Nok en straffeseier

Oilers klarte for første gang i Dnb Arena denne sesongen å slå M/S, men det måtte straffer til for å avgjøre. Et hardtarbeidende M/S klarte nok engang å stikke kjepper i hjulene på et hjemmelag som i første halvdel av kampen såg ut til å ha full kontroll.  Men elleve minutter før slutt utlignet gjestene fra Oslo og da publikum ventet på en sluttspurt fra hjemmelaget så var det bortelaget som fikk fornyet energi. Til slutt ble annenkeeper Wikstøl nok en gang tungen på vektskålen med å ta alle straffene samtidig som både Lucia og Lagace scoret. Dermed ble det to poeng på Oilers og ett poeng til M/S.

Etter at gjestenes Coatta hadde deres første skudd på mål allerede etter 47 sekunder skulle det gå over tolv minutter før gjestene hadde sitt neste skudd. I samme periode hadde Oilers ikke mindre enn elleve skudd og burde så avgjort scoret mer enn det ene målet som Markus Søberg satte inn etter 07.36.  M/S-keeper Joyce hadde allerede da blitt testet flere ganger men på Søbergs avslutning var han mindre heldig da pucken snek seg under ham å inn i mål.

#48 Wikstøl står igjen fantastisk i mål, og redder samtlige straffer for Oilers mot MS. (foto: Oddmund Sola)

I disse minuttene var M/S virkelig på hælene og det ble stort sett å få pucken ut av sonen, for så å bytte. Men som vi kjenner Oilers i år så har de tidvis problemer med å omsette spillemessig overtak i scoringer og det også i kveld.

Etter tretten minutter får Kristian Forsberg en tominutter for høy kølle, en utvisning han ikke hadde noen innvendinger mot.

Bortelagets powerplay er tynn suppe. Faktisk har Oilers den største sjansen på en overgang men mål blir det ikke. Med 14-4 i skudd så viser det hvor mesteparten av spillet foregikk. De få gangene tekniske M/S-spillere forsøkte seg ble de bryskt stanset av bestemte Oilers-backer som klarte seg bra i Burlons fravær.

Andre periode er ikke så ulik den første. M/S får periodens første skudd, men deretter går det elleve minutter til neste skudd. Forskjellen er at Oilers ikke har så mange skudd som i første periode nå og kun tre skudd finner veien til gjestenes keeper første halvdel av perioden. Det virket nesten som om hjemmelaget ledet med mange mål og ikke la 100% i hver eneste takling, noe derimot gjestene fra Oslo alltid gjør – uansett hva stillingen er.

Og til slutt blir man straffet.  31.18 ut i kampen har Johannes Johannesen en fin inngripen når gjestenes Finstad er gjennom, men dommer Ekeberg dømmer straffe.  Dette var ikke siste gang dommeren var i fokus i en relativt lettdømt kamp. M/S` nr 6 Vanvoorhis skal forsøke seg mot straffeekspert Wikstøl og det ender med at et skudd i leggskinnet til Wikstøl. Dermed ikke mål og dette blir en liten vekker for hjemmelaget. Resten av perioden vinner de skuddene med 11-2 men keeper Joyce er på plass og når sant skal sies er ikke alle elleve skuddene av ypperste klasse.

Med 14-5 i skudd og totalt 28-9 etter to perioder så er det flatterende at det bare står 1-0 til hjemmelaget.

Tredje periode skulle dessverre bli den mest jevnspilte, sett med hjemmefansens øyne. Det begynner bra og hjemmelaget legger raskt press på de grønnkledde i deres sone. Etter to minutter av perioden får vi kveldens eneste utvisning til bortelaget, og den er litt billig. Johansen hekter Vikingstad og må ut i to minutter. Det var opptil flere andre situasjoner i kampen som etter hjemmefansens mening var klarere tominuttere enn denne.

Oilers powerplayrekke inneholder foruten kjente fjes også nykommer Mauldin som raskt finner sin plass foran gjestenes keeper. Hjemmelaget presser godt nå men gjestene jobber knallhardt og lar ikke Oilersspillerne få fred et eneste sekund. Phil Lane skyter i stolpen og like etterpå får han nok en skuddmulighet men nå går skuddet over.  Lagace og Lucia har også avslutninger men pucken vil ikke over streken

Etter å ha ridd av undertallet virker det som M/S har fått fornyet tro på poeng. De kommer stadig på overganger og skaper noen farligheter foran Wikstøl og vel ni minutter ut i perioden kommer utligningen. S.Ratejczak skyter rett i Rokseth og pucken lander fint foran straffebommer Vanvoorhis. Denne gang er han mer treffsikker og setter pucken fint til høyre for Wikstøl og 1-1! Med nøytrale øyner kan man si at dette var fortjent. M/S hadde holdt Oilers unna i nesten 50 minutter og når hjemmelaget ikke evner å avgjøre kampen tidligere så blir man ofte straffet.

Heldigvis var det nesten elleve minutter igjen av kampen og mer enn nok tid til å geare opp noen hakk, men det var ikke flere gir hos hjemmelaget. Istedenfor er det bortelaget som får blod på tann og sørger for at de siste minuttene av kampen blir mer spennende enn de 3465 på tribunen ønsket.
Og enda mer spennende blir når nykommer Mauldin med ett minutt igjen å spille får en billig tripping-utvisning av dommer Ekeberg. Skulle virkelig Oilers klare å tape enda engang for M/S i Dnb Arena ?

Nei, hvertfall ikke i ordinær tid. M/S er til tross for sitt overtall lite interesserte i å blottlegge seg og virker mer interesserte i å beholde minst ett poeng, enn å gå for alle tre.

Dermed ebber tredje periode ut med 1-1 etter 8-5 i skudd til hjemmelaget. Bortelaget vil da fortsette med overtall inn i sudden death som da spilles 4 mot 3 og god plass på isen. Nå styrer veteran Jesper Hoel det hele og det er også han som skyter skuddene, men Wikstøl parerer det som kommer. Oilers blir fulltallige men ikke lenge. Igjen kommer dommer Ekeberg i fokus når gjestenes gullhjelm går på kølla til Ulriksen og faller. Ulriksen får to minutter for tripping og er meget uenig i dette.

Hva som er rett eller galt sier Tv-bildene ingenting om, men situasjonen er tvilsom og de fleste på tribunen finner det betenkelig at dommeren plutselig begynner å finne utvisninger helt på tampen av kampen. Protester til tross, utvisning er det og dermed har bortelaget en gyllen mulighet i nye to minutter, i spill 4 mot 3.  Men nå er kreftene oppbrukt og det blir ikke de store sjansene til MS. Jesper Hoel skudd midtveis i utvisningen blir det eneste tellende og et knallskudd i stanga blir også registrert av gjestene.

Dermed er det klart for straffekonk og med Friskkampen friskt i minne vet vi at Wikstøl i den kampen reddet hele ni straffer. At Oilers bommet på åtte før Berg-Paulsen scoret det avgjørende skal man heller ikke glemme. Hjemmepublikummet er påskrudd når Lucia gjøre seg klar for det første straffeslaget. Lucia tar fart og kommer i stor fart mot Joyce, men bommer på pucken i det han skal skyte men dette er nok til å sette ut Joyce som ikke rekker ut i siden når Lucia på annet skuddforsøk setter pucken i mål. M/S-keeperen mener det har foregått noe ulovlig her mens dommerne etter en liten diskusjon, ikke finner noe uregelmentært med Lucias bom og scoring og dermed leder Oilers en straffekonk etter første skudd.

Gjestenes Grøsvik er nestemann. Han forsøker et tidlig skudd, men over. Fortsatt 1-0 til hjemmelaget. Nestemann er vår nye nr 24, Maudlin. Med ekstra applaus i ryggen forsøker også han et tidlig skudd, men pucken går rett i snappen til Joyce. Fortsatt 1-0.

M/S nr 33, Jørgensen er nestemann. En backhandfinte går ikke Wikstøl på og fortsatt 1-0 til hjemmelaget idet Lagace gjør seg klar.  Han gjør mange bevegelser med køllen og venter på at Joyce skal lage en liten åpning mellom bena, før han frekt setter pucken akkurat der og 2-0 til Oilers!  Nestemann er målscorer Vanvoorhis for M/S. Han forsøker å sette pucken mellom bena til Wikstøl men opplever for andre gang i kveld at Wikstøl redder. Fortsatt 2-0 til Oilers og når Phil Lane gjør seg klar vet han at han kan avgjøre det hele. Men Lanes straffe er lett lestbart og Joyce har ingen problemer med å ta backhandskuddet fra Lane.

Fortsatt 2-0 når nestemann på M/S, Finstad har en vanskelig oppgave foran seg. Han må nemlig score for at gjestene skal ha noen som helst mulighet på ekstrapoenget.  Han skal ha for forsøket men pucken glir av kølla og det blir ingen avslutning i hele tatt. Dermed vinner Oilers straffekonken og nok engang er keeper Wikstøl i fokus.

Oilers tar da fortjent to poeng mens M/S like fortjent kaprer med seg ett tilbake til Oslo. For hjemmelagets del er M/S en stor utfordring uansett hvordan tabellen ser ut. Om det er undervurdering er ikke lett å si, men de hvitkledde har i mange år hatt problemer med MS-maskinen som aldri gir opp.  Nykommer Mauldin viste glimtvis hva han kan og er sterk i nærkampene.

Gjestene er som sagt en maskin som aldri gir opp og man kan ikke annet enn å la oss imponere av lagmoralen til Livingstones gutter.

Wikstøls strafferedninger. 9 mot Frisk og 5 i dag. Og det virker så lekende lett.

*** 48 WIKSTØL

Annenkeeper Wikstøl fikk endelig sjansen fra start og viste at Oilers har to gode keepere. Redder 17 av 18 skudd og tar alt i straffekonken. Har gjort at straffekonk ikke lenger trenge være det samme som tap.