandborg litt skjevt ute i slottet. Når i tillegg Tommy K er på kontoret så dunker Strandborg pucken rett i mål, 3-2!

Hjemmelaget fortsetter å teste Ingvaldsen men er med.  Noen minutter senere er Klavestad med frem i banen og han mottar pucken fra Ludvig Hoff ut fra rundvant. Her ser han Strandborg har posisjonert seg fint foran mål og legger en fin pasning men Strandborg er aldri i nærheten av å treffe pucken. Årsaken til det er at gjestenes Homdrom holder – og river han over ende. Dommerne får det med seg og da er det klart for nok et overtall.  Denne gang er det oppsetningen som nettopp scoret mål som starter overtallet. Både på forrige overtall og nå så taper Strandborg droppen men hjemmelagets spillere er så aggresive at de vinner pucken tilbake umiddelbart.

Det etableres og Strandborg forsøker seg på samme skudd som gav mål noen minutter tidligere. Skuddet er knallhardt men går i metallet og ut. Nok en gang var Tommy K på kontoret og der blir han siden Oilers beholder pucken – og trykket.  Igjen settes Strandborg opp men denne gang slipper han pucken tilbake til Lefebvre som fyrer av og via kølla til Tommy K suser pucken opp i nettaket, 4-2!

Hjemmelaget er nå for alvor i ferd med å kjøre over slitne LIK-spillere og når vi har en avventende utvisning er det Dineen som smeller pucken i stanga.  Vegard Fredriksen er syndebukken denne gang for en hektning og dermed nytt overtall til hjemmelaget. Samme oppsetning som sist. Trykk etableres og Strandborg settes opp igjen. Denne gang ser han Tommy K er i posisjon og legger en puck for styring. Tommy er på pucken men keeper er med. Oilers beholder pucken. Lefebvre og Strandborg kombinerer fint før sistnevnte legger pucken ned til Tommy K som står litt tilside for mål. Han ser Karlsen kommer stormende på motsatt side i slottet men Tommys pasning treffer skøyta på Jonas Medby og går i mål. Dermed er vi oppe i 5-2!

Sekunder senere i denne heseblesende perioden får bortelaget sjansen i overtall. Colton Beck tar en tripping og må hvile i to minutter. Bortelaget har brent mye krutt i undertall men forsøker å få til noe og Eidsa får muligheten men store Østby står i veien så det ender med ingen avslutninger i dette overtallet for LIK.
Rekka med Karlsen-Strandborg-Hoff med backene Lefebvre og Rokseth er som vanlig i lekehumør. Og når denne gjengen setter i gang klarer ikke de rødkledde å holde følge. Først kriges det i rundvant før Lefebvre legger pucken til Karlsen som får danse seg gjennom slottet slik at når Ludvig Hoff får pucken er målet åpent og keeper ligger på isen. 6-2!

Det skulle bli enda et mål i denne perioden og det sekunder før pause. Som vanlig er det lekerekka som står for målet og igjen er det Lefebvre som regisserer når han slipper pucken til Strandborg alene med keeper. Strandborg beviser så at han også behersker det smarte og der kanskje de fleste ville skutt så sender han pucken videre til Karlsen som står på blank kasse. Smart og intelligent av Future der!

Da gjenstod det 11 sekunder av perioden og med 17-2 i skudd og 5-0 i mål var perioden var det stort sett spill mot ett mål.

Ingen tvil om at gjestene på dette tidspunkt var slitne men de gav sånn sett aldri opp og forsøkte så godt de kunne – egentlig hele kampen.  Kan det være at noen i pausen hvisket i øret til Lefebvre at Eric Nystrom har klubbrekorden med 7 poeng i en kamp ? Kanskje det, for det tok hvertfall ikke mer enn 26 sekunder før Lefebvre sikret seg sitt sjette poeng for kvelden.  Gjestene hadde nå skiftet keeper da stakkars Ingvaldsen som egentlig ikke kunne sies å ha gjort en dårlig kamp var erstattet av unggutten Preben Hamre. Han kunne sånn sett spille uten særlig stort press men skulle få nok å gjøre også han.

Og altså etter 26 sekunder kommer målet.  LIK virker å ha kontroll og er iferd med å få pucken ut av farlig sone da Karlsen ofrer seg og klarer akkurat å holde pucken inne i gjestenes sone. Sekunder senere er Lefebvre på skuddhold mens Ludvig Hoff gjør jobben vanskelig for Hamre i LIK-målet. Pang, 8-2!

Å si at tredje periode var spennende er å ta hardt i. Rekordjakt er en ting, men Oilers har flere spillere og nå var det Gervais sin tur å vise seg frem. Når Kristian Østby skyter mot mål står Gervais sånn til at han må ta kølla bak ryggen og klarer likevel på en fantastisk måte å styre pucken i mål. En flott hockeyscoring og 9-2!

Minuttet senere er det Martin Ellingsens tur å sitte i fryseboksen når han holder kølla til Ulriksen litt for lenge på tross av at Ulriksen forsøker med alle sine krefter å få kølla løs!  Nytt overtall for hjemmelaget og nå er det Gervais, Tangen Henriksen, Berg Paulsen, Hurrød og Bull får forsøke seg nå. Denne rekka klarer ikke å dominere og med minuttet igjen av overtallet er det rekka med Strandborg-Hoff-Karlsen-Tommy K og Lefebvre som igjen skal forsøke seg i overtall.  Karlsen tester først Hamre som får inn en god redning, men neste gang må han gi tapt.  Etter at gjestene har klarert er det Lefebvre som tar pucken med seg inn i sonen. Etter litt om og men slipper han pucken til Karlsen på backplass før de så bytter plass. Når den godeste Martin oppdager at presset er minimalt går han inn i banen og smeller til. Keeper Hamre kommer ut men åpner med det også tilgangen til målet og har ingen mulighet til å avverge, 10-2!

Like etterpå er Dan Kissel farlig frempå når han får kveldens eneste(!) skudd på mål, men Hamre er med.   En annen spillesugen spiller er Thomas Berg-Paulsen. Etter to kampers karantene er han både høyt og lavt og har ofte to røde hengende på seg i rundvant men kommer svært ofte ut med pucken.  Og når vi nærmer oss halvspilt periode belønnes Thomas med en scoring.  Rob Bordson har tatt pucken med seg inn i sonen og slipper den fint mellom to spillere, til Berg Paulsen. Han vender utover igjen og skyter et uventet håndleddskudd. Keeper Hamre rekker aldri å reagere og må konstatere at pucken går inn, 11-2.

Kampen er for lengst avgjort og gjestene får registrere tre skuddforsøk. Det farligste skuddet kommer aldri for Per Johansen som er alene foran Partanen har feil fatning og velger å ta med seg pucken istedenfor å avslutte på backhand. Slikt blir det lite mål av og like etterpå får gjestene sin siste utvisning når Øversveen må hvile for en holding.

Nå er Lefebvre på rekordjakt og får gode skuddmuligheter med Hamre er med. Vår gode nr 40 er på isen når kveldens siste mål kommer men det blir uten hans navn i protokollen for poeng. Søberg skyter først og Hamre redder men pucken blir til slutt liggende fri og Berg Paulsen som står like ved målet kan enkelt sette sin andre for kvelden når keeper er utspilt.   12-2.

Kveldens siste skudd er det Martin Lefebvre som tar og det er farlig nok det, men det er trafikk foran mål og Hamre er med. Sekundene tikker ut og kveldens rekordmann Lefebvre får kjæle med pucken de siste sekundene før sirenen går – vel vitende om at hans navn nå står i rekordbøkene hos Oilers.
Med sine to mål og fem assister har han tangert Eric Nystroms rekord som han satte i en kamp mot VIF som vel heller aldri glemmes.   Med forbehold om endringer i kampprotokollen så har vel også Lefebvre tangert CDA og Trettenes rekorder i antall assist i en kamp (5).
Fire backer stod foran kveldens kamp med 4 assist i en kamp som rekord, så her har Lefebvre nå rekorden alene.  På +/- statistikken er rekorden 6 som flere spillere innehar. Lefebvre leverte i kveld +7 – ny rekord. Den rekorden deler han med lekerekka 10-16-85 som alle hadde + 7 i kveld

Når Dan Kissel ikke tar noen poeng så betyr også det at Lefebvre har samme antall poeng som poengkongen og nærmer seg gullhjelmen.  Uvanlig med hele fire tomålsscorere men det hjelper alltid på selvtilliten å score mål.

Av svært mange øyeblikk får det bli når Lefebvre satte inn 10-2 og tangerte Nystroms rekord i antall poeng i en kamp. At Martin er back gjør ikke prestasjonen mindre stor!

*** 40  LEFEBVRE

Stor over hele banen. Styrer powerplay, scorer mål og assisterer. Viktig spiller for Oilers i sluttspillet.

** 16 STRANDBORG

Unggutten er blitt voksen. Skuddet er knallhardt og spilleforståelsen er på toppnivå. 5 poeng i kveld og +7.  Future er fremtiden!

* 9 BORDSON

En smart spiller som assisterer på tre mål i kveld. Viktig at utlendingene kommer nå og Bordson blir minst like viktig i år som i fjor.