Nok en hjemmeseier

God Oilershockey var det som skulle til for å slå MS i kveld. Etter at gjestenes gode importer hadde fått vist seg litt frem i starten var det hjemmelaget som styrte det meste av showet og det er kun manglende effektivitet som hindrer større seirer nå om dagen.  Manglende presisjon og dårlig powerplay har vært gjennomgangstonen i år men i kveld var både presisjonen tilbake og powerplayene var kun en fantastisk god Gillam i MS-målet i fra å gi uttelling – flere ganger.

Pressen har vært ganske enige om at MS har truffet bra på importene i år og innledningvis ble det travelt bakover for hjemmelaget. Mens bortelaget styrte det meste og testet Henrik Holm fire ganger de første minuttene så fikk Oilers sitt første skudd etter fire minutter da Tommy Kristiansen spilte en kjapp pasning gjennom midtsonen som Mauldin fikk sjansen nesten alene mot keeper. Keeper vant den duellen og det gjorde han også når Hurrød forsøkte en frekkis fra bak mål noen minutter senere.

I det hele var det litt «ta og føle på» i starten og begge lag fikk noen gode halvsjanser.

Bryce Gervais (#71) sto for to av scoringene da Oilers slo Manglerud Star 3-1 lørdag kveld. Nå venter Champions Hockey League og Ilves Tampere på gutta til uken. (foto: Oddmund Sola)

Etter 08.21 står plutselig Strandborg hele alene i slottet men skuddet hans er i snapphøyde og keeper Gillam redder greit.  Også Vegard Faret er i farten like etterpå og når Berg-Paulsen slår en hard puck mot slottet er det ingen køller som settes på den og den kommer ut på andre siden. Patrick Ulriksen fyrer av et skudd som styres flott men jammen er ikke Gillam med på den også.  Midtveis i perioden har Oilers spist opp skuddforspranget til gjestene men de neste minuttene får igjen Ms noen gode sjanser. Veteranen Mathias Trygg står plutselig helt alene med Holm, men med ryggen til får han ikke utrettet det store.

Bra samspill mellom Karlsen og Hoff viser at Oilers nærmer seg. Klikk-klakk før Hoff får teste Gillam som ikke gir den returen Karlsen venter på.  Hjemmelaget kjører kampen nå og Mauldin har nok en stor sjanse som han ikke klarer å omsette i tellende resultater. Dan Kissel er også nære men pucken spretter over køllebladet hans på Rokseths fremspill. Gjestene har også sine muligheter men når Tommy K tekker to skudd fra Simonsen med noen sekunders mellomrom så blir det vanskelig for gjestene. Tommy K viste tidlig at han var tent i dag.

Like etterpå kommer kveldens første utvisning. Det er Karlsen som har lekestue gjennom gjestenes sone og like før han skal avslutte blir han offer for en slashing av Bowles som da ryker ut i 2 minutter.

Oilers og powerplay har vært litt ymse så langt så det var knyttet spenning til kveldens første overtall. Beck vinner droppen ut til Lefebvre som fyrer av. Gillam redder!  Etter dette klarer Oilers å rote pucken vekk slik at Ms stjeler halvminuttet i målet rundt Henrik Holm.  Men når Oilers igjen overtar pucken bygges det opp mot skudd fra Beck – på backen, men igjen er Gillam med selv om Tommy K er på kontoret i det tilfelle.  Oilers beholder pucken etter neste dropp men MS jobber knallhardt foran egen keeper og hjemmelaget sliter med å finne åpninger.

Deler av publikum tror hjemmelaget har tatt ledelsen når Rokseth fyrer av og nettet i målet rører seg, men det er på utsiden. Men nå har Oilers skrudd på turboen.  Like etterpå trekker Ludvig Hoff seg fint fri i slottet og mottar pucken men hele hallen hører at pucken treffer stolpen på hans forsøk. Utvisningen på Bowles går mot slutten men hjemmelaget har virkelig fått opp farten nå, og når linjemannen mener Rokseth akkurat klarer å hindre MS å få pucken ut av sonen blir trykket for stort. Fra Rokseth får Ludvig Hoff satt kølla på pucken ut til Gervais som står alene på skrå ut fra målet. Stakkars Gillam har solgt seg på Rokseths skudd og målet er tomt.  1-0! Men powerplaymål ble det ikke for gjestene var akkurat blitt fulltallige.

Like før pause er Christoffer Karlsen på veg gjennom når han tar pucken med seg med skøyta mellom bena og spiller nydelig på en trengt Ludvig Hoff, men Gillam bekrefter at han er en god keeper enda en gang.

Midtperioden åpner med et offensivt MS – kanskje noe for offensivt for før minuttet er passert har Oilers hatt nok en stor sjanse. Plutselig er Tommy K alene foran keeper med ryggen til. Han har sett Mauldin kommer i full fart og legger pucken ut mot han, men pucken spretter og det blir aldri noen avslutning.

Like etterpå er det gjestenes gullhjelm Craighead som setter pucken i stolpen, også det før minuttet er passert. Og nå skjer det fort. Nesten rett fra dropp etter at Oilers slår icing så vinner egentlig Ms droppen men Gervais er aggresiv og stjeler pucken på egen blålinje. Med stor fart kommer han alene mot keeper gjennom to soner – og heldigvis har han ikke tenkt ut noe annet enn å sette pucken elegant til side for keeper Gillam,2-0!

Men nesten fra dropp kommer reduseringen. Ms legger press i Oilers` sone og etter hvert er det Simonsen som bare legger pucken på mål, og i mål. Pucken ser ut til å gå direkte mellom bena til Holm og i mål og det samme kan det være. Gjestene har skapt ny spenning i kampen, 1-2!

Og MS er ikke ferdige. De fortsetter presset og når Craighead tar en retningsendring så henger ikke Lefebvre med og ender opp med en holdingsutvisning.   Ikke noe godt tidspunkt for hjemmelaget og ta dagens første utvisning. Hva kunne man så vente av MS i overtall ?  Det første som skjer er at Strandborg flott sender Mauldin gjennom alene mot keeper men der Gervais valgte skudd så velger Greg en finte over på backhand og den går ikke  Gillam på. Dette til tross, så jobber hjemmelaget bra etterpå og holder bortelaget ute fra farlig sone i de første 40 sekundene av deres overtall.  Etter hvert klarer gjestene å etablere seg men selv om pucken går fint mellom spillerne så blir det lite avslutninger og når Ulriksen fint tekker Craigheads forsøk så ender dette overtallet for gjestene uten tellende skudd på mål.

Og like etterpå scorer plutselig hjemmelaget igjen. Det er et mål av den flotte typen når gjestene ikke klarer å få pucken ut av egen sone og Berg-Paulsen spiller fint inn til Hoff i rundvant som på direkten sender den videre til Karlsen som også på direkten ekspederer pucken til side for Gillam, 3-1. Den ellers så gode keeper rekker aldri å reagere før pucken ligger bak han. Et flott mål og en glad Christoffer Karlsen kunne ta imot jubel fra de andre på laget.

Det blir feil å si det, men det virket som om MS mistet litt av grepet når det tredje målet kom for nå overtar Oilers fullstendig. Målscorer Simonsen må i fryseboksen med en slashing når vi nærmer oss halvspilt kamp og hjemmelagets powerplay er betydelig hevet iforhold til tidligere kamper. Pucken går fra mann til mann og presisjonen er virkelig tilstede. På 29.53 får hjemmelaget likegodt en trippelsjanse når både Gervais, Mauldin og Strandborg får muligheten i møljen foran keeper Gillam. Den gode backen Racine-Clarke som allerede hadde delt ut noen karameller i kampen innser at må bruke sterkere lut for å stanse Strandborg og dermed ender de opp i en dans som sender dem begge i fryseboksen.  Oilers styrer hele showet nå og fra nevnte dans og til pause har de 17 skudd på mål – mens gjestene er ferdigskutt i denne perioden. Deres eneste bidrag i så måte er når Craighead forsøker å få mer enn to minutters utvisning når han får en roughing på Ulriksen men dommerne mener hans to krysstaklinger i ettertid utføres i frustrasjon og lar nåde gå for rett.

Dette overtallet utnytter ikke hjemmelaget selv om Karlsen er nære på og Tommy K er vel så nære på returen. Keeper Gillam har garantert fortjent sin lønn i kveld og foruten motstandernes skudd er det ved et tilfelle en grønnkledd som styrer et skudd mot egen keeper men også der reagerer han raskt og det ble ganske raskt klart hvem som ville ende opp som gjestenes beste spiller.
Perioden går mot slutten og alle tenker pause når Kissel får lagt pucken inn til Berg-Paulsen som i aller siste sekund får en god muligheten men hans harde skudd går like over. Dermed ender perioden 2-1 til hjemmelaget og hele 21-2 i skudd.  Oilers praktiserer god gammel Oilershockey og det sliter ut de fleste og det var tydelig at flere av de grønne trengte en pause nå.

Tredjeperiode kunne bli hva som helst. To måls ledelse er ikke mye i hockey men med det gjestene viste i slutten av midtperioden så var det ikke sikkert de hadde det som skulle til for å gjøre noe med det. Målhungrige Tommy K får periodens første tellende avslutning når han tramper på fra bak mål men Gillam leser tegningen og blokkerer.
Oilers spiller nå god tredjeperiodehockey med lav risiko og opplever at gjestene ikke har all verden å komme med. Gervais sendes gjennom alene med keeper og også Paul Bittner har et godt skudd som tekkes. Bittner setter også opp Klavestad som på blank setter pucken over mål.

Først etter åtte minutter av perioden kommer gjestenes første avslutning på en halvsjanse fra Bejmo. Midtveis i perioden har gjestene registrert 3 skudd på mål – ingen veldig farlige men får nå sjansen i overtall når Ulriksen ryker på en interference. Oilers spiller nå perfekt undertallshockey og lar gjerne gjestene holde litt på pucken men de finner ingen avslutningsmuligheter og plutselig «stikker» Oilers og får pucken ut av sonen. Slik går utvisningen og ingen tellende skudd på mål. Utviste Ulriksen derimot får sendt avgårde et skudd før linjemannen plutselig like etterpå registrerer 6 utespillere på isen hos Oilers.

Og dessverre for gjestene. Også dette overtallet ender uten tellende skudd. Man skal ikke bli historieløse her, men powerplay er en viktig del av spillet, og gjestene hadde tydelige planer om at pucker skulle skytes for styring.  Men når man i tillegg bruker første minuttet -av to, til å etablere så blir det lite tid igjen før Vegard Faret som sonet igjen entret isen.

Oilers har full kontroll og deres siste skudd for kvelden var det Mauldin som stod for etter et fint framspill av Strandborg men Gillam var med.
Med 01.38 igjen av kampen forlater Gillam buret og gjestene får en ekstra utespiller. Oilers spiller stor undertallshockey igjen og når pucken legges til icing av en måltørst Beck har de ikke hatt skudd på mål i spill 6 mot 5.  Timeout på bortelaget med tretti sekunder igjen å spille men tiden blir for knapp og selv om både M.Trygg og Hermansen får sjansen noen sekunder før slutt så blir det ingen uttelling.
Med fem sekunder igjen å spille redder Holm kveldens siste skudd og det blir litt tumulter når Beck slår på kølla til Bowles. Denne svarer med en ørliten krysstakling men hoveddommer Bakken har lest spillet og forflytter Beck elegant ut av situasjonen slik at det ikke eskalerer. Idet sirenen går er dog nevnte spillerne store nok til å gi hverandre et vennskapelig klapp – slik det skal være.

MS har med Roy Johansen blitt et lag å regne med. Innsats har alltid kjennetegnet laget men nå har de fått noen gode importer som vet hvor målet står. I kveld møtte de et hardtarbeidende Oilers og fikk det etter hvert tungt.

Oilers kjører på med fire rekker og selv om Anders Tangen Henriksen måtte melde forfall så ble det gitt full pinne nesten fra start. En spiller som Paul Bittner som ikke har stått frem i poengprotokollen enda gjorde en god kamp og at Christoffer Karlsen åpnet målkontoen for sesongen var også av det kjærkomne slaget.  Likevel var det laginnsatsen som bærer det hele.  Når alle gjør jobben sin så er det ikke alltid så viktig hvilket nummer de har på ryggen og slik kjører Oilers på. Og på den måten ble Ms grundig slitne allerede før siste pause i kveldens kamp. Etter hvert vant hjemmelaget også flere og flere dropper og selv de droppene som ble tapt var hjemmelaget først på, særlig i tredje periode.

Kveldens dommere var av typen som nesten ikke ble lagt merke til. Det er alltid et godt tegn, og det hjelper også på når lagene stort sett spilte disiplinært.

Tommy Kristiansen har vært påskrudd hele kvelden og mot slutten av midtperioden kulminerer det for Tommy når han først nesten klarer å sette køllebladet på en flott pasning og like etterpå bommer på en Karlsenretur.  En illsint Tommy brekker sin egen kølle mot gjestenes mål før han slenger fra seg bitene av køllen.

Idet han kommer ut i boksen utfører han noen velrettede bokseslag mot noe som lignet på en av bøttene. Uansett så har dommerne fått med seg det hele og kjenner Tommy godt nok til å vite at det kun er en person han er forbannet på – og det er seg selv.  Et bidrag i botkassen står nok den godeste Tommy også i.

*** 40 LEFEBVRE

Mannen som stort sett spiller 5-6 minutter mer enn de som spiller nest mest på Oilers leverer også i kveld. Rolig og full kontroll i egen sone og med godt overblikk over hele banen. At han ikke forstod at han var kåret til dagens Oilers-spiller får så være.

** 71 GERVAIS

Scorer 2 av 3 mål og viser med det sin viktighet for laget. Er i ferd med å finne sin rolle i laget.