Målrikt i DNB Arena

Oilers hadde full kontroll i kveldens kamp mot Lørenskog i DNB Arena. Til slutt stod det 7-2 etter at hjemmelaget hadde vist sitt gode overtallsspill flere ganger i midtperioden. Bortelaget jobbet som vanlig hardt men med syv skadeforfall ble det tungt på slutten for det unge laget.

I det forrige møte mellom disse lagene i Stavanger ble det en knapp 1-0seier til hjemmelaget til tross for spillemessig overlegenhet.  I kveld skulle det ikke gå mer enn 31 sekunder før hjemmelaget var i føringen. Bortelagets unggutt Andreas Syversen Pettersen gav Tommy Kristiansen en liten karamell i første takling. Tommy som sesongdebuterte var ikke sen om å ta revansj noen sekunder senere når Syversen Pettersen stod lagelig til. Dette gjør at Greg Mauldin plutselig får veldig god plass inn mot keeper Haugum. Gjestenes Daniel Gloppen ser at Dineen kommer inn fra motsatt side og nøler litt. Det er nok til at Greg bestemmer seg og setter pucken knallhardt til side for gjestenes keeper, 1-0!.

En flott åpning for hjemmelaget som fortsetter å kjøre på.  De legger et voldsomt press på gjestene som har mer enn nok med å forsvare seg. Hjemmelaget klarer å holde pucken i gjestenes sone mens de gjennomfører bytte av rekke og har virkelig bestemt seg i åpningen av kampen. Derfor er det helt fortjent når hjemmelaget etter fem minutters spill øker sin ledelse til 2-0.  Det er et flott spill som viser frem når Tangen Henriksen fra rundvant slipper pucken til en fremadstormende Klavestad. Klave legger så pucken igjen til Langan som kommer som tredjemann og når han sender pucken mot mål så er Elvsveen på jobb foran keeper og pucken går i mål, 2-0!.

Mange mål å feire for gutta i DNB Arena denne torsdagen. Her har Ludvig Hoff satt inn hjemmelagets tredje tidlig i midtperioden, en scoring som for øvrig var først av tre kjappe i spill 5 mot 4. (Foto: Oddmund Sola)

Hjemmelaget fortsetter presset og Calik er svært nær sin første Oilers-scoring og like etterpå skyter Nick Dineen i stanga så det suser. Mathias Trettenes setter også opp Martin Gran for første gang i kampen med en fin pasning men Gran klarer ikke å omsette dette i en tellende sjanse. Etter halvspilt periode før bortelaget sitt første registrerte skudd på mål og merkelig nok så virker det som om gjestene plutselig er mer med i kampen.  Etter 15 minutters spill får vi kveldens første utvisning når Klavestad ryker på en hekting når han er noe hardhendt mot Steen-Gulbrandsen foran Henrik Holm. Gjestene har ligaens dårligste powerplay hvis statistikk betyr noe men det virker ikke som de rødhvite bryr seg om det når Vegard Faret nydelig finner Blomqvist foran mål etter å ha jobbet seg inn i slottet. En nydelig backhand og pang fra Blomqvist, 1-2!

Hjemmelaget ser ikke ut til å la dette spille inn og like etterpå er det Tristan Langan som gjør alt selv men når han skal sette pucken mellom bena på keeper så er det stengt.  Gjestene vil også vise at de kan og Vegard Faret er frempå med en knallhardt skudd som går i tverrlegger. Med minuttet igjen å spille får hjemmelaget enda en utvisning når Langan må hvile for en slashing.  Det virker som de fleste vil ha pause nå og kun en hardtarbeidende Mauldin er observant når han jobber til seg pucken i gjestenes sone og legger den fint inn til Dineen som kun er et skikkelig mottak fra å skape en stor målsjanse. Dermed ebber perioden ut med 2-1 til hjemmelaget og 7-3 i skudd.

Midtperioden starter med bortelaget i overtall det første minuttet men de har lite å komme med og istedenfor er det Tangen Henriksen og Elvsveen som nesten får til noe i andre enden. Gjestene blir bedre når hjemmelaget er fulltallige og har nå sin beste periode i kampen. Faret er farlig frempå men rekker ikke å få avsluttet og både Rystad, Hallberg og Gloppen tester Henrik Holm de neste minuttene. Hjemmelaget har i starten av midtperioden lagt seg på den mer behagelige linjen hvor man holder i rundtvant og dermed unngår krigingen på «innsiden».  Først etter over fire minutters spill får hjemmelaget sitt første skudd på mål når Martin Gran forsøker. Like etterpå prøver Gran igjen fint å dra seg inn foran mål men pucken vil ikke inn.

Til slutt får hjemmelaget hjelp når unggutten Syversen Pettersen til slutt har krysstaklet Dan Kissel så mange ganger at dommer er nødt til å gripe inn. Dermed er det klart for hjemmelagets første overtall. Å spille overtall er faktisk hjemmelaget best på i EHL-ligaen og de skuffer heller ikke nå. Rekken i overtall består av  Strandborg, Hoff, Tangen Henriksen, Gran og Bourque på backen.  Oilers taper droppen men er såpass aggresive at de vinner den rett tilbake og kan etablere seg i sonen.  Og når det så tyve sekunder senere foretas et plasskifte så henger ikke gjestene med og Hoff som et sekund tidligere sendte pucken ut til Strandborg – som igjen sendte den inn like ved mål til Tangen Henriksen som på sin side igjen fant Hoff, ja da kunne Ludvig sette pucken tilside for Haugum i gjestenes mål, 3-1!  Flott overtallsmål der altså!

Det virket som om dette målet tente hjemmelaget som nå ble gående mer på mål og i tillegg kjørte opp tempoet i kampen. Tangen Henriksen er farlig frempå og Gran er også fint frempå før gjestene igjen må ty til ulovligheter. En holding på Fredrik Pedersen gjør at hjemmelaget igjen skal spille overtall. Igjen er det Dan Kissel det går utover når Pedersen ikke vil slippe Nr 46 bak eget mål.  Samme rekke på isen som ved forrige overtall og gjestene klarer først å klarere men når hjemmelaget kjører fremover så klarer de å etablere et voldsomt press.

Og det forsøkes på å gjøre likt som på det forrige målet, men skuddet var Ludvig Hoff er syltynt og pucken sklir bare fint inn mot keeper. Keeper velger å ikke blokkere og slipper pucken vekk fra seg men Tangen Henriksen og Hoff er raskt på igjen og pucken blir liggende noen centimetre utenfor målstanga. Keeper Haugum har skøyta inntil stanga så der er det stengt, men når han må legge seg over på siden så skaper han den lille åpningen som trengs.

Strandborg er kommet til å pusher men det er fjerdemann Martin Gran som til slutt får dyttet pucken over mållinjen nok til at dommer dømmer mål. Naturlig nok blir det videotitting men ingen Oilersspillere er i nærheten av keeper og dommerne kan ikke annet enn å godkjenne målet, 4-1!

Hjemmelaget har nå full kontroll og Dineen har halvminuttet etterpå en frekk styring på et Watson-skudd før gjestene før en sjelden avslutning på Holm.  Noen minutter senere er det gjestenes tur til å spille overtall.  Hjemmelagets Nicolai Bryhnisveen har først en god mulighet når han presser seg inn foran keeper men mål blir det ikke og sekunder senere er han oppe med kølla i hanskeregionen til gjestenes Hermanrud. Vår nr 33 rister på hodet og forstår ingenting mens dommer Owe Luthcke er sikker i sin sak – ja faktisk så sikker at han opplyser om at det er en «SOLEKLAR HEKTING».  Det må være greit med litt humor også.  Gjestenes overtall er nå mer som det har vært hele sesongen. Litt halvfarlig men ingen skudd på mål. Holm er ute og sparker(!) pucken vekk ved en anledning og hjemmelaget er snart fulltallige.

Med to og et halvt minutt kommer kanskje kveldens mest SOLEKLARE utvisning. Begge dommerne hever hvertfall armen når Mathias Trettenes i midtsonen ikke finner særlig gode oppspillspunkter og ender opp med å prøve selv. Dennis Rystad passeres med pucken mellom hans ben men det liker Rystad såpass dårlig at når Mathias selv skal passere så er han ute og hindrer vår kaptein på  en slik måte at begge dommerne ser det samme!

Nytt overtall og nå er det den andre overtallsoppsettingen som får prøve seg. Trettenes, Kissel, Dineen, Langan og Klave på back.  De skulle ikke holde på så lenge de heller før pucken satt bak Haugum.  Gjestene vinner droppen men Trettenes står rutinert på blålinjen og holder pucken inne i sonen.  Så tar han pucken med seg til han står like ved mållinjen til venstre for målet. Her spiller han vegg med Dineen før han får igjen pucken bak mål.  Presset fra gjestene er skralt og når han igjen sender pucken ut til Dineen så har han halve kongeriket å score i. Stakkar Haugum har ingen sjangs og ingen kommer på Dineen, 5-1!

Hjemmelaget kjører voldsomt på de siste minuttene av perioden og det virker nesten som om gjestene fortsatt er i undertall. Calik får muligheten men pucken vil ikke inn.  Midt i det hardeste presset tar Ludvig Hoff en «skjult» tripping  på gjestenes Fayen-Vestavik men ikke nok skjult og dommeren ilegger han en tominutter for tripping.  Det blir det siste som skjer i midtperioden og hjemmelaget leder da hele 5-1  etter 14-6 i skudd denne perioden.

Kunne man da forvente så mye annet enn en transportetappe i siste periode ?  Ja, det kunne man.  Gjestene åpnet som vanlig med ett minutt i overtall men det var liten vilje å spore på å bedre den statistikken. Istedenfor er det hjemmelaget som kjører og rekka med Tangen Henriksen, Elvsveen og Langan har et godt bytt hvor de har mange halvsjanser som kunne gitt bedre uttelling. Når bortelaget overtar pucken vil nok rekka bytte men gjestene kjører hardt på og selv om man har stått lenge så klarer man ikke å få byttet. Og til slutt er det gjestenes Fayen-Vestavik som får ta pucken med seg å passere flere slitne Oilerspillere før han setter pucken mellom bena på Holm,5-2!

Det skulle ikke gå lenge før hjemmelaget kom med svar på tiltale. Gamlingene iform av Tommy K, Dineen og Mauldin presser på og når Tommy K stormer inn i slottet slipper Dineen pucken fra seg akkurat så Tommy kan banke den inn bak keeper Haugum., 6-2!

At Tommy K er tilbake fikk vi se noen minutter senere når det blir en liten dans mellom han og Rystad. Tommy K får en liten dytt og kolliderer med keeper Haugum. Ingen voldsom smell men nok til at Dennis Rystad reagerer og ryker da på en knestående Tommy K. Tommy lar seg ikke be to ganger og er raskt oppe og slår tilbake. Dog er det en ganske intim seanse så noen særlig med slag blir ikke utdelt og de to kamphanene får da også bare to minutter hver. De minuttene bruker de stort sett til å melde til hverandre fra hver sin fryseboks!

Ute på isen er det enda noen minutter igjen og Elvsveen har en god mulighet, og nok engang finner Trettenes Gran men han får ikke avsluttet. Higson er også frempå men det må en veteran til for å avslutte scoringsballet.  Det starter med at gjestenes keeper bak mål ikke klarer å få pucken unna og Dineen kan overta. Etter litt frem og tilbake ender pucken igjen bak hos Dineen der han stjal pucken fra gjestenes keeper. Foran mål kommer Mauldin seg fri og kan prikke pasningen fra Dineen tilside for keeper Haugum, 7-2!

Kampen er over. Lørenskog er sluttkjørt og de siste minuttene er det mer eller mindre ett lag på isen. Dermed blir det en solid 7-2seier til et hjemmelaget som stort sett hadde god kontroll og scoret flere mål enn vanlig.
Gjestene Lørenskog mangler mange spillere og ungdommelig pågangsmot er bra men koster også krefter. For hjemmelaget var det en del comeback og det virket som om laget har trent bra i landslagspausen. Kampene kommer tett nå så det er viktig å finne flyten – og komme seg «inn» der det gjør vondt men belønnigen også er størst!

Tommy Kristiansen satte sitt preg på kampen med både mål, pasning og utvisning. En liten Gordie Howe der altså (Mål,assist og fight i en og samme kamp) Mer viktig var det nok for Tommy å kjenne at han er tilbake og da var det ekstra kjekt når Nr 91 kunne heve armene etter scoring i første kamp for sesongen! At utvisningen ikke er registrert i protokollen enda er ikke bra. Tommy har tross alt et rykte å ivareta

###92 DINEEN

Mål, to assist og +4 er bra. Virker å like seg i den eldre rekka og var høyt og lavt i dag med godt tenningsnivå.

##91 KRISTIANSEN

Sesongdebuterer med mål og assist og +2.  Tommy er viktig fremover – både på og utenfor isen.

#24 MAULDIN

Tredjemann i denne rekka både åpner og avslutter scoringsballet. +3 er bra og Mauldin er alltid påskrudd og sørget for å oppholde gjestene et halvt minutt i egen sone når de hadde overtall…