Ny lørdagsfest i DNB Arena!

Det ble høydramatisk i DNB Arena i kveld da Oilers tok imot serielederen, men etter å nesten ha sluppet gjestene forbi seg, klarte Oilers å snu momentum i tredje periode og sikret seg med det en viktig seier hvor mye mer enn bare poengene var viktige.

Rammen var satt foran kveldens toppkamp i DNB Arena. Mens hjemmelaget spillemessig har levert i år, så har målproduksjonen ikke stått i stil og når alt kommer til alt er det det som teller.

På motsatt side stod de rødkledde fra Fredrikstad som har vist en ishockey man ikke har sett  i Fredrikstad siden Ørjan Løvdals dager. Gjestene har i flere år ikke truffet helt med importene men i år ser det bra ut og da vokser også den norske stammen. Dette har sendt Stjernen til tabelltopp og foran kveldens kamp var det kun motstander Oilers som hadde slått dem etter full tid.

Full fyr i teltet! Oilers vartet opp med en herlig sluttspurt da serieleder Stjernen ble slått for andre gang så langt denne sesongen. Det endte til slutt 4-2 i lørdagsfesten. (foto: Oddmund Sola)

Kampen åpner i et høyt tempo men ingen av lagene klarer å sette sitt preg på kampen. Om noen var i tvil så var begge lag påskrudd fra start og det ble gått til i enhver takling.
Etter 08.40 kommer kveldens første utvisning da Kissel får en slashing på Andreas Heier i midtsonen. Rent statistisk har ikke Stjernen vært så gode i overtall og foruten en dobbelavslutning midtveis i utvisningen så er det ingen tellende skudd på mål i dette overtallet.

Med 16 sekunder igjen av utvisningen pådrar Klavestad seg en utvisning etter en hendelse ved vantet hvor en Stjernenspiller legges ned. Dermed får gjestene sjansen i spill 5mot3 i 16 sekunder men Burton vinner den viktige droppen slik at pucken kan legges helt ned i Stjernens sone – og dermed entrer Kissel isen før gjestene får noen som helst nytte av å være to mann mer på isen. Hjemmelaget jobber veldig bra i undertall og det blir ikke tellende skudd  i Klavestads utvisning.

Stjernen skulle få enda et overtall i åpningsperioden når Strandborg er litt hard inn i kroppen på en motstander og fikk to minutter for slashing. Men igjen et godt undertall og ingen skudd på Holm i dette undertallet heller.  Meget bra undertallsspill og minuttet etter at Oilers er fulltallige får plutselig Markus Søberg sjansen alene mot keeper Hanneborg – men misser.

I det halvminuttet av perioden gjenstår er det endelig gjestenes tur til å få utvisning når Brace får to minutter for hekting – noe han forøvrig ikke var enig i. Perioden avsluttes med et Lefebvre-skudd i det sirenen går og 10-7 i skudd til Oilers. At Oilers leder den statistikken har jo vist seg å bety svært lite i de siste kampene, men dog.

I torsdagens serierunde spilte Stjernen hjemme mot Lillehammer. Da ledet gjestene Lillehammer 0-1 til første pause og Stjernen spilte ingen god åpningsperiode. Historien viste oss at de vant midtperioden hele 6-0 så noe må ha skjedd i den første pausen i den kampen.

I dagens kamp har gjestene tilgode å vise mestertakter og nå skal de også forsvare seg med en mann mindre i inntil halvannet minutt når midtperioden starter.

Burton vinner droppen ved periodestart og hjemmelaget bruker kort tid på å skaffe seg farligheter. Kissel og Karlsen viser at det går an å tre seg fint gjennom fra midtsonen men Kissels skudd reddes.  Men Oilers beholder pucken og bare få sekunder senere får Christoffer Karlsen gå ganske fritt mot mål fra sin backposisjon. Han fyrer og foran mål står Burton og gjør arbeidsoppgavene vanskelige for Hanneborg. Pucken suser i nettmaskene og hjemmelaget leder 1-0.  Burton krediteres scoringen og må ha hatt en styring.

Stjernen mener Burton har brukt høy kølle og ber om en videotitt. Dommerne bruker ikke mange sekundene på å se at det ikke stemmer og målet blir stående til fornyet jubel fra publikum.

Hjemmelaget kjører virkelig på nå og gjestene fra plankebyen virker stresset… Vel tre minutter ut i perioden pådrar gjestenes Asbjørnsen seg en liten disiplinærstraff av den personlige sorten – trolig for å ha kommet med noen ord som ikke finnes i ordlisten. Hvertfall nikkes det i begge lags leirer når dommeren informerer.  Dog er straffen personlig så det får ingen direkte følger for spillet.

Bare ti sekunder senere er Bordson farlig frempå men det avklares og gjestenes Ola Andersen avklarer hele hodet til Christoffer Karlsen mens dommeren står rett ved. En klarere utvisning fikk vi ikke i dag selv om heller ikke Andersen var enig i dommerens avgjørelse.

Dermed nytt overtall til hjemmelaget som mot Gruner i torsdagens kamp brukte over minuttet bare å på etablere overtallsspillet. Nå etableres det iløpet av få sekunder men både Kissels og Whitneys skudd reddes. Stjernen klarerer og Oilers velger å gi sin førsteoppsetning enda en sjanse når vi nærmer oss bare halvminuttet igjen av overtallet.

Nå ender det med et voldsomt kalibalik foran Hanneborg etter at Karlsen har spilt pucken smart gjennom sonen til Kissel som med en liten finte setter pucken på keeper. Deretter vet ingen helt hvor pucken er før kølla til Burton kommer borti og pucken legger seg i ro på streken.  Mens panikken har bredt seg er det vel Coulter som ofrer seg med å kaste seg inn imål og med hånda redder pucken ut av mål men bare inn i ryggen på keeper Hanneborg – og deretter glir pucken tilbake og helt inn i mål! 2-0!

Nok en gang velger dommerne å se på scoringen, men nå er det teknologien som svikter. Tekniske problemer gjør at dommerne må vente i flere minutter før de får sett episoden igjen.  Dette passet dårlig for selv om dommerne til slutt godkjente målet og hjemmelaget doblet sin ledelse, så fikk tydeligvis gjestene en god «timeout» til å våkne på.

Etter 2-0 endret nemlig kampen helt karakter.  Stjernen kom mer med og når  Hermansson vel åtte minutter ut i perioden tar seg inn i Oilers sone så blir det enda mer tydelig hva som er iferd med å skje når hans backhand på uforklarlig vis finner veien over skulderen til Henrik Holm – og i mål! 1-2!

Nå viser plutselig serielederen hvorfor de topper tabellen. Pucken går hurtig fra mann til mann og hjemmelagets spillere som for få minutter siden var foran på hver eneste puck er plutselig blitt statister og har mer enn nok med å forsvare seg.
Så det er bare rett og rimelig at Andreas Heier utligner når vi nærmer oss halvspilt kamp etter fint spill av Cangelosi og Newell i forkant.

De neste fem minuttene sitter vi bare og venter på 2-3målet for gjestene kjører showet nå. Så pådrar store Kristian Østby seg en holding-utvisning med fem minutter igjen av perioden og heldigvis sliter gjestene fortsatt med overtallsspillet for disse to minuttene var hjemmelaget mer med og spilte oppofrende og fikk pucken ut av sonen.
Jobben nå var å holde uavgjort til neste pause og det klarer man. 13-12 i skudd forteller at lagene hadde halve perioden hver og med tanke på at Oilers kun hadde to av de tretten skuddene etter halve periode så kunne man ha bange anelser foran tredje periode.

Tredje periode starter og heldigvis er hjemmelaget tilbake i startgropen. Det fryktede stormløpet fra de røde uteblir og det blir stillingskrig der ingen helt tørr å blottlegge seg for mye framover. Det går faktisk hele fem minutter før gjestenes Buskoven fyrer av periodens første skudd og Patrick Ulriksen har hjemmelagets første etter over åtte minutter. Men spenningen er der hele tiden og det er svært nære foran begge keepre flere ganger. Andre Strandborg forsøker seg på en flott styring når vi nærmer oss halvspilt periode men Hanneborg er med.

Sekunder senere er det nytt angrep mot Hanneborg. Markus Søberg tar pucken med seg inn i sonen og skyter. Hanneborg er med og pucken spretter bak mål. På returen kjører Oilers alle mann på og både Kissel og Burton er i slottet og det er sistnevnte som når æren av å sette pucken opp i nettaket når keeper Hanneborg svømmer på isen. Også backen Klavestad er offensiv og karrer til seg et assistpoeng på scoringen.  Dermed 3-2 og stormende jubel blant publikum som var inneforstått at det her fort kunne bli «første målet vinner».

De neste minuttene nå blir avgjørende. Gjestene forsøker en sluttspurt men hjemmelaget er svært disiplinerte og får lagt puck på puck ut i midtsonen slik at gjestene må begynne på nytt. Og både Ulriksen, Burton og Karlsen får muligheter foran Hanneborg mens hjemmelagets gode disiplin gjør at gjestene de siste ti minuttene faktisk kun har to skudd på Henrik Holm i form av Coulter og Mikalsens forsøk.

Med halvannet minutt igjen tar Stjernen ut keeper for å legge mer press i Oilers sone, men det går ikke som planlagt og når  gjestenes Gunnarson finner ut at han må gjøre alt selv så åpner det seg opp og Whitney får pucken ut i midtsonen hvor han finner en poenglysten Dennis Sveum noe offensivt anlagt på offensiv blå. Sveum tar pucken fint ned med hånda og sender den videre over på motsatt hvor Christoffer Karlsen har hele målet og ingen keeper i veien, 4-2!

Gjestene bruker resten av kampen til å påstå at det siste målet skulle vært annulert men vinner ikke frem med dette og selv etter kampen vil treneren ha en forklaring fra dommerne men vinkes høflig vekk.

Dermed tar hjemmelaget en kruttsterk seier mot serielederen og gjorde virkelig sitt for at Stjernen ikke fikk spille sitt vante spill. Med unntak av siste halvdel av midtperioden var hjemmelaget fullt på høyde og bedre enn gjestene.  Hjemmelagets defensiv var med unntak av nevnte periode strålende og det var laget som helhet som leverte. Fra forwards som førsteforsvarer og helt bak til Holm i mål fikk gjestene sjelden god tid til å briljere.  Topp laginnsats.

3-2 målet GWG.   Oilers presser på og har kjørt kampen en periode når det endelig lykkes. Det er først Kissel som blir kredittert scoringen men det er Burton som vipper pucken opp i nettaket – og samme kan det være.  DNB Arena eksploderer og publikum øyner håp om seier.

*** 90 BURTON

Tre mål på seks skudd og vinner av viktige dropper er ikke å forakte når tette hockeykamper skal avgjøres. Er i ferd med å bli en viktig import.

** 46 KISSEL

Med to assist begynner Kissel å vise igjen i poengsankingen. 5 skudd forteller om en spiller som er på vei og vi  trenger en Kissel i form fremover.

*  85 KARLSEN

Mål,assist og 4 skudd. Gullhjelmen skaper farligheter med sin teknikk og sine rappe skudd. Er blitt den investeringen Oilers håpet han skulle bli.

Tekst:  Anders Vegstein