Nok en gang nesten

Det ble med ett poeng til Oilers igjen mot Salzburg, men denne gangen hadde det vært fortjent med minst ett til. Som i den motsatte kampen så var det gjestene tok ekstrapoenget, denne gang på straffer.

Men Oilers hadde noen massive sjanser på slutten med Kissels skudd i stolpen og Gervais tversover pasning til Mauldin som i siste øyeblikk ble stusset over Mauldins kølleblad med åpent mål.

Oilers leverte en periodevis forrykende kamp da Red Bull Salzburg gjestet DNB Arena fredag kveld. Like fullt, det endte med det ene poenget. Søndag er det duket for ny dyst. Da kommer Fribourg-Gotteron til Stavanger. (foto: Oddmund Sola)

Før det så hadde gjestene åpnet kampen best. Som varslet på forhånd så kom Salzburg hardt og Oilers slet med å få pucken ut av sonen. Etter drøyt 5 minutter spilt så takler Ulriksen en Salzburgspiller litt for hardt i vantet og gjestene får spille med en mann ekstra.

Oppskriften er enkel. Pasning på tvers, skudd på mål og jobb in returen. Og med digre Thomas Raffl foran mål så får de uttelling på første forsøk.

Salzburg øker ledelsen tidlig i andre. Og igjen er oppskriften enkel. Wukovits vinner droppen. Huber skyter og Hochkofler hamrer inn returen. Oilers slår tilbake 5 minutter senere. Mauldin jobber løs pucken og finner veien inn foran mål. Berg Paulsen dytter den inn til han og Mauldin avslutter raskt og reduserer til 1-2.

Litt senere i perioden komme utligningen. Klavestad kommer fint inn i sonen går ned i rundvant og serverer ut til Mauldin i slottet som fyrer på direkten under armen på keeper. 2-2 og det er fortjent, for etter den sterke åpningen til Salzburg har Oilers kommet mer og mer.

Oilers har et lite overtak i tredje periode og i sudden death, inkludert et powerplay med Kissels tidligere nevnte stolpeskudd.

Til slutt ender det med straffeslag og der er det dessverre kort prosess. Bittner, Karlsen og Beck bommer alle, mens alle Salzburgs forsøk går inn og ekstrapoenget blir med tilbake til Østerrike.

Kveldens stjerner:

*** Greg Mauldin

Et enkelt valg. Alderen ser definitvt ikke ut til å tynge. Ikke bare scorer han målene, men han skaper og mange sjanser med sitt harde arbeid og skøytegåing.