Mer målrik moro

Som mot Vålerenga tirsdag leverte Oilers også torsdag en eksplosiv periode som langt på vei avgjorde kampen. Denne gang var det midtperioden (4-0) som ble spilt med turbo. Det endte til slutt med seier 6-1 over Sparta.

Oilers kom fra en fantastisk snuoperasjon på hjemmeis mot Vålerenga bare to dager tidligere, men det var gjestene som startet klart friskest. Gang på gang blir Oilers stoppet på vei opp isen, og til slutt blir det en Sparta scoring av det.

Bourque prøver en risky backhandspass med laget på vei opp isen, Gintautas snapper den og gjør ingen feil alene mot Holm.

Andreas Klavestad satte den viktige utligningen til 1-1 i nettet mot gamleklubben fra Sarpsborg. Hefra ble det bratt bakke for Sparta som til slutt tapte 6-1 i DNB Arena. (Foto: Oddmund Sola)

Men under minuttet etter kommer utligningen. Oilers gjør det enkelt og effektivt. Pucken dumpes ned bak Spartas mål. Hoff vinner sin duell og spiller pucken til Kissel som finner Klavestad udekket i slottet. Balisz i gjestenes mål er dekket og sjanseløs. 1-1 midtveis i perioden.

Resten av perioden er det Sparta som er best og Oilers har mest grunn til å være fornøyde med balanse i regnskapet etter en tredjedel spilt.

Man kan lure på hva som ble sagt i garderoben foran tredjeperiode mot Vålerenga sist, og om det samme ble sagt i den første pausen i dag. For det er et helt annet Oilerslag som kommer ut til andre periode.

Bare 21 sekunder ut i perioden er det Cliff Watson som scorer sitt første Oilersmål på en perfekt utført kontring. Kissel fører inn, stopper opp og spiller Watson som kommer susende bakfra og setter utagbart.

To minutter senere sitter 3-1. Langan lirker løs pucken bak mål og finner Tangen Henriksen helt umarkert foran mål og «Vigå» lar seg ikke be to ganger. Fem minutter senere  kommer 4-1. Kissel tar pucken inn i sonen, går ned ved siden av mål og legger pucken bak til Hoff som setter den i lengste.

Hoff scorer og 5-1 mot slutten av perioden, igjen assistert av Kissel, skuddet kommer fra en dårlig vinkel med leter seg forbi Balisz som takker for seg etter den baklengsen.

Sparta gjester DNB Arena denne lørdagen. Det betyr nye dueller mellom Jonas Meisingset (til venstre) og Iver Wick Karlsen. Her fra et oppgjør samme sted tidligere denne sesongen. (Foto: Oddmund Sola)

Tredje periode blir mer av en transportetappe, men Oilers er ikke helt ferdige. Glohete Langan vinner pucken i midtsonen, tar den med inn i angrepssonen og holder på pucken til Bryhinsveen har kommet seg i posisjon. Pasningen er perfekt og det er og avslutningen og med tre minutter igjen fastsette sluttresultatet til 6-1.

Nå venter en skikkelig toppkamp borte mot Storhamar på lørdag.