Målrik torsdag

Selv om bortelaget tok ledelsen så var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende i kveldens kamp i DNB Arena. Til slutt var det bare hjemmelaget selv som avgjorde hvor mye de ville legge i potten og med kamper annenhver dag fremover så virket det fornuftig å kanskje ikke gi 110% i hver eneste takling.  For bortelagets del ble det triste greier. Med 17 utespillere gav de alt så lenge kreftene holdt men deretter var det slutt.  Oilers gjorde som de ville og vant til slutt 7-1.

Bortelaget spilte icing etter 9 sekunder og det kunne kanskje være et varsko på hva som var i vente og når ex-LIK-spiller Nick Dineen etter halvminuttet var nær ved å gi hjemmelaget ledelsen så ble hjemmepublikummet overbevist om at dette ville bli bra. Hjemmelaget hadde god kontroll og først etter nesten fire minutter sender veteranen Eidsa et vådeskudd på kveldens keeper Partanen i Oilersmålet som gjestenes første i kampen.

Og som om ikke det var nok så tar like godt gjestene ledelsen i neste bytt. Oilers har førsterekka med Kissel, Dineen og Søberg på isen med backene Ulriksen og Klavestad. Allikevel får gjestenes Fredriksen relativt uhindret legge pucken inn i slottet der Martin Ellingsen er uvanlig alene og kan bare backhande pucken opp i nettaket bak Partanen, 0-1!

Oilers har heldigvis den egenskapen i årets lag at de sjelden lar seg påvirke av baklengs – og ei heller i kveld. Det var bare å kjøre på og plutselig får Strandborg sjansen helt alene i slottet men Ingvaldsen i LIK-målet er med.  Like etterpå jobber Bordson godt på offensiv blå og klarer å kapre pucken fra Adrian Ellingsen. Denne ser da ingen annen mulighet enn å ta en slashing for å hindre Bordson å komme alene mot keeper.

Dermed overtall Oilers. Oilers får gode sjanser i overtallet. Tommy K er nær ved å finne Kissel i slottet men en kølle kommer i veien.  På neste offensiv er det Karlsen som settes opp fra Lefebvre men keeper Ingvaldsen er udekket og har ingen problemer med å snappe Karlsens skudd.  Oilers bytter spillere og selv om gjestene vinner droppen så trykker hjemmelaget godt på og overtar raskt pucken. Fra mann til mann før Klavestad setter opp Strandborg som skyter. Keeper redder men på returen dukker Berg-Paulsen opp og om det er han eller Ex-Oilers Jeppe Meyer som scorer er usikkert. Det som betyr noe er at hjemmelaget bare halvannet minutt på å komme ajour, 1-1!

Mange mål å feire da Oilers sikret tre viktige poeng mot Lillehammer torsdag kveld. (foto: Brian McHattie)

Oilers kjører nå på videre og Hoff setter Karlsen helt alene foran keeper men Karlsen klarer ikke sette pucken i mål når Ingvaldsen er raskt ute med høyrefoten. Like etterpå roter Dineen pucken vekk på offensiv blå og må ta en tripping-utvisning. Dermed overtall for gjestene. Det blir et forferdelig overtall for gjestene. Oilers får pucken rett ut av sonen og bortelaget klarer aldri å etablere noe spill før det går galt. Nok en gang er Jeppe Meyer involvert når han spiller en løs puck ut i midtsonen hvor Rob Bordson raskt oppfatter hva som skjer. Bordson tar Søberg med seg i en «to mot en» hvor uheldige Meyer blir plassert før Bordson legger pucken mot en fremadstormende Søberg som med en fin dragning får fri vei og kan sette pucken i åpent mål, 2-1 på backhand!

Etter ledermålet roer det seg litt ned, selv om hjemmelaget har hele initiativet. Bl.a får bortelaget en dobbelsjanse ved Rogstadmoen og Homdrom men Partanen er med. Et par minutter senere, får gjestenes Nyland en noe billig utvisning for hekting.  Noen farligheter blir det, og nærmest er samspillet mellom Kissel og Karlsen når de klikk-klakker seg gjennom hele Gudbrandsdalen men dessverre for hjemmelaget uten å lykkes i det avgjørende øyeblikket.

Sekundene tikker og går og de fleste tenker pause når Ulriksen gir Henriksen en fin pasning som han på direkten tar med seg i stor fart inn i bortelagets sone. Henriksen legger pucken på mål og når Ingvaldsen gir retur så stikker Tommy K kølla frem og scorer sitt elitemål nr 100! Dette skjedde 11 sekunder før slutt og gjorde nok ikke jobben enklere for de røde idet de tusler til pause.  Hjemmelaget vinner skuddene 14-6 – leder 3-1 og har god kontroll.

I midtperioden kjører Oilers på fra første dropp og når Oilers-aktuelle Sverre Rønningen får en tominutter for krysstakling etter fem minutters spill har pucken knapt nok vært i området rundt Partanen. Overtallet starter med en hardt Karlsenskudd som Ingvaldsen redder. Oilers beholder trykket og når Lefebvre sender avgårde et av sine 130km/t-skudd så bankes pucken i vantet bak mål, og ut igjen og der står Dan Kissel og kan score ett av sine enklere mål, 4-1! Nok et overtallsmål for hjemmelaget.

Minutter senere får bortelaget en ny sjanse i overtall når Berg Paulsen er uheldig og pådrar seg en høykølle-utvisning mot Jonas Medby. Gjestenes overtall er ikke all verden og et typisk tegn på det er når Jeppe Meyer skal gjøre alt selv og danser seg inn i Oilers`sone, bare for så å legge pucken rett ut i midtsonen igjen. Partanen forblir arbeidsløs før hjemmelaget igjen er fulltallige og kan fortsette å trøtte ut sine gjester fra Lillehammer.

Bortelaget sliter med å få pucken ut av egen sone og det er nesten utrolig at hjemmelaget ikke øker ledelsen. Dog gjør det de når vi har rundet halvspilt kamp. Rekka med Henriksen, Tommy K og Berg-Paulsen har stått lenge på isen men klarer likevel å holde trykket og til slutt er det Berg-Paulsen som scorer sitt andre mål for kvelden når også han backhander pucken i mål.  Poenghunrige Lefebvre får seg et pasningspoeng også ved dette målet, 5-1!

Resten av perioden fyrer hjemmelaget av 10 nye skudd men kvaliteten er kanskje ikke helt på topp hele tiden, og når Anders Tangen Henriksen får en svært billig interference-utvisning med fem minutter igjen av perioden så får også gjestene skyte et av sine totalt fire skudd i denne perioden.  En lang Sveum-kølle som hindrer gjestene i å komme to mot en er ellers beholdningen før neste pause venter.  21-4 i skudd sier mer enn nok i denne perioden.

Tredje periode kunne bli et langt gjesp og ble nok også det. Oilers har hele spillet og gjestene har vært slitne i snart tre perioder og når Søberg sender en fin stikker til Kissel som er urovekkende alene foran keeper. Han får all den tid han trenger til å finte seg litt frem og tilbake før keeper åpner opp mellom bena, og da kommer pucken der den skal, 6-1!

To minutter senere er det Daniel Bøen Rokseths tur til å sitte i fryseboksen. En hekting av den klare sorten levner han ingen nåde. Gjestene får teste Partanen litt men ikke mye og snart kommer neste Oilers-bølge. Og igjen er det førsterekka som er involvert. Søberg har pucken i rundvant, spiller pucken mot Kissel som står skjevt ut fra mål. Søberg fortsetter relativt upresset foran keeper og Kissel oppfatter at Søberg kan bli ganske så alene. Og på Kissels flotte assist kan Søberg score et ganske likt mål som han gjorde tidligere i kampen. Keeper vekk og backhand i mål, 7-1!

Like etterpå er det hjemmelaget som får sjansen når gjestenes gullhjelm Rønningen hekter en fremadstormende Gervais. Det blir ingen tellende avslutninger i dette overtallet men Gervais har et skudd i stolpen.  Både de på isen og de 3133 tilskuerne, derav 3 fra Lillehammer skjønner nå at kampen er avgjort. Ikke det at hjemmelaget slapper av, men det tas ikke ut så mye som tidligere og bortelaget har vært tomme lenge så der er det ikke mer å hente. Dommerne overser også at Partanen roter seg så vidt borti forbudt område ute i rundvant men heller ingen andre reagerer så da er det vel greit.

Aarthun forsøker seg på en variant fra midtsonen og inn kjøkkenveien men det blir keeper er med. En som ikke er med er Sverre Rønningen som henter ut kveldens tredje utvisning når han har en lang hekteprosess mot Søberg og gir dommerne ingen mulighet til å unngå å gi ham to minutters hvile. Den godeste Rønningen er den spilleren som spiller desidert mest av utespillerne i kveld med sine 23,32min.  Mens en spiller som Lefebvre «bare» har 20,51min i kveldens kamp.  Nytt overtall til hjemmelaget og nytt trykk. Både Mauldin og Beck forsøker seg mens Sander Hurrød styrer powerplayet fra sin back-posisjon som om han aldri har gjort annet. Men mål blir det ikke. På tampen finner Dineen Kissel på bakre men den godeste Dan klarer ikke å få noe kraft på mottaket og pucken glir av kølla.

Kampen avsluttes med at gjestenes Pål Nyland ber Strandborg om «hjelp» for å komme seg ut i spillerboksen hvorpå Tommy K kommer til å supplerer – uten at dommerne synes det var noe annet enn en fin gest. I andre enden avslutter Homdrom kampens siste skudd men Partanen er med og det blir da 7-1 til hjemmelaget.

En solid gjennomføring av hjemmelaget som hadde innsats i 3 x 20 min og ingen tanker om at gjestene har mistet sine beste spillere de seneste ukene. Med fire gode rekker så trøttes motstanderne ut og da gjøres det feil.  For bortelagets del er det stort sett vilje og innsats de har å komme med og man kan komme langt med det, men når de møtes med samme mynt så blir det for tynt fremover.  Gullhjelminnehaver Rønningen ble kåret til gjestenes beste spiller.

Egentlig ikke en kamp med de store øyeblikkene men de tre spillerne som alle scorte to mål hver kan få sine gode øyeblikk. De var sånn sett nære hattrick også men capsene forble på tribunen i dag.

*** 93 SØBERG

Veteranen har slitt i sitt comeback til tross for tillitt. Med så gode medspillere som Dineen og Kissel så MÅ det løsne og det gjorde det i kveld med 2+1.

** 20 BERG-PAULSEN

Også en tomålsscorer i kveld. En av bare tre spillere med +3. Aldri noe å si på innsatsen og scorer nå også mye mål.