Matchpuck!

Kamp nummer tre i kvartfinalen i årets NM fulgte mønsteret satt i de to første kampene. Lillehammer holdt følge til 1-1, men blir sagte men sikkert malt i senk og Oilers går seirende ut uten å ha vært særlig truet. Oilers uttelling foran mål mangler dog enda litt om man har tenkt seg forbi bedre motstandere.

Salinitri scorer i tredje kamp på rad etter bare fem minutter. Heier sender et skudd på mål fra blå som tidligere Oilers junior Rooseboom de Vries stopper, men Salinitri er på returen sparker pucken opp til køllebladet sitt og setter den rundt Lillehammerkeeperen.

Anders Tangen Henriksen sto for en av scoringene da Oilers slo Lillehammer 4-1 i den tredje kvartfinalekampen torsdag kveld. Nå har gutta matchpuck i det fjerde oppgjøret, som spilles på Lillehammer torsdag kveld. (Foto: Oddmund Sola)

Lillehammer svarer noen minutter senere. Heier gir bort pucken bak eget mål. Reichenberg sender lynkjapt en puck bak ryggen ut foran mål der Martin Ellingsen står klar og banker inn utligningen.

Oilers svarer før minuttet har gått. Kissel spiller Tangen Henriksen gjennom alene og selv om han har med seg Dineen velger Anders å skyte selv og setter den utagbart opp i krysset.

I en episode senere i perioden der Bourque får en albue i ansiktet og når han slenger synderen Engesveen i isen ender han opp med 5 + 20 for fighting mens Engesveen får2+2. Oilers rir god undertallet av og går til pause med ledelse.

2-1 holder seg til midtveis i andre periode når en sårt savnet spiller presenterer seg etter en lang tid på skadebenken. Christoffer Karlsen serverer for Salinitri med en flott lang tversoverpasning i power play som Salinitri klinker inn. Noen minutter senere kommer det en scoring som bør være med i diskusjonen om sluttspillets vakreste når det hele er over.

Karlsen henter pucken i egen sone, drar av en motstander på egen blå, tar med pucken inn i offensiv sone drar pucken mellom egne ben og runder en LIK-back før han setter pucken opp i lengste kryss. Lekkerbisken!

4-1 etter to perioder altså. Og tredje periode byr ikke på så mye. Oilers er fornøyde med ledelsen og Lillehammer ever ikke lenge noe særlig press og det hele ebber ut  med en del smågruff og lufting av frustrasjon før kampen er over og Oilers har tatt et forventet jerngrep om denne kvartfinaleserien.

Kveldens stjerner:

*** Anthony Salinitri – Det tok litt tid før det løsnet i Oilersdrakten, men med 4 mål på de første 3 sluttspillskampene begynner det se svært lovende ut.

** Christoffer Karlsen – Mål og assist og begge av den lekre sorten. Så godt og viktig å ha ham tilbake